בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  פתיחת עונת הקרפיונים
עמודים: 1 [2] 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: פתיחת עונת הקרפיונים  (נקרא 5599 פעמים) הדפסה
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

בעניין: פתיחת עונת הקרפיונים
« הגיב #15 ב- : אוקטובר 13, 2011, 12:43:06 PM »
אשמח לראות תמונה של הבגלשקה שאתה עובד איתה  אתה בסדר
ממה שיצא לי לראות יש בערך אותה כמות של סוגים של בגלשקות כמו שישנם סוגי בקבוקים מפלסטיק...
השאלה היא אם הבגלשקה שאתה עובד איתה משחררת את הקובבה אחרי כמה שניות באויר או שהיא מלווה אותה עד התחנה הסופית (אל תרים גבה,יש כאלו שעובדים ככה ודי מרוצים. מה שחשוב זה להשתמש בבקבוק פריגת עם פתח גדול להורדת ההתנגדות במים!) ?

PVA יעיל בכנרת ויש עליו גם תוצאות.
מה שלא כולם יודעים זה שחלק אינטגרלי מכול הסיפור זה התוכן של השקית .
אם התוכן לא מתנפח ובשלב מסוים מפוצץ את השקית,האפקט יורד מעט או לפחות משתהה...

הסוגיה של משקולת לחיצה מול אורך ריג תמיד סיקרן אותי.
נניח ואתה הולך על המשקולת לחיצה. באיזה מרחק מהקרס אתה ממקם אותה? איזה אורך ריג כללי?
ואם הולכים על ריג ללא משקולת לחיצה. באיזה אורך ריג תשתמש?

אישית אני מאלו שמעדיפים את הריג חופשי ללא משקולת לחיצה אבל שיהיה קצר (10-15 ס"מ בהתאם לקרקעית) ושההתנגדות של המשקולת הכבדה תיתן את הנעיצה הראשונית כשהקרפיון נותן את הזבנג הראשון כשהוא מבין שמשהו לא בסדר... אביל

-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
noam
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : אוקטובר 13, 2011, 13:07:52 PM »
אשמח לראות תמונה של הבגלשקה שאתה עובד איתה  אתה בסדר
ממה שיצא לי לראות יש בערך אותה כמות של סוגים של בגלשקות כמו שישנם סוגי בקבוקים מפלסטיק...
השאלה היא אם הבגלשקה שאתה עובד איתה משחררת את הקובבה אחרי כמה שניות באויר או שהיא מלווה אותה עד התחנה הסופית (אל תרים גבה,יש כאלו שעובדים ככה ודי מרוצים. מה שחשוב זה להשתמש בבקבוק פריגת עם פתח גדול להורדת ההתנגדות במים!) ?
אני עובד עם בגלשקה שעפה 5-6 מטר והכדור בצק עף ל- 100 מטר  קבל תמונה מאתר ישראפיש http://www.israfish.com/RibkaForum/album_pic.php?pic_id=3909)

לדעתי הוא לא יעיל מאחר ובכינרת יש חשיבות רבה למרחק הזריקה ועם שקית pva קצת קשה לזרוק
בנוסף בכינרת יש זרמים בקרקע מאוד חזקים להבדיל מאגמים באנגליה שם אין להם את הבעיה הזאת ולכן שם ה-pva מועיל

נניח ואתה הולך על המשקולת לחיצה. באיזה מרחק מהקרס אתה ממקם אותה? איזה אורך ריג כללי?
לדעתי לא משנה מה אורך הריג ברגע שאתה משתמש בפיתיון popup אתה חייב לשים משקולת לחיצה אחרת הריג כולו יעלה עד שהמשקולת תעצור אותו וזה אומר שיהיה לך ריג באורך של 10-20 ס"מ חופשי במים ואתה יודע  שקרפיון אוכל מהקרקעית (נקודה נוספת שאני יבדוק לעומק על מנת לתת תשובה מקצועית ).לגבי מיקום משקולת הלחיצה לעניות דעתי לא יותר מ- 2 ס"מ מהקצה של צוואר הקרס אני אישית כבר מזמן לא משתמש בריג שהוא popup נטו אלא תמיד עושה ריג משולב . בנוסף למיטב ידיעתי אין בכינרת קרקע מספיק בוצית שדורשת שימוש בפתיון popup בד"כ משתמשים בריג נייטרלי כלומר פיתיון popup ופיתיון ושוקע ואז הריג משחק לו על פני הקרקע
חשוב לציין שאני לא מומחה גדול לדייג קרפיונים ואני מקווה יותר להתמקצע עם הזמן בכל מקרה אני מקווה להביא בזמן הקרוב מעט מידע כתוב שישפוך יותר אור על סגנון הדייג הזה כדי שאולי עוד חברים יצטרפו

עריכה אחרונה: אוקטובר 13, 2011, 13:18:49 PM על ידי noam
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #17 ב- : אוקטובר 13, 2011, 23:11:15 PM »
אשמח לראות תמונה של הבגלשקה שאתה עובד איתה  אתה בסדר
אני עובד עם בגלשקה שעפה 5-6 מטר והכדור בצק עף ל- 100 מטר  קבל תמונה מאתר ישראפיש http://www.israfish.com/RibkaForum/album_pic.php?pic_id=3909)
קלאסית  אתה בסדר

לדעתי הוא לא יעיל מאחר ובכינרת יש חשיבות רבה למרחק הזריקה ועם שקית pva קצת קשה לזרוק
בנוסף בכינרת יש זרמים בקרקע מאוד חזקים להבדיל מאגמים באנגליה שם אין להם את הבעיה הזאת ולכן שם ה-pva מועיל

אל תשכח שיש גם הוצאת חוטים עם סירות בכנרת ולפעמים זרם חזק יכול לעזור במשיכת הקרפיונים מרחוק,
גם אם במחיר של שליחת הריח והפידור בכיוון אחד בלבד...
על מרחקי הזריקה שנפגעים אין ויכוח  

לדעתי לא משנה מה אורך הריג ברגע שאתה משתמש בפיתיון popup אתה חייב לשים משקולת לחיצה אחרת הריג כולו יעלה עד שהמשקולת תעצור אותו וזה אומר שיהיה לך ריג באורך של 10-20 ס"מ חופשי במים ואתה יודע  שקרפיון אוכל מהקרקעית (נקודה נוספת שאני יבדוק לעומק על מנת לתת תשובה מקצועית ).לגבי מיקום משקולת הלחיצה לעניות דעתי לא יותר מ- 2 ס"מ מהקצה של צוואר הקרס אני אישית כבר מזמן לא משתמש בריג שהוא popup נטו אלא תמיד עושה ריג משולב . בנוסף למיטב ידיעתי אין בכינרת קרקע מספיק בוצית שדורשת שימוש בפתיון popup בד"כ משתמשים בריג נייטרלי כלומר פיתיון popup ופיתיון ושוקע ואז הריג משחק לו על פני הקרקע
חשוב לציין שאני לא מומחה גדול לדייג קרפיונים ואני מקווה יותר להתמקצע עם הזמן בכל מקרה אני מקווה להביא בזמן הקרוב מעט מידע כתוב שישפוך יותר אור על סגנון הדייג הזה כדי שאולי עוד חברים יצטרפו
אני לא חושב שמחוייב שהקרקע תהיה בוצית או מלאה בצמחיה על מנת שנידרש ל-POP UPS.
הקרפיון אמנם ניזון בקרקעית אבל גם עולה לנשנש מפני המים ולכן בטוח שגם מה שנמצא בגוף המים.
אתה באמת חושב שקרפיון שייתקל בפיתיון מרחף בגובה 10-20 ס"מ שמדיף ניחוחות טובים לא ינסה לשאוב אותו? אם כן אתה לא לבד וישנם רבים שחושבים כך אבל אני חושב אחרת . אני מאמין שקרפיון ישאב כול מה שנראה לו אכיל ומריח טוב. ולא משנה איפה זה נמצא...
דבר נוסף שבוודאי ראית באינטרנט זה שרוב הריגים ל-POP UPS , בין אם כריג יבש ובין אם כריג "מחומש" בצילום מתחת למים,אינם כוללים את משקולת המעיכה . לדעתי היא הגיעה כתוספת למשהו קיים ולא היתה מובנת באבטיפוס...
ודבר אחרון. עניין הקרקעית.
אני חושב שאתה יוצא מנקודת מבט מוטעית שמתייחסת למצב הקרקע כפי שאתה מכיר ורואה כשהמים שקטים. במרחקים הקטנים מהחוף הקרקע בוצית-דחוסה אם לא חולית אבל במרחקים של זריקה עם הציוד של היום ובמיוחד בהוצאת חוטים או כניסה למים לשיפור המרחק,אם אתה עובר את המדרגה או מגיע לקצה של מדרון תלול,כמות הרקב והסחופת שתמצא שם עשויה להפתיע אותך!
אולי היו קרפיונים נוספים בסביבתכם אבל חלק מהריגים הניטראליים או השוקעים פשוט התכסו במשקעים?  מהסס

"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
noam
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : אוקטובר 14, 2011, 11:20:19 AM »
גיא
דייג קרפיונים זה אחד הסגנונות עם הכי הרבה תאוריות  ועל כל שני דייגים 20 פרשנויות.
יכול להיות שבמרחק של 100 מטר אכן ייתכן שהפיתיון הולך לאיבוד אבל מצד שני קרפיון הוא כמו שואב אבק.... מרים אבן לא נראה לו יורק ובסוף גם אם יש הרבה סחופת הוא אמור להגיע לריג שלך
אורי ברנס

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : אוקטובר 14, 2011, 18:04:11 PM »
   בירה סחטיין איש .
 יופי של דוח  אתה בסדר
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #20 ב- : אוקטובר 14, 2011, 18:06:20 PM »
גיא
דייג קרפיונים זה אחד הסגנונות עם הכי הרבה תאוריות  ועל כל שני דייגים 20 פרשנויות.
יכול להיות שבמרחק של 100 מטר אכן ייתכן שהפיתיון הולך לאיבוד אבל מצד שני קרפיון הוא כמו שואב אבק.... מרים אבן לא נראה לו יורק ובסוף גם אם יש הרבה סחופת הוא אמור להגיע לריג שלך

איזה באסה... מוצאי לשון
עכשיו צריך לצאת עוד מלא פעמים בכדי לבדוק את כול התיאוריות... מתפקע
נתחיל מחר ונראה לאן נגיע... גילגול עיניים
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #21 ב- : אוקטובר 15, 2011, 13:36:18 PM »
גיא

איזה באסה... מוצאי לשון
עכשיו צריך לצאת עוד מלא פעמים בכדי לבדוק את כול התיאוריות... מתפקע
נתחיל מחר ונראה לאן נגיע... גילגול עיניים

אז מחר הגיע היום בבוקר ויצאנו לבדוק מה קורה.
5 בבוקר החכות כבר בתפעול עם מיטב הבצקים והתערובות. קפיצים כפידרים ו-HAIR RIG עם בויילי SCOPEX ו-TIGER NUT & CHOCOLATE MALT ובאחרים תירסים ביתיים עם כול דיפ שהיה לי בבית...
נשנושים פה ושם ומושט ראשון יוצא על הריג עם ה-TIGER NUT & CHOCOLATE MALT שכורסם לחלוטין.
הזמן עובר והשמש עולה,נהיה חם,אנשים נכנסו למים,ינון הוציא שני שפמנונים ובסוף נשברנו...
או בקיצור,עונת הקרפיונים אצלי,עדיין לא נפתחה... וואלה לא יודע
noam
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : אוקטובר 16, 2011, 10:55:41 AM »
תיהיה אופטימי
מה המרחק שזרקת?
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #23 ב- : אוקטובר 16, 2011, 16:14:08 PM »
תיהיה אופטימי
מה המרחק שזרקת?

אני תמיד אופטימי  אתה בסדר
אני מעריך שמרחקי ההטלה הוגבלו לאזור ה-50-60 מטר בגלל הפידרים וינון הגיע רחוק יותר עם משקולת וריג נטו אבל לאזור בלי פידור להערכתי...
אני חייב להגיד שנושא מרחקי ההטלה לא עושים רושם שהיו הבעיה.
במקום שדגנו אתה לא עומד אחרי 15  מטר ואולי אפילו פחות ...
אולי החום,אולי הרעש הסביבתי,אולי העונה שרק בתחילתה...
צריך לנסות את אותם הכלים עם אותן השיטות באותו המיקום ובאותן השעות רק ביום אחר ולראות מה יעלה... אתה בסדר
איל הלפרין

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #24 ב- : אוקטובר 16, 2011, 19:35:22 PM »
עושה רושם שהכנרת לוהטת...

תענוג של דו"ח 

IP: [ מחובר ] WWW
IZHAK

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים

« הגיב #25 ב- : אוקטובר 21, 2011, 09:17:30 AM »
היו זמנים

נועם רואים שחזרת וכרגיל בגדול

שמח שאתה כאן
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
kobishani

המז'רז'רים (כבר לא בע"מ)
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מה שתשחרר הים יחזיר ובגדול

« הגיב #26 ב- : אוקטובר 21, 2011, 14:18:52 PM »
קרפיון יפה מאד

אחלה גפילטע
הציוד שלי:
מקל: BLACK קפטצ'ר 4-28
מכונה :Shimano STRADIC 3000FA advance
מקל: מיג'ורקראפט קרוסטייג' 7-15
מכונה: שימנו נקסייב 3000
 IP: [ מחובר ] WWW
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #27 ב- : אוקטובר 21, 2011, 17:59:00 PM »
תיהיה אופטימי
מה המרחק שזרקת?

אני תמיד אופטימי  אתה בסדר
אני מעריך שמרחקי ההטלה הוגבלו לאזור ה-50-60 מטר בגלל הפידרים וינון הגיע רחוק יותר עם משקולת וריג נטו אבל לאזור בלי פידור להערכתי...
אני חייב להגיד שנושא מרחקי ההטלה לא עושים רושם שהיו הבעיה.
במקום שדגנו אתה לא עומד אחרי 15  מטר ואולי אפילו פחות ...
אולי החום,אולי הרעש הסביבתי,אולי העונה שרק בתחילתה...
צריך לנסות את אותם הכלים עם אותן השיטות באותו המיקום ובאותן השעות רק ביום אחר ולראות מה יעלה... אתה בסדר

אז יצאנו שוב,לאותו המקום עם פי 4 פיתיונות ,מהשקיעה ועד הזריחה.
ים פלטה,מזג אויר שגעון.
הנה זה בא,הנה זה בא,הנה זה בא...
בחצות וחצי יצא שפמנון קטן ואחריו קרפיון של קילו וחצי על תירס ביתי עם SCOPEX ואז הרוח התפוצצה עלינו  עצבן
גלים של חצי מטר ומים עכורים עד הבוקר ולבסוף התקפלנו...
אולי בפעם הבאה... וואלה לא יודע
בראל
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #28 ב- : אוקטובר 21, 2011, 19:18:27 PM »
גם אני מבלי להתכוון כמעט דגתי קרפיונים

לאחר ששתי חוטים של דיג נחמד שפיתח לו שיטה
להגיע 200 מ מהחוף עם החוטים שלו על ידי גרירתם באמצעות
סירת גומי ומשוטים

יש לציין שלאחר אספת החוטים ושיחרור הפלונטרים מהקיאק
באמצעות קריעתם לא נתפסו קרפיונים

ולא היו צעקות וקללות בשפת אימו וניפרדנו לשלום
הוא טען שחשב שהחוטים כבר שקעו להם

בקיצור בעקבות השיטה החדשה נשארו לי 100 מ מרובעים של כנרת
ללא חוטים של דייגי קרפיונים נחמדים
. !
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #29 ב- : אוקטובר 22, 2011, 15:33:00 PM »
גם אני מבלי להתכוון כמעט דגתי קרפיונים

לאחר ששתי חוטים של דיג נחמד שפיתח לו שיטה
להגיע 200 מ מהחוף עם החוטים שלו על ידי גרירתם באמצעות
סירת גומי ומשוטים

יש לציין שלאחר אספת החוטים ושיחרור הפלונטרים מהקיאק
באמצעות קריעתם לא נתפסו קרפיונים

ולא היו צעקות וקללות בשפת אימו וניפרדנו לשלום
הוא טען שחשב שהחוטים כבר שקעו להם

בקיצור בעקבות השיטה החדשה נשארו לי 100 מ מרובעים של כנרת
ללא חוטים של דייגי קרפיונים נחמדים

בראל ידידי,כמעט והתחלתי לרחם עליך...
הבעיה עם חוטי הבד שצפים מוכרת לנו גם מהים כשאנו מוציאים חוטים לאינטיאסים עם בלונים וסירות הדייגים עולות עליהם... דופק את הראש
בכנרת זה גם הפך לטרנד פופולארי בעיקר בימות הקיץ כשהקרפיונים לא מסתובבים קרוב לחוף.

יש תמונות מהיציאה המדוברת?  מתבייש
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!