הי חברים.
לפי מה שאני מבין, החלה עונת הקרפיונים.
אני מעוניין לצאת לדיג של 24 שעות שירכז דיג קרפיונים.
מה הפתיון הטוב ביותר (לדעתכם), איך מכינים?
אשמח לתשובות, אני מתכנן לצאת עוד שבועיים לדיג כזה משישי בצהריים עד שבת בצהריים...
אני איש שמעדיף להכין את הפתיון לבד, אשמח למתכון שאתם יודעים שעובד..
היי, קודם כל אם זה עוד שבועיים אז אתה תוכל להצטרף אליי אני גם מתכנן לצאת בסופש ההוא ככל הנראה,
ויש לך המון מאמרים בנושא שתוכל ללמוד מהם..
בעקרון אנחנו משתמשים בHair rigs, בקיץ לרוב שמים טייגר נאטס בדיפ כי מושטים לא יכולים לכרסם אותו,
וכי מכניסים ריגים עם קיאק\סירה אז אם נשים בוילים על הריג אחרי שעתיים מושטים יכרסמו אותם ונשאר בלי פתיון על הריג. בחורף אם זורקים מהחוף אפשר להשתמש בבוילים וכל שעתיים בערך לחדש את החכה אם לא בא דג.
בנוסף לריג אנחנו משתמשים בפידור מאסיבי במיוחד בקיץ, תערובת השריה לתוכים\תירסים\חומוסים\בוילים\טייגר נאטס ולכל זה מוסיפים אטרקטורים שזה נוזלים אשר מוסיפים ריח טוב וחזק שמושך את הדגים לאזור בנוסף לפידור.
יש כאלו שמכינים גם "כדורים" של תערובת וזורקים אותם מהסירה כאשר מורידים את הריג.. ,
מתערובות של קמחים תירסים ותמצית וניל.. (קמח תירס, פתי בר טחונים וכדומה) ..
לדעתי הפתיון הכי טוב לרגע זה, זה טייגר נאטס בדיפ אמינו דבש, תמיד היו לנו תפיסות עליו,
ובדיג האחרון היו מקרים שהיו 4 חכות במים, 3 עם טייגר נאטס בדיפ דבש, 1 עם טייגר נאטס בדיפ תות,
על שלושת החכות עם הדבש יצאו דגים, חידשנו אותם עם טייגר נאטס בדיפ דבש, ושוב באו דגים,
והחכה היחידה שהייתה עם טייגר נאטס בדיפ תות לא קיבלה נגיעה.
אם אתה מתכנן לדוג מהחוף עכשיו ואין לך סירה\קיאק אמצעי כלשהו להכניס ריגים,
אז קודם כל שתדע שהסיכויים דיי נמוכים לתפוס אבל תמיד יש סיכוי לתפוס,
אנדריי ניסה לדוג קרפיונים מהחוף ב"דרבי שפמנונים" ולא הצליח , ואנדריי תותח

אז אם אתה רוצה לדוג מהחוף תכין בגלשקה ותפדר באמצעותה "כדורים" לאזור שבו תזרוק את הריגים שלך.