תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
27/10/2013 | צפון: שבי ציון -עכו | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
6:30 | דמוי דג קטן - | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | בערך קילו |
הדו"ח:
שלום לכולם,
אני יחסית חדש כאן בפורום וסוף סוף יש סיבה מספיק טובה לכתוב דו"ח.
שנים שאני דג בים, מאז שאני זוכר את עצמי... אבא שלי דאג לקחת אותי איתו לכל מקום אפשרי בארצנו הקטנטונת
לדוג ולהשריש בי את המחלה שהוא חיי עליה - מסתבר שהוא הצליח.
אם לומר את האמת תמיד פיקפקתי בסיגנון הדייג - ג'ירגור, היה ניראה לי מצחיק ומעייף לדוג בסיגנון הזה.
חייב לומר שטעיתי טעות חמורה.
כל הזמן שאחי, שיותר צעיר ממני, היה קונה דימויים ומג'רג'ר בים עד שהיה יוצא לו המיץ אני הייתי יושב לי על הכיסא נוח שלי עם כמה מקלות שהטלתי לים שכמובן מחובר אליהם בקצה פיתיון חיי וצוחק להנאתי...
בתקופה האחרונה נתקלתי בדייגים רבים בכל האיזורים בים שדגים בג'ירג'ור ואמרתי לעצמי יאללה בוא ננסה.
הצטיידתי בציוד הדרוש לביצוע המשימה ויאללה יציאה אחרי יציאה לים וכלוםםםם!!!
אחריי שחפרתי קצת נגיע לעיניין...
חמישי האחרון אני מדבר בטלפון עם חבר שלי אושרי ואני אומר לו . " אושרי אחי, כבר חודשים אנחנו מג'רג'רים וכלוםםם חוץ מאיזה ברקודה שהוצאת ששכחתי אפילו מתי זה היה. בוא נצא קצת לדוג על פיתיון..."
מקבל תשובה חיובית מאושרי , שאגב מכור לג'רג'ור,מכניס גם את אחי לעיניינים שייצטרף אלינו ,
מתעוררים ב 1:00 בלילה מתארגנים ויוצאים לכיוון הים .
בכל זאת יש לנו נסיעה ארוכה מכיוון שאנחנו גרים באיזור עמק בית שאן..
מחליטים שהפעם נוסעים לכיוון עכו, מגיעים מתמקמים, פותחים חכות ומטילים לים כאשר בקצה מחובר לו קלמרי
חמוד וטעים.
כל הלילה יושבים והמקלות לא מפסיקים לקפץ להם - ושום דבר לא נתפס.. אין לי מושג למה! כניראה שהדגים היו יחסית קטנים לגודל הפיתיון והקרס ששמנו בחכות...
מגיעה השעה 6:15 בבוקר אני מעיף מבט לעבר מקל הג'ירג'ור שלי שמונח לו בצד ואני אומר לעצמי יאללה אני כבר כאן לא ננסה?!
מחבר סיכה ודימוי לבן של DUO מתמקם על אחד הסלעים ומתחיל .
הטלה ראשונה כלום... הטלה שנייה כלום... שלישית... בום!!!! נגיחות יפות... התקיפה הייתה יחסית קרובה לחוף..
צועק לאושרי בהתלהבות של ילד קטן "תביא את הרשת!!!! " וכאן הגיעה הטעות המרהההה
לא מחכה לרשת מרוב שהייתי חרמןןןן כבר להוציא אותו מהמים... מביא אותו אליי מוציא אותו מהמים כשאני תופס את החוט ביד - יוצא לו פלמוד יפייפה, להערכתי שוקל קילו בערך!
כמה ניעורים קלים של הדג והופ.... הוא נופל לי למים ואומר שלום יפה.....
כמעט והתחלתי לבכות! לא בגלל הדג, אלא בגלל השטות שעשיתי....
אושרי מיד מרגיע , לא נורא אחי העיקר שנשבר הקרח ואנחנו נהנים מהחוויה!!
מסכים! העיקר החוויה...
עולה הבוקר, ממשיכים עוד קצת על פיתיון והפעם שמים שרימפס...
עולים כמה דניסים יפים בחכות (אני יעלה תמונות בהמשך כי הם לא בטלפון שלי)..
סוגרים את היום על ראש נרגילה והסקת מסקנות ויאללה הביתה עד הפעם הבאה...
מקווה שלא חפרתי - הרבה זמן רציתי להעלות דו"ח :-) ... שיהיה שבוע טוב לכולם....