בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  עוגיות ספירלה לבן\שחור
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עוגיות ספירלה לבן\שחור  (נקרא 1714 פעמים) הדפסה
andreypa

אנדרי פרלוב
חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 40

הודעות: 6322

תמיד זמין 053-6064261

עוגיות ספירלה לבן\שחור
« ב- : ספטמבר 11, 2013, 09:28:16 AM »
לאחר שחברי לצוות בעבודה שיגעו לי את השכל שאני כבר חצי שנה לא מביא עוגיות חדשות לעבודה
אלה את אותם סוגים שנמאס להם לאכול כבר (באמת מסכנים).
דרך אגב למי שלא ידע יש לי מחלה של להכין עוגיות בסופ"ש  גיחוך

אז החלטתי לנסות משהו חדש עוגיות שני צבעים ויצא ממש לא רע (הם לא שרדו חצי שעה בעבודה  גיחוך)
ואם כבר צילמתי כמה תמונות בסוף התהליך אז נעלה אותם פה 

החומרים:
-----------------
1/4 2 כוסות קמח.
1/2 כוס סוכר.
2 חלמונים.
1 כף תמצית וניל.
1 כף קליפת לימון מגוררת.
קורט מלח.
200 גרם חמאה (ניתן להחליף במרגרינה אבל זה כבר לא אותו דבר  אביל)
2 כפות קקאו.

הכנה:
-----------------
את כל החומרים היבשים לשפוך לקערה אחת חוץ מאשר את הקקאו (שומרים לסוף) ולערבב טוב ואת כל החומרים הרטובים לשפוך לקערה שנייה ולערבב טוב טוב 
לאחר את שני הקערות לקערה אחת גדולה ולעבד טוב טוב עד אשר מתקבל בצק אחיד ברגע שיש בצק
אחיד יש להפסיק ללוש אחרת יתקבל בצק קשיח מידי
והעוגיות יצאו דחוסות מידי (את הטעות הזאת כבר עשיתי פעם אחת  גיחוך)
לחלק את הבצק לשני חלקים, וללוש לתוך אחד החלקים את הקקאו עד שיתפזר שווה בשווה בבצק
כך שבעצם מתקבלת מחצית של בצק חום, ומחצית של בצק לבן.
לרדד את הבצק הבהיר על גבי נייר אפייה מקומח קלות, עד לקבלת מלבן בצק.(ניתן לחתוך אם סכין בצצדים להפיכת למלבן  ) אני אישית מעדיף לרדד בין שני נירות אפייה ככה מתקבל מלבן דק, וגם לא נדבק למרדד כל הזמן 
באותו האופן לרדד גם את הבצק הכהה לקבלת מלבן בצק בגודל דומה.
להניח את יריעות הבצק בעדינות האחת על גבי השנייה, לגלגל אותן יחד , ולהשהות במקרר למשך כשעה.

לאחר שגליל הבצק התקשה, לפרוס אותו לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ, כך שיתקבלו עיגולי בצק יפים
ולסדר את העוגיות על תבנית אפייה במרווחים האחת מן השנייה.

לאפות את העוגיות על חום גבוה 180 במשך 10 דקות עד שמתחילות להזהיב מעט בתחתית,
לשחרר מהתבנית בעודן חמות, לתת להן להתקרר, לאחר מכן הם לא יחזירו כבר הרבה זמן על השיש  מתבייש

אני מתנצל מראש בגלל שלא חשבתי שאני העלה את זה לפה לא צילמתי את התהליך ורק את התוצאה  סמיילי






-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
שני יצחקי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 27

הודעות: 1161

בעניין: עוגיות ספירלה לבן\שחור
« הגיב #1 ב- : ספטמבר 11, 2013, 21:00:37 PM »
 חם חם
נראה טוב 
רק איפה תערובת ההשרייה של התוכים? והתירס המושרה?  מוציא לשון מוציא לשון מוציא לשון
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

בעניין: עוגיות ספירלה לבן\שחור
« הגיב #2 ב- : ספטמבר 11, 2013, 21:10:56 PM »
ציטוט
החומרים:
-----------------
1/4 2 כוסות קמח.
1/2 כוס סוכר.
2 חלמונים.
1 כף תמצית וניל.
1 כף קליפת לימון מגוררת.
קורט מלח.
200 גרם חמאה (ניתן להחליף במרגרינה אבל זה כבר לא אותו דבר  אביל)
2 כפות קקאו.

תגיד אתה בטוח שזה המתכון של העוגיות ולא של הפידור לקרפיונים
נראות אחלה עוגיות אתה בסדר
המתכון עובר לספר המתכונים של האישה קריצה
 IP: [ מחובר ]
haim

חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 50

הודעות: 339

בעניין: עוגיות ספירלה לבן\שחור
« הגיב #3 ב- : ספטמבר 11, 2013, 21:23:30 PM »
נראה מעולה
אתה חושב  169s;שאפשר להחליף את התמצית וניל בטייגר נאטס

ציטוט
החומרים:
-----------------
1/4 2 כוסות קמח.
1/2 כוס סוכר.
2 חלמונים.
1 כף תמצית וניל.
1 כף קליפת לימון מגוררת.
קורט מלח.
200 גרם חמאה (ניתן להחליף במרגרינה אבל זה כבר לא אותו דבר  אביל)
2 כפות קקאו.

תגיד אתה בטוח שזה המתכון של העוגיות ולא של הפידור לקרפיונים
נראות אחלה עוגיות אתה בסדר
המתכון עובר לספר המתכונים של האישה קריצה
 IP: [ מחובר ]
טושקאן

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 32

הודעות: 1032

0523464056

בעניין: עוגיות ספירלה לבן\שחור
« הגיב #4 ב- : ספטמבר 11, 2013, 21:47:54 PM »
אחלה עוגיות מכיר אותם ואני מידי פעם מכין עוגה שדומה להם ברוסית נקראת זברה לא יודע אם יש לה שם אחר בעברית אבל גם יוצא לא רע בכלל
דרך אגב אולי ננסה אותם כפידור בעונה הקרובה? 
-------------------------------
שמור על החיים במים והמים יחזיקו בדגים
 IP: [ מחובר ]
andreypa

אנדרי פרלוב
חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 40

הודעות: 6322

תמיד זמין 053-6064261

בעניין: עוגיות ספירלה לבן\שחור
« הגיב #5 ב- : ספטמבר 12, 2013, 03:34:23 AM »
צור ,טושקאן אני בטוח  שגם בתור פידור הם יכולים לעבוד מצוין  

אבל אני מעדיף להשאיר אותם בבטן  גיחוך
עריכה אחרונה: ספטמבר 12, 2013, 03:42:45 AM על ידי andreypa
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
Misha Ravich

דיג קרפיונים ♥
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 3922

בעניין: עוגיות ספירלה לבן\שחור
« הגיב #6 ב- : ספטמבר 12, 2013, 06:51:12 AM »
נשמע ונראה טעים  אתה בסדר כל הכבוד פעם הבאה תביא לטעום  גיחוך
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
IZHAK

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 4812

לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים

בעניין: עוגיות ספירלה לבן\שחור
« הגיב #7 ב- : ספטמבר 13, 2013, 12:13:07 PM »
תוכל לסדר לי עבודה אצלכם

בא לי עוגיה
-------------------------------
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!