כל אחד שיעשה מה שטוב לו..אבל האם זאת לא כל המטרה של הפורום הזה ללמד מה לוקחים ומה לשחרר?!?!
לא מדובר פה בגומבר או טרולוס או פלמידה..אם מדובר בלברק או לוקוס במשקלים כאלה חובה לשחרר.תן להם סיכוי להתרבות אחרת הם פשוט לא יהיו יותר.זאת לפי דעתי מטרת הפורום הזה ללמוד וללמד.תתן לים הוא ייתן לך בחזרה.
האמת לא ידעתי שזו מטרת הפורום..נראה לי ישנתי בעמידה
ואמת עוד דבר שלא הבנתי...מה הקטע של " תתן לים הוא ייתן לך בחזרה " ..מה זה מין השקעה כזו ?
מדובר בדיג בים וממש לא בורסה להשקעות
ומטרת הפורום זה ללמוד עוד שיטות דיג ולהתעדכן מה קורה מסביב
וממש לא חובה לשחרר גדלים כאלה ...מי שירצה לשחרר שיבושם לו ומי שרוצה לשמור סחתין עליו
סלח לי מאמון, אני מעריך אותך מאוד, אתה איש בעל ידע עצום ושעות ים שכולנו כנראה לא נגיע אליהן מבחינת כמות, אולי עמית רשם דברים בדרך לא הכי נכונה אבל הוא ללא שום של ספק צודק!!!
וכן אחת המטרות של הפורום היא לחנך את הצעירים ואת הדייגים שלא כל דג צריך לקחת הביתה ולא כל דג שתופסים הוא ארוחה פוטנציאלית, ברגע שאנשים יבינו את זה הדייג שלנו יראה טוב יותר!
הלוואי ויבוא יום וניקח דוגמא מארה"ב ומכמה מדינות באירופה שם דגים בגדלים מסוימים חייבים לשחרר, ויש דגים שאפילו אסור לדוג בעונות מסוימות.
אתה בעצמך חייב להודות שפעם הדגה כאן היתה שופעת יותר ומשנה לשנה נעלמים עוד ועוד סוגי דגים, אז סלח לעמית על צורת התגובה אבל הוא צודק שאנחנו הוותיקים אמורים לשמש דוגמא ולא לעודד תפיסות של לברק בגודל של 200 גרם.
בזה אני מסיים, סליחה אם מישהו נפגע ממני, אני פשוט רוצה יום אחד להספיק ללמד את הנכדים שלי לדוג שעוד נשאר כאן משהו...
עומרי קודם כל תודה והכבוד הדדי

זה כל העניין..הגישה הנכונה והמכבדת !!
מה שהיה כאן זה ניסיון לקטול דייג מתחיל
הבנאדם כל כך מבסוט
מתפיסה שבעיניו ענקית ואז מגיע מאןדהו וקוטל את השמחה
שלו..למה!!
כי מדובר בדייג יחסית מתחיל ? !!
ממש לא מתאים לי לראות רמיסה כזו לכן ובתגובה הראשונה אף עודדתי אותו לקחת
מי מאיתנו בתחילת דרכו לא לקח אפילו לברק של 200 גרם !!
ולמה!! רק בשביל להראות לכולם שכן הצלחתי...זה קרה כמעט לכל אחד מאיתנו עד הרגע
ההוא שהתחלנו לתפוס בתדירות יותר גדולה ..לנו זה היה מותר...ובהחלט לאחרים זה אסור
כי כואב לנו על מצב הדגה!!יש צורת התבטאות הולמת ומכבדת ורק בגישה נכונה זה יכול לעזור
גם בגישה הנכונה והמכבדת הצד השני לא חייב לנו כלום ...לא חייב ליישם כלל מה שאנו חושבים
אפשר להמליץ בצורה נאותה והצד השני יקבע לעצמו מה כללי המשחק שלו
כל זה בצד ואז מגיע הצד האחר להאשים אותי בביזיון לכל חברי הפורום עם התגובה שלי
האמת חסר לי שיכתיבו לי מה לרשום ומה לחשוב...כמו כל חבר פורום כאן כל חבר חופשי במחשבות
שלו..ושלי הן אמיתיות לגמרי וממש לא צבועות
גם אם הייתי חבר מן המנין ולא מנהל הייתי מגיב באותה צורה..והיותי מנהל לא תהפוך אותי לצבוע
ומנוגד למה שחושב באמת