תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
13/10/2013 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 10 - 20 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
13:00 | דג מת - בורי | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 15-20 |
16:00 | סבידה מתה - | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 6 |
הדו"ח:
בוקר טוב ושבוע טוב לכל החברים
שוב התעוררתי ככה פתאום ב03:00 כנראה הגוף דורש ים,לא הספיק לו שישי ושבת מצאת החמה עד צאת הנשמה.

אז ערכתי את התמונות והעלתי את הסרטון ליוטיוב והנה אני יושב

אשתדל לא לחפור,אבל אנסה להעביר לכם את החוויה במלואה.
אז ככה אחרי יום שישי שהיה מדהים הן מבחינת תנאי ים, והן מבחינת הדייג,
דני שואל אותי בסיום הדייג ,מה קורה מחר אתה רוצה לצאת?
אני שפוך גמור ,אבל הפה עשה מעקף למוח וישר אמר בטח למה לא ,באיזה שעה?
נראה לי 06:00 אבל נסגור מאוחר יותר סבבה אומרים תודה ולהתראות, דני מתקשר וקובעים ל 06:00
אומר הפעם תביא גם ציוד גרירה, נעלה צפונה לכיוון נהריה,נחפש נקודות לג'יג לייט אולי נתפוס משהו שם.
אחרי שניקיתי ופילטתי את הדגים מקלחת ולארוחת ערב,אחרי הארוחה לא זוכר מתי ואיפה נרדמתי כמו מת.
מתעורר ב 03:00 נכנס למחשב כותב לכם דו"ח ומכין ציוד,מחליט לוותר על גרירה ,רק ז'רזור וג'יג לייט.
כמובן מכין רצועות קלארי וסבידה לדוראדו או מה שלא יהיה .
נפגשים יוצאים, בפתח הנמל צ'ינצולות זורקות רשתות ,בכל מקום ויש רשתות פרושות ,קורעים את הים החארות האלה.
עוברים בעמק הגומברים אבל אין אף אחד בבית היום,

נראה לי היינו צריכים להתקשר להודיע שאנחנו באים ,אולי היו נשארים בבית.

הים פצצה בדיוק כמו התחזית של אייל, ממש הלגונה הכחולה.
זריחה כתומה צהבהבה עולה מהמזרח ,ובדיוק נכנסה לכיוון הנמל אוניית מפרשים ענקים עם 4 תרנים,ככל הנראה של קורס קציני ים של איזו מדינה אירופית, אולי ספרד אולי פורטוגל אני זוכר שכבר ביקרו כאן כאלה בעבר.
כמובן צילמתי כמה תמונות עם משחק של חשיפה ואיזון לבן חם כדי לקבל את הצבעים חמים וחזקים יותר.
מכוונים חרטום לכיוון הבויות והמצופים לומר שלום לדגים הירוקים צהובים זהובים,מגיעים זורקים דימויים עושים רעש אבל אין מענה ,רק במצוף האחרון צצו כמה מהם אבל לא רצו פלסטיק ונעלמו,(הקלמארי היה עדיין קפוא).

דני ואלי מוצאים בורים טריים על רתמות וקדימה גוררים צפונה בעומק בין 15-20 מטר אם אני זוכר נכון ,כי נרדמתי בחרטום,והתעוררתי קצת לפני עכו כשהתה שלי והקפה שלהם היה מוכן,אפילו במלון 5 כוכבים אין דברים כאלה.
שותים ואוכלים עוגות פתאום הצליל שלו ייחלנו מגיע הרולר של אלי מזמר,שולף מהסטנד הוקסט ויש נגיחות מהצד השני,ישר אומר אבו קקה ואכן מגיע אחד ששוחרר חי למים ,הוא לא צלל שחה מוזר על המים היה מדהים הוא מניע את סנפיר הגב האחורי ימינה ושמאלה דג רובוט נראה לי.

ממשיכים לגרור לכיוון שבי ציון ואים כלום ,מחפשים בעומק 30-40 מטר משהו לג'יג לייט אבל אין דגים בפישפיינדר וגם איפה שהיו לא היה שיתוף פעולה מצד הדגים.

יורדים לכיוון החוף של שבי ציון המים עומק 10 מטר צלול כמו זכוכית רואים הכל על הקרקעית חוץ מדגים.
יושבים קצת נהנים מהנוף וממזג האוויר המדהים ,פשוט ים נדיר אין הרבה ימים כאלה,וחבל.(אייל לטיפולך

חותכים חזרה דרומה עולים לעומק 20 מטר ועוד 2 בורים עם רתמה למים, שוב אותו הסרט אלי שומע זמירות רולר ושולף עוד אבוקקה גדול שמשוחרר לים,לא נשאר בורי אז מחבר דימויי גדול של קלמארי וגוררים בכיף מדברים צוחקים על האבו קקות שמחסלות את הבורים,מול החומות של עכו הפן סנטור של דני מתחילה גם היא לזמר אבל מה זה מנגינה, אנחנו צוחקים בטח קינג אבוקקה,דני שולף את המקל הוקסט טוב וקדימה יציאת חוט קצרה מבקש חגורה שם אותה ומתחילים ההימורים מה זה ,הוא אומר משהו כבד יש בקצה,אני מהמר על לוקוס שמן אבל אז יש יציאת חוט יפה מאוד ואני מייד שולף את הנייד ומתחיל לצלם סרטון. עוד כמה יציאות חוט זה הסיפתח של דני על המקל גרירה אגליטסיק יפה ומסיבי המקל לא מתכופף יותר מידי,ואז מגיעה צללית מדהימה ליד הסירה אלי עם הגאנץ תופס אותו עולה אינטיאס יפיוף ושמן ,לא שקלנו כי לא היה משקל הערכה שלי בין 15 ל 20 ק"ג .
צורחים ומאושרים אני מצלם אותם עם הדג,ודני מצלם אותי ,לא הצלחתי להרים אותו ולעמוד נראיתי כמו שיכור נופל קדימה ואחורה ,בסוף התיישבתי וצולמתי.מאושרים עד הגג דני מחבר דימוי וגוררים שוב עד לקרית ים ואין כלום.
מקפלים עולים לבוייות לחפש שוב את הירוקים הפעם קלמארי מוכן, בבויות אין סימנים להם אבל במצוף האחרון איך שזורקים למים התעופפו להם באוויר כמה ירוקים שרדפו עד לסירה,מזה מרדפים במהירות מסחררת ופיצוץ על המקל של אלי יש דג, אני זורק להם ממש ליד הסירה וגם אני נעול על אחד שנתן הופעה הופעה,דני גם נעול.
הוצאנו 6 מהם ואחד קטן יחסית שוחרר ע"י דני לגדול.
הדוראדו לא צולמו הפעם לא היה כוח

חוזרים למעגן כבר 16:30 פורקים ציוד מנקים סירה אלי מנקה את האינטיאס ומפלט במקום.
אני לוקח 3 דוראדו אחד נמסר לחבר במעגן, נפרדים לשלום עד לפעם הבאה.
בדרך אני מתקשר לחבר שאני בדרך אליו עם 3 דוראדו שירד לקחת בכיף.
טוב מספיק אני רוצה ללכת לים אולי יהיה משהו בז'רזור מהחוף.
יש הרבה תמונות וסרטון תהנו.