| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 22/10/2013 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 12-14 | דג מת - | גומבר (גומבר טורפני) | 7 | חמוד מאוד |
הדו"ח:
טוב אחרי כל התפיסות של הדוראדו מהסירה ,האינטיאס בגרירה וכל השאר.
החברים בחוף שואלים אותי איך אני מצליח להנות מהדגים הקטנים בחוף ולא מתבאס?
עונה להם כל עוד אני בים ולא משנה סירה חוף או סגנון דייג,אני מאושר ונהנה מכל רגע.
יציאה אחרונה עם הסירה לפני סוף השבוע הסוער שהיה לא הניב דבר מלבד כמה תקיפות של הירוקים ואיזה פלמוד שהשתחררו כולם, סוף השבוע מנוחה וצילום קצר של גולשים.(טוב מנוחה מנוחה אבל חייב ים)
כל השבוע בחוף היו רק מרמורים קטנים וכמה נחמדים שהפכו למגש מטוגנים, לא היה משהו מיוחד אצלי בכל אופן.
גם הגומברים החמודים די נעלמו.
היום מגיע ב08:00 מתמקם מקל פתיונות לעומק ואין סימני אכילה אפילו, מנסה במקביל לז'רזר אבל כלום מענין מלבד טרכונים זנב צהוב קטנים שחזרו לשחות.
מקפל מקל פתיונות ועובר לפתיונות עם המקל ז'רזור עופרת עגולה של 40 גרם צפה קרס מעל וקרס מתחת למשקולת.
אין מענה מצד המרמורים או האג'גים קרוב לסלע. טוב יושב ומסתכל על הים ונח.
מישהו לידי דג עם בוס והוציא כמה אג'גים חמודים,אבל כל הזמן בורחים לו. אני מסביר לו שהוא לא נותן להם הוקסט.
לוקח לו את הבוס וזורק ,מייד אכילה יפה ,בנגיעה השניה הוק קטן ויש דג, שוב זורק שוב אכילה הוק ויש עוד אחד.
מסביר לוושואל האם הבין?
האמת לא כל כך הבין ומבקש הדגמה נוספת. שוב זורק שוב דג.
הוא המשיך ותפס עוד כמה , בסוף הוא ילמד.
לפתע מישהו שולף גומבר חמודצ'יק כאלה שמתאימים בול לדג כבוש שאבא שלי אוהב שאני מכין לו.
מחבר למקל הז'רזור בומבט אדום שיבלוט,תלאי פלורו של 1.5 מטר וקרס כמו של ג'יגהאד עם צוואר ארוך.
שולף טלוויזיות קפואות שהפשירו מהציידנית תופר אחד דרך הפה והזימים ולגוף וזורק לזרם ,רואה אותם באים לנשנש ובום הבומבט צולל הוקסט ויש אחד חמוד, ככה ממשיך עוד קצת עד שיש 7 חתיכות ועוד אחד נתתי לבחור שביקש יפה דג.
מקפל ציוד הבייתה מקלחת ולהורים מפלט אותם שם במלח גס ומחר נמשיך בהליך הכבישה.
שוב חפרתי לכם אבל אתם תסלחו לי

תודה ובהצלחה לכולם