בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  אומנם באיחור יחסי.. עדיף מאוחר מאשר אף פעם(כנס הצלת הים)
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: אומנם באיחור יחסי.. עדיף מאוחר מאשר אף פעם(כנס הצלת הים)  (נקרא 10046 פעמים) הדפסה
liron89

חבר פורום
*

מנותק מנותק

...

בזמנו, האיש היקר שלכבודו צריכים להוריד את הכובע (וגם לאחרים שתמכו וסייעו לו) רפי, דיבר איתי ובישר לי על זכייה באיש החודש, תוך כדי "זרק עצם" על המהלך הזה..

אז ללא ספק הופתעתי מהמהלך הגדול שכל קהילת הדייגים הספורטיביים מובילה.
מטרת הנושא היא להגיד כמה מילים ובנוסף להביע את דעתי..

ראשית, שוב, כל הכבוד על התוקפנות רפי במהלך הכנס (לא הגעתי מסיבות אישיות), הצגת את המצב כמו שלדעתי אף אחד לא היה מציג..

העניין הוא שחייבים להתלכד כולם, להגיע לכנסים, להפגנות, לכל צעד שעמותת י.ע.ד תחליט לעשות.
צריכים להציג כוח, להראות שאנחנו מאוחדים ונחושים לשנות, חייבים להלחם על הים שהולך ונהרס בקצב מסחרר..

בעניין האכיפה, שוב זו דעתי האישית - אתם צודקים לחלוטין שהדייגים הספורטיביים הם סוג של שעיר לעזאזל של הפקחים,  ואסור שזה יהיה, וזה יפסק אני מקווה במהרה!
אך בנוסף לכך, אסור לנו לחכות ולהגיד "טוב אם לא אוכפים את הדיג המסחרי אז למה שאני לא אקח את הדגים?"

זה נכון, וזה צודק לחלוטין.. אנחנו לא שעירים לעזאזל,
אבל כן, לפעמים אני רואה דיגים, תופסים בייבי לוקוס, מתלהבים כאילו זאת הפעם הראשונה שלהם ולוקחים אותו אתם.. בכל פעם כזאת ניסיתי להסביר למה לא לקחת אותם, ב90 אחוז מהמקרים הם אומרים "יאללה כולה אחד מה קרה" וה10% הנותרים מחזירים אותו לים... כן תתפלאו.. -
אז זהו, שזה לא אחד או כמה בודדים.. זה אחד\כמה שיכלים לגדול, להפרות ביצים של לוקוס אחר... או להפך..(כל דג שהוא)

אז אני מבקש מכל אחד ואחד מכם..
קאיקיסטים, דייגי חוף למינהם , מז'רזרים, דייגי הסירות הקטנות... תפסתם דג קטן תשחררו!
את התהליך התחלנו, הצגנו הכל, ואנחנו עושים בכל מני רבדים.. אבל צריך ליישם את זה גם בים..
ידעתם שברוב המדינות יש הגבלה על כמות וגודל הדג.. יכול להיות שאצלנו אין או שיש אני לא מכיר את התקנה, אבל לא צריך להכיר, תעשו את המחשבה אם עצמכם, אם יש לכם יותר מדי, או שהם קטנים מדי... (מודה שגם אני חטאתי לא פעם.. אבל לא עוד...)

אני בטוח שרובכם משחררים, ורואים גם בדוחות היפים שאתם מעלים, הכוונה הייתה לאלו שלא, אומנם בודדים, אבל שוב, כל אחד ואחד מאיתנו צריך לעשות, כל אחד משפיע!.. ראיתם דיג שלוקח דגים קטנים, תגידו לו, תעירו לו..

כמובן שאין להשוות את כמויות הדגים שלנו, הדייגים הספורטיביים לאלו המסחריים, אבל נדע שאת שלנו אנחנו עושים..

בהקשר דומה, הזבל -   כל דייגי האינטיאסים שמפריחים בלונים,שאותם בלונים נאכלים ע"י דגים\צבי ים\שחפים. והדייגים האחרים שמשאירים זבל אחריהם, הזבל הוא נזק לא פחות חמור מהדיג עצמו... זו גם נקודה למחשבה...
(אני חס וחלילה לא פותח חזית או מנסה לפתוח נגד אותם אנשים שדגים עם בלונים.. זו החלטתכם, אם להמשיך ולזהם את הים או למצוא דרכים חלופיות להכניס את הפיתיונות לעומק.. דעו שאתם גם מסתכנים בקנס כספי..)

נקווה שלא התעוררנו מאוחר מדי.. והמהלך הזה עוד יציל את הים..
אין ספק שהעבודה תהיה קשה, ארוכה, ומייסרת..
אבל אם נהיה מאוחדים, עקשנים וממוקדים מטרה אין ספק שנצליח..

מאחל לכל הדייגים הספורטיביים שהמהלך יצליח, ונדע לשמור על הים והטבע שלנו..

האתר מספר 1

עריכה אחרונה: אוקטובר 24, 2013, 15:57:07 PM על ידי liron89
-------------------------------
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
 IP: [ מחובר ]
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

לירון, "לך בכוחך זה והושעת את ישראל".

עוד נצטרך את המוטיבציה הזו שלך אני בטוח..

דבר אחד לא ברור לי האמת.

לא מצליח להבין למה עושים עניין סביב הבלונים. באמת ישנם יצורים שלא מזהים שלא מדובר במזון, ואוכלים אותם? 

וגם אם תאמרו שבלי קשר למזון שלהם, זה פשוט מזהם את הים, אני שואל- מה היחס? האם זה לא זניח? כ-מ-ה כבר בלונים מפריחים במהלך השנה, כ-מ-ה ימים יש כבר רוחות מזרחיות בשביל זה... מעט מאוד 
liron89

חבר פורום
*

מנותק מנותק

...

תודה נחמיאס סמיילי

לעניין הבלון:

ה"בלון" המפורסם שדייגי האינטיאס מריחים, מפוצץ בסופו של דבר או מתרוקן מהאויר ומתחיל לשקוע..
הוא לא שוקע עד הסוף אלה בחצי גבוה לפעמים על פני המים או כמה סנטימטרים מתחת..
לא אכנס לסיבה, זה המצב.

הצב ים שוחה להנאתו, מחפש אוכל ומשום מה שקית נראית להם מעדן..
אין להם שיניים, והם אוהבים דברים רכים כמו אצות, ספוגי ים, דגים קטנים כו', אוכלים את השקית ונחנקים ממנה..

עכשיו אתה אומר " כ-מ-ה " כבר פעמים מפריחים בלונים..

אני זורק מספרים כי אין לי מושג כמה פעמים דייג מפריח בלונים בעונה.
נעריך ש 5 ואני ממש מתקמצן..

5 בלונים לדייג אחד,
נכפיל בכמות דייגים האינטיאס בארץ שמפריחים בלונים ביום של מזרחיות כמו שאתה אומר..
נגיד שיש בין 5 ל 10 ימים כאלה בעונה..

תעשה את החישוב לבד, כמה "בלונים" מופרחים לעומק,.. וכמה צבי ים יש לנו באזור..

כמות השקיות תעלה על כמות הצבים... (נוסיף למשוואה את הזבל שדייגים משאירים לכן אני לא מאשים בעיקר את דייגי האינטיאס אך יש להם חלק בלתי נפרד מזה)

שוב, ולמען הסר ספק, המטרה שלי היא לפקוח עיניים, לא מנסה לריב עם אף אחד או להיות "ילד הטבע" השומר על הטבע .. מעולם לא הייתי כזה, אבל הייתי אחד שאכפת לו, שאוהב את הים והטבע, אחד שגם היה משאיר זבל אחריו.. מודה אני לא צדיק ואני בטוח שכשבובה משתחררת או נקרע לי חוט עם משקולת בים, זה עושה נזק..
אבל את המקסימום אני משתדל לעשות תמיד.. מאז שמישהו אחר פקח לי את העיניים..

מקווה שאני אכן משפיע על כמה..

וזו התוצאה:
<a href="http://www.youtube.com/embed/yKlvqYVgTb8" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/yKlvqYVgTb8</a>
עריכה אחרונה: אוקטובר 27, 2013, 16:26:08 PM על ידי liron89
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

לירון ראשית אני מברך על חלק גדול מהכתוב.
יש לי בעיה עם זה שאנחנו תמיד אוהבים להכות את עצמינו. כלומר כאשר מדברים על בלונים, אכן נושא שנדון מספר פעמים, והיום ישנו פיתרון שהוא להוציא את הבלון עם חוט נוסף אשר בעזרתו ניתן לאסוף את הבלון. הרוב לא עושים זאת אולם עדיין חלק גם אם הוא קטן אבל קיים אכן אוספים חזרה את הבלון או בכלל מכניסים את הריג בעזרת שחייה.

לנושא הניילונים 99.9% מהניילונים מקורם מהאוניות ועליהם אין לנו ולא תהייה לנו שליטה.

דרך אגב בפגישה שהייתה לי בתחילת שבוע שעבר עם אחד המנהלים ברשות הטבע והגנים בנושא היתר יבוא. הוא דאג לציין שיש לנו לוחם עז שישב בצוות הדיון.
ולמרות זאת הוא דאג לציין שיש צורך להתחשב במי שזהו מקור פרנסתו. את התשובה שלי הוא קיבל בו במקום והסברתי שהים התיכון זה לא הכנרת, אי אפשר לבוא פעם בשנה או שנתיים ולזרוק דגיגים ולצפות שזהו הפיתרון, בעןד 5 שנים מהיום לדעתי גם מקור פרנסה זה יעלם מהנוף הישראלי שבחלקו מכוער.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
liron89

חבר פורום
*

מנותק מנותק

...

יוסי,
לגבי העניין עם החוט, מי שעושה את זה יבורך! זה גאוני וחכם..
נכון כמות הנילונים שמקורם מדייגי האינטיאס היא מזערית לעומת מקורות אחרים (סירות\אוניות , זבל שנשאר בחוף,רוחות וכו'..) צודק לחלוטין..

מטרת הכתיבה הייתה לנסות ולהקטין אפילו במעט, לעשות את החלק שלנו וככל שתהיה יותר מודעות זה רק ילך וישתפר..

לגבי הפגישה, כל מילה בסלע..
השיקום הוא הפסקת דיג מסחרי וגרירה של סלעים כמו שרפי ציין, והריסת בתי גידול שלמים..
כמובן שהימנעות מהשלכת פסולת תסייע גם היא..
הכל מתקשר ומתנקז לאותה נקודה.. שמירה על הים והדגה.
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

לירון כדברך
והלוואי שכול אחד מאיתנו יעשה את המירב ולו בכדי שירגיש טוב עם עצמו למען הטבע ההולך ונעלם לני מתחת לידיים.
תודה לכול אחד ותרומתו זה למעננו

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

לירון ויוסי,
מהנה לקרוא את דבריכם ולחוש את הלהט לשנות... בירה
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום