| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 17/10/2013 | צפון: חוף כרמל- עתלית | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
מעודד מהדו"ח של מאמון, ומדורבן מהתחזית, יוצא שוב לריפים של שקמונה לנסות את מזלי עם הבייביס.
מגיע לקראת 4 אחה"צ. ים שקט אבל לא פלטה, רוח חלשה.
אין לי נוצה, אז מנסה עם ג'יג של 20 גרם. מריץ אותו על פני המים.
זז הרבה ממקום למקום במשך כשעה ולא רואה שוב תגובה במים.
בזמן הזה אני שואל את עצמי כמה שאלות:
האם אני בכלל מצליח לזרוק רחוק מספיק בשביל להגיע למים עמוקים...כי זה לא נראה כל כך עמוק.
האם אני מצליח לייצר מספיק מהירות עם רולר בגודל 2500.
איפה הנקודות של מאמון...
מאוד מעייף הסגנון הזה שכל הזמן מדלגים ממקום למקום וכל הזמן מגלגלים הכי מהר שאפשר- ממש נטפתי זיעה
. בנקודה מסוימת שנראתה לי מבטיחה, החלפתי אחרי מספר זריקות את הג'יג לניקל של 20 גרם. זה עוד יותר מעייף בגלל שיש יותר התנגדות. גם הניקל לא עורר עניין.
נוצה כאמור, אין לי, אבל ניקל של 7 גרם עם טיזר- היה לי אחד. בשביל להשיג קצת יותר מרחק ומסה, לפני שקשרתי אותו השחלתי משקולת קליע של 10 גרם.
שוב גלגול מהיר על פני המים או ממש בסמוך להם ומהר מאוד יש תקיפה נחמדה. לא ראיתי את הדג וגם לא ראיתי מרדף, למרות שזה לא היה כל כך רחוק ממני (15 מטר +-). בזריקה הבאה כבר יש נעילה של ממש. שוב לא ראיתי מרדף אבל אחרי הנעילה כבר ראיתי את הספלש של הדג על המים. 3 שניות בערך הדג היה תפוס, ואז רפיון בחוט, ואני מגלגל אותו חזרה ללא הניקל.
לא בטוח איפה היה הכשל, אבל החוט כנראה דק מדי או ישן מדי (ניילון 22 מ"מ).
הקלאץ' דווקא היה פתוח למדי, ולא הייתה יציאת חוט.
הניקל הנוסף היחיד עם טיזר שהיה לי הוא ניקל זהב של 3 גרם אז קשרתי אותו באותו סגנון עם משקולת.
בנקודה שבה הייתה ההשתחררות כבר לא הייתה פעילות (כצפוי, לפי דברי המאסטר...)
דלגתי עוד דרומה ואחרי כשעה בדרך לאוטו ניסיתי שוב את אותה נקודה. הפעם כבר זיהיתי כמה מרדפים. זה לא נראה כמו שחשבתי. לא רואים את הדג רק את התנועה על המים. הייתה גם תקיפה אחת. וזהו...
השמש נגעה במים, הירח הכמעט מלא עלה מצד שני, והביתה.
נחזור בקרוב