ת
לפי ההגדרה שלך בחיים לא אהיה ספורטיבי.... וזה רע.
אני אומר לאישתי שהדיג זה ספורט ושחשוב שאצא הרבה כי הרי אין סיכוי שאלך לחדר כושר (משעמם) או לבריכה (יותר משעמם) וככה אני עושה ספורט שלוש פעמים בשבוע וגם מביא דגים.
אם היא תשמע שאני לא ספורטיבי.... משכת לי את השטיח מתחת לרגליים.
אגב. הערב אני מרגיש מאוד ספורטיבי. מאוד. שחררתי לפחות עשרים דגים חזרה ולקחתי הביתה חמש.
כל שחרור דרש ממני ללכת כמה מטרים לשפת המים ולהתכופף. עכשיו תגיד: ספורטיבי או לא?
התעמלות קרקע, לא?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
מה דעתכם על הניסוח הבא:
דיג ספורטיבי הינו דיג שבו המטרה היא ״לנצח״ את הדג ללא שימוש במכפילי כח.
כלומר, לא יותר מכמות מוגדרת של קרסים,ללא שימוש ברשתות.
בנוסף דיג ספורטיבי ישים את רווחת הדג במקום הראשון, הקרסים יהיו ללא החלק שמונע שחרור,
כל דג שמיועד להחזרה למים יישמר בצורה נאותה תוך אספקת חמצן לדג.
דג שעצם נגיעה בו יכולה לפגוע בו (פורל לדוגמא) ושאמור להיות משוחרר יטופל בהתאם.
עצם המילה ספורטיבי במילון הסלנג הישראלי פירושו ״הוגן״ ואני מאמין שכל דיג שמחזיר את הדגים למים
בחזרה מתנהג ב״ספורטיביות״, וכך לגבי התנאים שרשמתי למעלה.
עצם זה שדיג ייקח חלק, או אפילו את כל הדגים הביתה לא גורע מהספורטיביות של הדיג, כל עוד כמובן הוא מילא אחרי
החוקים הפשוטים.
אם המטרה היא להביא אוכל וכמה שיותר אזי כל השיטות כשרות (הרבה קרסים, קפיץ, מניעת שחרור קרס וכד׳).
אם המטרה היא תחרות הוגנת בין הדיג לדג אז החוקים תקפים...
מה דעתכם על הניסוח?
האם מצאתי את נקודת האמצע...
דיג ספורטיבי הינו דיג שבו המטרה היא ״לנצח״ את הדג ללא שימוש במכפילי כח.
כלומר, לא יותר מכמות מוגדרת של קרסים,ללא שימוש ברשתות.
בנוסף דיג ספורטיבי ישים את רווחת הדג במקום הראשון, הקרסים יהיו ללא החלק שמונע שחרור,
כל דג שמיועד להחזרה למים יישמר בצורה נאותה תוך אספקת חמצן לדג.
דג שעצם נגיעה בו יכולה לפגוע בו (פורל לדוגמא) ושאמור להיות משוחרר יטופל בהתאם.
עצם המילה ספורטיבי במילון הסלנג הישראלי פירושו ״הוגן״ ואני מאמין שכל דיג שמחזיר את הדגים למים
בחזרה מתנהג ב״ספורטיביות״, וכך לגבי התנאים שרשמתי למעלה.
עצם זה שדיג ייקח חלק, או אפילו את כל הדגים הביתה לא גורע מהספורטיביות של הדיג, כל עוד כמובן הוא מילא אחרי
החוקים הפשוטים.
אם המטרה היא להביא אוכל וכמה שיותר אזי כל השיטות כשרות (הרבה קרסים, קפיץ, מניעת שחרור קרס וכד׳).
אם המטרה היא תחרות הוגנת בין הדיג לדג אז החוקים תקפים...
מה דעתכם על הניסוח?
האם מצאתי את נקודת האמצע...
לפי ההגדרה שלך בחיים לא אהיה ספורטיבי.... וזה רע.
אני אומר לאישתי שהדיג זה ספורט ושחשוב שאצא הרבה כי הרי אין סיכוי שאלך לחדר כושר (משעמם) או לבריכה (יותר משעמם) וככה אני עושה ספורט שלוש פעמים בשבוע וגם מביא דגים.
אם היא תשמע שאני לא ספורטיבי.... משכת לי את השטיח מתחת לרגליים.
אגב. הערב אני מרגיש מאוד ספורטיבי. מאוד. שחררתי לפחות עשרים דגים חזרה ולקחתי הביתה חמש.
כל שחרור דרש ממני ללכת כמה מטרים לשפת המים ולהתכופף. עכשיו תגיד: ספורטיבי או לא?
התעמלות קרקע, לא?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
סקוויד נשמה, המילה ספורטיבי לא מתייחסת לפעילות הגופנית שאתה עושה בזמן הדיג

המילה ספורטיבי מציינת את המילה ״הוגן״.
אל תדאג, לא נגלה לאף אחד שזה לא ספורט

אבל אם היית הוגן בדיג, לא השתמשת בקפיץ ולא פגעת בדגים אז היית הוגן ואני מוכן לתת לך הצהרה שאתה דייג ספורטיבי...
זה בטח ירגיע את האישה...

אגב, לפני שלוש שנים נרשמתי לחדר כושר, ורק אתמול הבנתי שאשכרה צריך ממש להגיע לשם כדי לרדת במשקל...
תקשיב מתוקי
ברור לך שהכל מתחיל מהגדרת המילה הוגן. אני אסביר - בוא נלך לכיוון אחר - מלחמה: צלף שיושב במרחק 1.5 ק"מ ומשחיל חייל אחר בצורה נקיה, ובשקט כשהחייל שנפגע לא מבין בכלל מאיפה זה בא לו ומי פגע בו, לעומת שני חיילים שנלחמים פנים אל מול פנים עם סכין או חרב... איזה קרב יותר הוגן? השני נכון? הסיכוי של כל אחד שווה פחות או יותר וכל אחד מביא לידי ביטוי את יכולותיו. תתן לאחד מהם אקדח ומייד ברור שזה לא קרב הוגן.
אתה מדבר לי על הגינות ועל קפיצים ועל קרס בלי זיז - למה? כי זה מה שקראת בכל מיני מקומות?
למה השימוש בחוטים מוסווים הוא ספורטיבי - כי ככה האנגלים עושים? הרי ברור שהמטרה בשימוש בחוטים אלה בא להטות את הסיכוי לצד שלך - איפה ההגינות?
שאל את עצמך האם פידור זה באמת כזה ספורטיבי. זה שהאנגלים והבלגים והצרפתים עושים את זה לא הופך את זה לתקין. הם גם מדברים בסלולרי כשברור שיש לזה נזקים, ושותים קולה כשכולם יודעים שזה לא בריא, מרססים את הירקות שלהם ונותנים אנטיביוטיקה לעופות, משתכרים כל ערב, שותים כמויות אדירות של בירה שמזמברות להם את הכבד... מה שאני אומר זה שהעובדה שהם עושים את זה לא מכשירה את זה.
אגב, האנגלים גם דגים עם רולר שוכב בחוף, למה זה לא נכנס להגדרה של דיג ספורטיבי?
לא מבין למה תפיסה ושחרור זה בסדר. אם אתה פוגע באחר רק בשביל הספורט זה בסדר?
קרס עם זיז או בלי - מי אמר שזה ספורטיבי וזה לא? האמריקאים? אני אומר משהו אחר לגמרי - מי שמשתמש אפילו בקרס אחת הוא לא ספורטיבי. מבחינת הדג זה עוול גדול. אתה מחביא לו את הקרס בתוך האוכל... מה ספורטיבי בזה?
חוטים דקים - שטות גמורה, במקום עובי דבר על טסט. אני משתמש בחוט בד דקיק. האם החוט בד שלי שעביו 0.2ממ הופך אותי ליותר ספורטיבי ממי שמשתמש בחוט מונו עבה יותר? האם מישהו שמשתמש בחוט 0.25 מונו עם טסט של 50 ליברות הוא ספורטיבי יותר ממי שמשתמש בחוט 0.4 עם טסט 20 ליב'? תחשוב על זה- איפה יש לדג יותר סיכוי לקרוע את הראשי ולברוח... ואם יברח הוא נדון לחיים עם קרס בלוע (לא, היא לא מתפוררת) ואולי גם חוט שנשרך אחריו.
רווחת הדג ואי פגיעה בו - נו באמת. זה כבר גלגול עיניים - תיהיה רציני. אם אינך רוצה לפגוע בדגים תמצא לך תחביב אחר. פה זה דיג ובהגדרה דגים נפגעים.
או שאולי אתה רוצה לומר שאתה מוכן לפגוע בדג אבל בתנאים שלך... תוך נקיטת אמצעים לניקוי המצפון שלך. לא משנה אם זה תפיסה ושחרור, דגים קטנים שמשוחררים, דגים שאינך אוהב וכו' אין לך בקרה מלאה על איזה דג יתפס ויש פה נפגעים.
הדיג היחיד שניתן להגדירו ספורטיבי הוא צלילה. כן! אתה מול הדג פנים אל מול פנים. אתה בוחר את המטרה, סיכוי נמוך שתפגע בחפים מפשע, היכולות שלך מול שלו. אחד מול אחד.
במדינות מפותחות יותר מאיתנו בתחום הדייג, דייג ספורטיבי מוגדר וברור וגם מחוקק בצורה מסודרת.
דייג ספורטיבי מאוד ברור בחוקים שלו וכל מי שלא נמצא תחת החוקים האלה הוא לא דייג ספורטיבי.
להגיד אין דבר כזה דייג ספורטיבי ומבחינתי דייג ספורטיבי זה לתפוס עם היד זה לא נכון,
בארצות אחרות זה מוגדר ומסודר מה שפה לא, אז אני ועוד מספר אנשים כן מיישמים את הסגנון הספורטיבי בארץ מבלי שיחוקקו אותו או יגדירו לנו אותו גם פה כי מספיק לי לדעת את הנהלים והחוקים שלו בארצות אחרות.
זה כמו שאני יגיד מי קבע שאסור לעשן סמים ?...."זה שכמה בני אדם בדיוק כמוני קבעו שזה לא חוקי אז מה??"
ואם תרצה תקבל עוד כמה עשרות דוגמאות כאלה.
בכל מקרה כנראה שלא תהיה הסכמה וכנראה שיש אנשים שחייבים שיגדירו להם ויחוקקו להם כי אחרת הם יקטינו ראש.