אז ללא ספק הופתעתי מהמהלך הגדול שכל קהילת הדייגים הספורטיביים מובילה.
מטרת הנושא היא להגיד כמה מילים ובנוסף להביע את דעתי..
ראשית, שוב, כל הכבוד על התוקפנות רפי במהלך הכנס (לא הגעתי מסיבות אישיות), הצגת את המצב כמו שלדעתי אף אחד לא היה מציג..
העניין הוא שחייבים להתלכד כולם, להגיע לכנסים, להפגנות, לכל צעד שעמותת י.ע.ד תחליט לעשות.
צריכים להציג כוח, להראות שאנחנו מאוחדים ונחושים לשנות, חייבים להלחם על הים שהולך ונהרס בקצב מסחרר..
בעניין האכיפה, שוב זו דעתי האישית - אתם צודקים לחלוטין שהדייגים הספורטיביים הם סוג של שעיר לעזאזל של הפקחים, ואסור שזה יהיה, וזה יפסק אני מקווה במהרה!
אך בנוסף לכך, אסור לנו לחכות ולהגיד "טוב אם לא אוכפים את הדיג המסחרי אז למה שאני לא אקח את הדגים?"
זה נכון, וזה צודק לחלוטין.. אנחנו לא שעירים לעזאזל,
אבל כן, לפעמים אני רואה דיגים, תופסים בייבי לוקוס, מתלהבים כאילו זאת הפעם הראשונה שלהם ולוקחים אותו אתם.. בכל פעם כזאת ניסיתי להסביר למה לא לקחת אותם, ב90 אחוז מהמקרים הם אומרים "יאללה כולה אחד מה קרה" וה10% הנותרים מחזירים אותו לים... כן תתפלאו.. -
אז זהו, שזה לא אחד או כמה בודדים.. זה אחד\כמה שיכלים לגדול, להפרות ביצים של לוקוס אחר... או להפך..(כל דג שהוא)
אז אני מבקש מכל אחד ואחד מכם..
קאיקיסטים, דייגי חוף למינהם , מז'רזרים, דייגי הסירות הקטנות... תפסתם דג קטן תשחררו!
את התהליך התחלנו, הצגנו הכל, ואנחנו עושים בכל מני רבדים.. אבל צריך ליישם את זה גם בים..
ידעתם שברוב המדינות יש הגבלה על כמות וגודל הדג.. יכול להיות שאצלנו אין או שיש אני לא מכיר את התקנה, אבל לא צריך להכיר, תעשו את המחשבה אם עצמכם, אם יש לכם יותר מדי, או שהם קטנים מדי... (מודה שגם אני חטאתי לא פעם.. אבל לא עוד...)
אני בטוח שרובכם משחררים, ורואים גם בדוחות היפים שאתם מעלים, הכוונה הייתה לאלו שלא, אומנם בודדים, אבל שוב, כל אחד ואחד מאיתנו צריך לעשות, כל אחד משפיע!.. ראיתם דיג שלוקח דגים קטנים, תגידו לו, תעירו לו..
כמובן שאין להשוות את כמויות הדגים שלנו, הדייגים הספורטיביים לאלו המסחריים, אבל נדע שאת שלנו אנחנו עושים..
בהקשר דומה, הזבל -

(אני חס וחלילה לא פותח חזית או מנסה לפתוח נגד אותם אנשים שדגים עם בלונים.. זו החלטתכם, אם להמשיך ולזהם את הים או למצוא דרכים חלופיות להכניס את הפיתיונות לעומק.. דעו שאתם גם מסתכנים בקנס כספי..)
נקווה שלא התעוררנו מאוחר מדי.. והמהלך הזה עוד יציל את הים..
אין ספק שהעבודה תהיה קשה, ארוכה, ומייסרת..
אבל אם נהיה מאוחדים, עקשנים וממוקדים מטרה אין ספק שנצליח..
מאחל לכל הדייגים הספורטיביים שהמהלך יצליח, ונדע לשמור על הים והטבע שלנו..