| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 1/11/2013 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג מסירה - ג'ירג'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| בוקר | דמוי סיליקון - רגלו | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 2 | 1.2 ק"ג |
הדו"ח:
מתכננים לשישי יציאה קצרה בגלל הנסיבות (ארוע של אודי), כלומר 9:30 גג אנחנו חזרה במרינה.
בצוות היום אני, אלון ואודי, כאשר התכנון הוא טרולינג בזריחה לחיפוש אינטיאסים עם רתמה ו/או פלמידות גדולות שמסתובבות באזור בזמן האחרון ולאחר מכן ללכת לחפש קצת דוראדו.
יוצאים ב 5:30 מהמרינה ומתחילים לגרור. אני עם בורי ורתמה, אלון עם דמוי שיורד ל 9 מ' ואודי ניסה לקמבן רתמה ויצא בורי פרופלור בסוף
.גוררים במשך שעה וקצת ללא תוצאות ומפאת חוסר הזמן מחליטים לחתוך לאזור הדוראדו לנצל את הזמן שנותר להשקיע בדוראדו ולעזוב את הפלמידות (למרות שהיו מלא סירות שחיפשו אותן וחלקן אף הצליחו)
אנחנו עוברים למקלות ז'רז'ור, כאשר אני עם מקל כבר של הבייביז (פרוט ציוד בסוף) ומחבר אליו בומבט ורגלו כחול לבן.
מגיעים לאזור היעד וכבר לאחר שתי זריקות אלון נעול על הדוראדו הראשון שנותן מופע אקרובטי. תוך כדי אני זורק אחרי אלון וננעל גם כן, אבל הדוראדו של אלון משתחרר ובורח
. בינתיים גם אודי ננעל ואני מוציא את הדג שלי,(דוראדו ראשון מזה הרבה שנים). אני מצלם אותו וזורק שוב.
עוד דוראדו מנסה לטעום את הרגלו אבל מחליט שלא טעים והוא מתרחק.
לאחר מכן הלהקה נעלמה ועברנו למקום אחר.
שוב כמה זריקות והפעם אודי ננעל ראשון ואני זורק אחריו וננעל גם כן. מאבקים יפים עם הדגים ובאה לסירה להקה של איזה 6 חתיכות לליווי הדגים.
אלון מנסה לתפוס אותם אבל הם לא מגיבים ואנחנו שולפים את הדגים החוצה.
עוד נסיונות בהמשך ואין יותר דוראדו בכל האזור.
בשעה 9:00 נגמר הזמן ומתחילים לחזור במהירות למרינה.
תוך כדי אודי מחליט לגרור ניקל בינוני מאחורי הסירה. אני ואלון מניחים שזה לא יעבוד והניקל יקפץ במים (נסענו במהירות של 15 קמ"ש) אבל לאחר כמה דקות אודי מפתיע אותנו בקריאה של כיפוף במקל ושיש דג.
אני נותן לאלון הנחיה להאט ומתחיל לצלם את אודי.
לאחר כ3 דקות יוצאת טונית נחמדה במשקל מוערך של 2 ק"ג לסיום היום הקצר מדי והמוצלח הזה.
לסיכום:
אצלי שני דוראדו במשקל של 600 גרם כ"א.
לאודי שני דוראדו יותר גדולים וטונית במשקל של כ2 ק"ג.
הציוד שהשתמשתי בו:
מקל: 250 Trabucco EXXON SPECIMEN PRO 3.3 מ'
רולר: שימנו סטרדיק 5000
חוט: Power pro 30Lb
דמוי: בומבט + ריג 0.35 עם רגלו.