תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
24/10/2013 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
06:30 | קלמארי - שלם עם קרס 10/0 | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 1 קילו |
07:00 | קלמארי - רק הראש על קרס 5/0 | טרולוס (צנינית אטלנטית) | 1 | 1.5 קילו |
הדו"ח:
אינטיאס ראשון לעונה – מכאן אפשר רק לעלות...
זו הכותרת והיא די ממצה...

חמישי בערב אנחנו יוצאים לאכזיב.
המטרה לא ברורה כי לא ידוע לנו מה מצפה לנו מבחינת הים ולכן אנחנו מחליטים לקחת את כול הציוד האפשרי אבל בצמצום...

אצלי המטרה היא הדג החמקמק עם פס הענבר וכול הלילה הוא רק זמן שעובר עד הבוקר אבל ליתר בטחון אני מצרף לשתי הליון צ'מפיון והרולרים של פן שזיו הציע למכירה לפני שבוע, אלמנה 4 מ' עם 90-EZ וחוט 40 לנסות לתפוס דג ראוי לשליחה על הבוקר.
כמובן שגם חכה לקלאמרים וסטוק של בובות לעונה שלמה...

פורד פוקוס סטיישן מפוצץ בציוד ושלושה דייגים חדורי מוטיבציה נוחתים בבננה ביץ' בעשר בערב והריף כמעט ריק.
פריקה מהירה וירידה לפינה הדרומית שבה אני מוצא שני חברה מז'רז'רים לקלאמרי.
ערב טוב אני מברך ושואל אם הם נשארים לבוקר.
התשובה המשמחת שהם כבר מתקפלים והפינה שחשבתי עליה כול היום תהיה שלי להלילה, מצטרפת למצב הים הנמוך והצלול, המזרחית הקלילה בניגוד לתחזיות וההרגשה של מיליון דולר!!

ממקם סטנדים ופותח את שלושת החכות עם סטיקלייטים. אני כאן והמקום תפוס ושאף אחד לא יחשוב להידחף לי בהמשך

שתי הליון מחכות לריגים של הבוקר אבל את האלמנה אני שולח עם רצועת קלאמרי למרחק ומתפנה לקלאמרים.
רבע שעה של גירוד הריף הדרומי שמקביל לחוף וקלאמרי ראשון יוצא לאוויר הלילה. איזה יופי, אני חושב לעצמי. פשוט מושלם!!

חוזר לז'רז'ר ושם לב שמדי פעם מגיעים סוולים ששוטפים את הריף. אחד מהם אפילו ערער אותי קצת מבחינת יציבות

מסתכל לכיוון החכות שבסטנדים ורואה אותן שטופות מים . הרולרים מטפטפים והריף מוצף פעם אחר פעם ושפריצים חזקים עפים לכול הכיוונים

מה זאת החרטה הזאת?!?

מסתכל למזרח ורואה את הירח עולה. כתום, גדול ומעצבן

הים עולה לקראתו והגלים שמתנפצים על הריף כבר לא סימפטיים בכלל.
כול הסלע מאחורינו נשטף והציוד נרטב.
אנחנו מוצאים את עצמנו עומדים על הנקודה הגבוהה ביותר וברור לנו שזה רק הולך להחמיר.
עם כול הצער שבדבר אנחנו מחליטים על קיפול מהיר והתארגנות בחוף

ניגש לליונס ושולף אותן עם הסטנדים ומתרחק מהגלים.
חוזר לאלמנה וקולט סוול עצבני מתקרב. שולף מהסטנד ועושה כמה צעדים אחורה תוך כדי גלגול מהיר.
המשקולת מגיעה ואני בודק מה המצב של הגלים בכדי לקחת את הסטנד. נראה שקט ושיש חלון הזדמנויות ואני מתקרב לקצה הריף.
ג'בומף!

שפריץ עולה מקצה הריף ואני מרים את היד בכדי להגן על הנייד שנמצא בכיס של החולצה.
קצת נרטב אבל לא נורא.
מסתכל לקצה הריף ורואה את האבא של הסוול הקודם נכנס בכול הכוח

היד עולה למעלה ואני מקבל חצי דלי של מים קרים על הראש והגב ובמורד הגב לתוך הסרבל ועד התחת

פאאאאק!!

כולה 11 בלילה ויש עוד לילה שלם לפנינו. מה אני עושה??
בלית ברירה לובש את המעיל על הרטיבות ומקפל את שארית הציוד.
בחניה אנחנו מקבלים החלטה לרדת לחוף לכמה שעות וכך אנחנו מוצאים את עצמנו זורקים פיתיונות מהחוף לתוך ים שעלה מפלטה ל-80 בחצי שעה

משחקים עם פילה בורי, קלאמרי ושלשולים במשך הלילה ולבסוף בסביבות 3 אני מוסיף שני קרסים ומעמיס כול אחד בכמה שלשולים ושני סרגוסים קטנים יוצאים ונשמרים לתפירת בוקר על הריפים.
בינתיים הים נרגע ונראה שיש מצב לרדת לריפים לזריקת בוקר.
ארבע וחצי ואנחנו מקפלים ציוד, נוסעים לתחנת דלק ושותים קפה לפני הירידה לריפים.
חוזרים לבננה ביץ' ושם כבר יש שורה של חכות ומיליון אנשים ואנחנו עולים לאנדרטה.
גם שם יש נוכחות מסיבית של אנשים אבל אני מזהה חלון בצד הצפוני ואנחנו מפלסים את דרכנו ומתמקמים.
יותר מרבע שעה אני מחפש חורים לסטנדים ולבסוף אני מוצא ומארגן את שתי הליונס בזריזות עם קלאמרים שלמים וזורק למרחק.
יש קצת סוול וברבורים קלים על המים אבל בסה"כ ההרגשה טובה וחיובית ולאחר עשר דקות מתחילים נשנושים על החכה הימנית.
הייתי בטוח שאלו האבונפחות ובסוף אני מקבל החלטה להחזיק ביד וכשיש אכילה טובה לתת הוק סט וזה בדיוק מה שקורה. האכילה היפה מגיעה ואני נותן לצד השני הוק סט שיכול לעקור סלע.
הנגיחות בצד השני מגיעות מיד ואני שמח שהן לא כמו של אבונפחה

מגלגל רצוף ומתחתי מתגלה לו בייבי אינטיאס של קילו שבלע עד התחת קרס 10/0 של איגל קלו שקיבלתי מאסף

מרים לריף ולוקח אותו לתיק, תולש זימים כי אנחנו על סלע קטן בתוך שלולית ענקית ואין לי כוונה לאבד אותו

מחדש קלאמרי ושולח בחזרה.
מפה לשם האכילות נפסקו ואז התחדשו אבל ללא נעילה.
מימיני נעמן מקבל אכילה יפה על ראש קלאמרי ומוציא טרולוס של קילו וחצי

לאחר מכן האכילות נפסקו וחוץ ממרדפים של גומברים קטנים מתחת לרגליים לא ראינו יותר דגים. לגומברים שלום...

בשמונה קיפול ונסיעה ארוכה ומייגעת הביתה

אז אינטיאס ראשון לעונה יצא.
לא דו"ס ולא עתריס ומכאן אפשר רק לעלות אבל זה הראשון

ואני מקווה שלא האחרון...