בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  משקמים את הכנרת או חלם(?!) - הזרמת דגים לכנרת...
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: משקמים את הכנרת או חלם(?!) - הזרמת דגים לכנרת...  (נקרא 2282 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

נתקלתי בכתבה הזו:
http://news.walla.co.il/?w=//2677944
הזרימו לכנרת 600,000 + 400,000 וסה"כ מליון אמנונים (מושט-לבן),
מתכוונים להזרים 300,000 כסיפים...

מושטים זה טוב -
אם כי אני מקווה שזה לא יבוא על חשבון העדדים...

גם לא מבין את הרעיון:
מאפשרים דיג יתר שמדלל את המושטים בכנרת לטובת דייגים עבריני-דיג,
ואז על חשבון כולנו קונים דגיגי מושט ומממנים את שחרורם לכנרת...
חלם?!

דבר נוסף, הקטע של הכסיפים....
אם אינני טועה זה ה"קרפ" כפי שמכונה בארה"ב -
מרגע ששחררו שם את ה"קרפים" הדג הפולש חיסל את הדגים המקומיים...
מקווה מאוד שזו לא איוולת שתגרום לכך שהכסיפים יגרמו לדלדול ודחיקת דגת הכנרת -
שאז לא ניתן יהיה להפטר מהם ונשאר רק עם כסיפים בכנרת...
אמנם הכסיף טוב לנקיון המים -
אך אם זה יגרור נזק אקולוגי בלתי הפיך אז למה כסיף ולא עוד מושטים?!
מקווה שזה לא חלם בריבוע...
עריכה אחרונה: ספטמבר 24, 2013, 14:58:27 PM על ידי rafi
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

דיברתי על מימון, אז הנה -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4429168,00.html
נכתב שם-
"הפרויקט הזה כרוך באישורים ובתקציבים, אנחנו מקווים שימיצא לזה תקציב גם בשנה הבאה"...
ואני תוהה: מה אם לא יהיה תקציב?! נשתה מים מעופשים?! תהיה כנרת ללא דגים?!
מדוע לא לנקוט במדיניות דיג שפויה?!
MaKoreAhi
חבר פורום

מנותק מנותק

כסיף הוא אכן קרפיון אסיאתי.
אני מאמין שהוסיפו אותו מכוון שהוא אוכל אצות.

הדג הזה מתרבה בקצב מהיר מאוד (3 הטלות בשנה אם אני זוכר נכון).
עריכה אחרונה: ספטמבר 25, 2013, 17:39:01 PM על ידי MaKoreAhi
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

במקומו הטבעי, כן.
בכנרת הוא לא מתרבה.

צריך להבין שהגורם לכול הפעילות הזו של איכלוס דגים בכנרת נובע בעיקר מהצורך לשמור על איכות המים ולא בכדי לפרנס את הדייגים.
בנסיבות טבעיות היו מספר דייגים שמתקיימים מדיג בכנרת מכיוון שהיא לא היתה מסוגלת לכלכל יותר מזה.
ברגע שהוחלט להשתמש במי הכנרת כמקור למי שתיה, היה נחוץ לשפר את איכותם לפני השאיבה והסינון/טיפול.

בקיצור, הם יכולים למלמל על תקציבים כמה שהם רוצים אבל בשנה הבאה יכניסו עוד מיליון דגיגים ואם החורף יהיה גרוע מבחינת משקעים והמפלס ירד בצורה משמעותית, כמות הדגים שיוכנסו תגדל...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
Misha Ravich

דיג קרפיונים ♥
חבר פורום
*

מנותק מנותק

שיכניסו קרפיונים  עצוב
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

במקומו הטבעי, כן.
בכנרת הוא לא מתרבה.

צריך להבין שהגורם לכול הפעילות הזו של איכלוס דגים בכנרת נובע בעיקר מהצורך לשמור על איכות המים ולא בכדי לפרנס את הדייגים.
בנסיבות טבעיות היו מספר דייגים שמתקיימים מדיג בכנרת מכיוון שהיא לא היתה מסוגלת לכלכל יותר מזה.
ברגע שהוחלט להשתמש במי הכנרת כמקור למי שתיה, היה נחוץ לשפר את איכותם לפני השאיבה והסינון/טיפול.

בקיצור, הם יכולים למלמל על תקציבים כמה שהם רוצים אבל בשנה הבאה יכניסו עוד מיליון דגיגים ואם החורף יהיה גרוע מבחינת משקעים והמפלס ירד בצורה משמעותית, כמות הדגים שיוכנסו תגדל...

להבין את המטרה המרכזית - זה מובן והיה מובן.
יחד עם זאת גם במשרד החקלאות חייבים להבין -
שהכנרת זה לא רק מים נקיים לשתייה...
זו המטרה העליונה בחשיבותה - אך הכנרת זה גם אוצר טבע על כל החי שיש בה -
וגם על זה צריך לשמור.
לא ידעתי שהכסיף לא מתרבה בכנרת -
לכן הוטרדתי שהרי ניתן לשמור על איכות המים גם עם מושטים וקרפיונים...

אתה בטוח גיאצוק שכסיף לא מתרבה בכנרת?
andreypa

אנדרי פרלוב
חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תמיד זמין 053-6064261

איפה בדיוק משקמים את הכנרת כל הכנסת הדגים הזאת רק הורסת את הכינרת והורגת דגים אחרים.

הוירוס שגורם לעיוורון המושטיים ופוגע בכ40 אחוז מאיפה הוא הגיע הא נכון מהתערבות האדם:
הבריכות ליד קיבוץ גינוסר בשלב מסוים משרד החקלאות הפך לבריכות ניסוי של ארגון מגדלי הדגים,המטפל בבריכות הדגים של הקיבוצים.בבריכות הללו התפתח וירוס קטלני שגרם לעיוורון הדג, הדג משחיר ומת.
הווירוס עבר לבריכות בגינוסר שהמים שלהם מוזרמים לכנרת ללא טיפול או טיהור וכך הגיע הוירוס גם לכנרת
ותקף את המוטים ולפי הערכות הידועות גורם לתמותה של 40% מהמושטים, אז מה הפתרון לבנתיים לשחרר
פשוט עוד מושטים לכנרת 

עכשיו האדם הגיע והתערב גם בשחרור דג הכסיף:
איכות המים בכנרת נמדדת בכמות האצות (פיטופלנקטון) עד לפני יבוש החולה (עוד התערבות של האדם) מה
מה שהיה שומר על איכות המים ועל איזון ברמת האצות הוא יצור שנקרא זואופלנקטון שהיה ניזון מהאצות, עקב מיעוט ה זואופלנקטון לאחר יבוש החולה הכניסו כדי להלחם באצות (פיטופלנקטון) את דג הכסיף שהתחיל לעשות עבודה מצוינת וביחד אם הזואופלנקטון עצר את ריבוי האצות.
אבל מה בישראל לא יכולים שלא להתערב כרגיל  משרד החלקאות שהעביר את דגי הכסיף לכנרת העביר אותם גם לבריכות הדגים לגידול. אבל מה שעשה צרות למגדלים מכיוון שדג הכסיף זה דג חזק מאוד אשר קופץ מהמים בעת סכנה והמגדלים שהיו נכנסים למים היו חוטפים אותם בראש, בקיצור היה מסוכן לגידול
אז משרד החקלאות התערב בשנית ויצר זן כלאיים שנקרא נמסיף אשר איננו דג לוחמני כל כך ופתר את בעיית הסיכון למגדלים שגידלו את הכסיף.
אלה מה הדג גם שחורר לכנרת במקום הכסיף (הרי למה להרבות שני סוגים חוסכים בכסף בישראל) אלה שכיום כבר ידוע שהדג כלאיים הזה חוץ מזה שהוא פחות תוקפני גם ניזון בצורה שונה טיפה  הוא לא אוכל אצות, אלא זולל דווקא את הזואופלנקטון שניזון מאצות  .
לקיצור במקום מנגנון מלחמה נוסף ורציני למלחמה באצות, הוכנס לכנרת דג שלא ממלא את משימתו, ואפילו זולל את היצורים הנלחמים באצות.  עצבן

ועקב כך כל שנה אנו רואים יותר ויותר כתבות בתחילת הקיץ על בעיית אצות בכנרת 

לקיצור אני רואה רק נזק נגרם בסופו של דבר מההתערבות הזאת 

אני לא יודע ולא מצאתי בשום מקום איזכור האם הדג "כסיף" שמשוחרר כעת הוא עדיין אותו זן כלאיים או ה"כסיף" המקורי  אולי משהו אחר ידע כאן את המידע אני לא מצאתי בשום מקום 
MaKoreAhi
חבר פורום

מנותק מנותק

תגובה מעולה אנדרי!

אכן הוירוס שתוקף את המושטים קיים כבר לא מעט זמן, ובמשרד החקלאות רק מקשקשים כל פעם שהם זורקים אנטיביוטיקה למים.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

איפה בדיוק משקמים את הכנרת כל הכנסת הדגים הזאת רק הורסת את הכינרת והורגת דגים אחרים.

הוירוס שגורם לעיוורון המושטיים ופוגע בכ40 אחוז מאיפה הוא הגיע הא נכון מהתערבות האדם:
הבריכות ליד קיבוץ גינוסר בשלב מסוים משרד החקלאות הפך לבריכות ניסוי של ארגון מגדלי הדגים,המטפל בבריכות הדגים של הקיבוצים.בבריכות הללו התפתח וירוס קטלני שגרם לעיוורון הדג, הדג משחיר ומת.
הווירוס עבר לבריכות בגינוסר שהמים שלהם מוזרמים לכנרת ללא טיפול או טיהור וכך הגיע הוירוס גם לכנרת
ותקף את המוטים ולפי הערכות הידועות גורם לתמותה של 40% מהמושטים, אז מה הפתרון לבנתיים לשחרר
פשוט עוד מושטים לכנרת  

עכשיו האדם הגיע והתערב גם בשחרור דג הכסיף:
איכות המים בכנרת נמדדת בכמות האצות (פיטופלנקטון) עד לפני יבוש החולה (עוד התערבות של האדם) מה
מה שהיה שומר על איכות המים ועל איזון ברמת האצות הוא יצור שנקרא זואופלנקטון שהיה ניזון מהאצות, עקב מיעוט ה זואופלנקטון לאחר יבוש החולה הכניסו כדי להלחם באצות (פיטופלנקטון) את דג הכסיף שהתחיל לעשות עבודה מצוינת וביחד אם הזואופלנקטון עצר את ריבוי האצות.
אבל מה בישראל לא יכולים שלא להתערב כרגיל   משרד החלקאות שהעביר את דגי הכסיף לכנרת העביר אותם גם לבריכות הדגים לגידול. אבל מה שעשה צרות למגדלים מכיוון שדג הכסיף זה דג חזק מאוד אשר קופץ מהמים בעת סכנה והמגדלים שהיו נכנסים למים היו חוטפים אותם בראש, בקיצור היה מסוכן לגידול
אז משרד החקלאות התערב בשנית ויצר זן כלאיים שנקרא נמסיף אשר איננו דג לוחמני כל כך ופתר את בעיית הסיכון למגדלים שגידלו את הכסיף.
אלה מה הדג גם שחורר לכנרת במקום הכסיף (הרי למה להרבות שני סוגים חוסכים בכסף בישראל) אלה שכיום כבר ידוע שהדג כלאיים הזה חוץ מזה שהוא פחות תוקפני גם ניזון בצורה שונה טיפה   הוא לא אוכל אצות, אלא זולל דווקא את הזואופלנקטון שניזון מאצות  .
לקיצור במקום מנגנון מלחמה נוסף ורציני למלחמה באצות, הוכנס לכנרת דג שלא ממלא את משימתו, ואפילו זולל את היצורים הנלחמים באצות.  עצבן

ועקב כך כל שנה אנו רואים יותר ויותר כתבות בתחילת הקיץ על בעיית אצות בכנרת  

לקיצור אני רואה רק נזק נגרם בסופו של דבר מההתערבות הזאת  

אני לא יודע ולא מצאתי בשום מקום איזכור האם הדג "כסיף" שמשוחרר כעת הוא עדיין אותו זן כלאיים או ה"כסיף" המקורי   אולי משהו אחר ידע כאן את המידע אני לא מצאתי בשום מקום  

אנדריי...

טוב לדעת את כל זה...

זה כבר לא חלם - אלא הרבה יותר גרוע... כועס
עריכה אחרונה: ספטמבר 26, 2013, 16:08:00 PM על ידי rafi
andreypa

אנדרי פרלוב
חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תמיד זמין 053-6064261

תגובה מעולה אנדרי!

אכן הוירוס שתוקף את המושטים קיים כבר לא מעט זמן, ובמשרד החקלאות רק מקשקשים כל פעם שהם זורקים אנטיביוטיקה למים.

ובכך הם עושים עוד יותר נזק קודם כל שיחליטו אם זה וירוס או חיידק 
מה הטעם בכלל לזרוק אנטיביוטיקה למים אם זה וירוס  וואלה לא יודע הרי ידוע שוירוסים לא מושפעים מאנטיביוטיקה
והיא משפיע רק על חידקים, כמו שהיא משפיע על חידקים היא גם גורמת למוטציות בזמן קצר יחסית לחידקים
ורק בגלל זה יש כיום חידקים שעמידים לכל אנטביטיקה ידוע לאדם 

המצב דומה אצל בני אדם גם הרופאים מחלקים אנטביוטיקה כמו סוכריות  במקום לתת למערכת החיסונית לעבוד ועקב כך נוצרים מוטציות של חידקים אשר לא מושפעים משום אנטיביוטיקה שמוכרת לנו.
אני בכלל לא מציין שהחידקים הטובים גם נהרגים בכל המצב של נטילת אנטביוטיקה 

בכל מקרה מי שרוצה לקרוא על זה קצת יש כמה כתבות מדעיות מאוד מענינות על כך

http://www.holisticcenter.co.il/archives/134

gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

במקומו הטבעי, כן.
בכנרת הוא לא מתרבה.

להבין את המטרה המרכזית - זה מובן והיה מובן.
יחד עם זאת גם במשרד החקלאות חייבים להבין -
שהכנרת זה לא רק מים נקיים לשתייה...
זו המטרה העליונה בחשיבותה - אך הכנרת זה גם אוצר טבע על כל החי שיש בה -
וגם על זה צריך לשמור.
לא ידעתי שהכסיף לא מתרבה בכנרת -
לכן הוטרדתי שהרי ניתן לשמור על איכות המים גם עם מושטים וקרפיונים...

אתה בטוח גיאצוק שכסיף לא מתרבה בכנרת?

הדבר נאמר לי ולא הובא מהרשת.
אם אמצא אזכור לנושא, אביא אותו לכאן 
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!