בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
| | |-+  ציוד חדש - מקל לבולוס ועד כמה דברים קטנים
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: ציוד חדש - מקל לבולוס ועד כמה דברים קטנים  (נקרא 3490 פעמים) הדפסה
עומר שמו

חבר פורום

מנותק מנותק

ערב טוב  סמיילי

אז הקשבתי לעצתו של רפי (רפי - תודה רבה על כל העזרה!) וקניתי מקל זול לבולוס.
אני לא מבין בזה בכלל ושום מדריך לא מצאתי, נשאר לי רק לקוות שעשיתי קנייה טובה :

המקל -
משקלי זריקה - 60-120 גרם.
עשוי מפיברגלאס מלא.
אורך 1.2 מטר, חלק אחד, 3 טבעות.
ממבט ראשוני, נראה על הפנים, אני מודה, אבל המוכר פשוט הראה לי איך הוא מקל אותו ולא קורה כלום.
אני חושב שאפילו עם כישרון כמו שלי יקח זמן לשבור אותו  מתפקע
קישור למקל באינטרנט עם עוד פרטים: http://www.pecheur.com/achat-canne-mer-sert-escale-ws-79357.html

המקל עלה לבד 100.

שאר הדברים:
קרסים רגילות מידה 2 של מוסטד.
חוט 300 מטר 0.45 לרולר.
משקולות 80 גרם למקל.
ריגים כאלה לז'ירז'ור (בשביל דגים עם שיניים), מחוט בד עבה אני חושב, המוכר הביא לי מתנה.

כל שאר הדברים (בלי המקל), עלו 65.

בגלל שלא מצאתי שום מדריך יש לי כמה שאלות.. :
איך המקל? המשקלי זריקה נמוכים מדי או בסדר?
החוט בעובי מתאים?
יתאים למקל רולר okuma avenger abf 50 (עם בייט ראנר)? למי שלא מכיר, זה הרולר: http://www.fishusa.com/Product/Okuma-Avenger-ABF-Baitfeeder-Spinning-Reel

וכשהמוכר הראה לי עד כמה המקל חזק, יצאו כמה קליקים מאזור הידית. זה בסדר? שמעתי על זה רק במקלות עם ידית שעם.

וד"א - אם מישהו מוציא להפלגות קבוצתיות בתשלום, או סתם משעמם לו בסירה לבד, אני הכתובת  מתבייש
עריכה אחרונה: ספטמבר 02, 2013, 20:39:39 PM על ידי omershamo
 IP: [ מחובר ]
עומר שמו

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: ציוד חדש - מקל לבולוס ועד כמה דברים קטנים
« הגיב #1 ב- : ספטמבר 04, 2013, 14:04:52 PM »
חברים בבקשה..
עדיין לא שמתי את החוט על הרולר כי אני פוחד שאחרי זה אני אגלה שהחוט לא מתאים או הרולר
רז אלימלך

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : ספטמבר 04, 2013, 14:42:50 PM »
תתחדש עומר (-:

לגבי ההפלגות,אם אתה מוצא מישהוא שמוציא הפלגות מאזור הצפון תגיד לי,אפשר לצאת ביחד  מתבייש
עומר שמו

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : ספטמבר 04, 2013, 18:41:07 PM »
תתחדש עומר (-:

לגבי ההפלגות,אם אתה מוצא מישהוא שמוציא הפלגות מאזור הצפון תגיד לי,אפשר לצאת ביחד  מתבייש
תודה רז סמיילי
 כנראה שאני אצא עם דניאל (crazy_daniel123), הוא יוצא מהמרינה בתל אביב אני חושב, אפשר לקבוע לצאת כולנו
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : ספטמבר 10, 2013, 22:41:39 PM »
חברים בבקשה..
עדיין לא שמתי את החוט על הרולר כי אני פוחד שאחרי זה אני אגלה שהחוט לא מתאים או הרולר

אם הרולר יושב על המקל - זה בסדר,
כל היתר נראה בסדר - כבר הפניתי אותך לדוגמה לריג,
רק תשים 2-3 קרסים ולא יותר...

ציוד זול וסגנון דיג פשוט וקל,
תצא ותנסה - כך תדע אם מתאים או איפה יש לשפר ...

בהצלחה..
-------------------------------
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : ספטמבר 12, 2013, 12:28:48 PM »
נראה מעולה. לא צריך ציוד מיוחד בבולוס ואפשר אפילו עם גלגל חוט (בלי מקל) שזה תענוג עילאי בפני עצמו.

לגבי הקליקים שיצאו, אל תדאג. לא  הייתי נכנס ללחץ, בטח שלא במקל פיבר קצר וקשיח שעולה 100 ₪. גם שלי עשה את זה ועדיין עושה את זה והוא עלה לי 85 ובינתיים הדג הגדול ביותר שעלה עליו היה בערך קילו שזה מעל הממוצע בבולוס לילה סטנדרטי (אם לא מחפשים הרפתקאות).

מה שכן, לפני היציאה הראשונה הייתי מצטייד בעוד שתי מידות של קרסים. אלה נראים לי קצת גדולים, ולומר את האמת, לפעמים בבולוס יושבים על דגים קטנים (למשל סנפנים). כדי שלא תתבאס מכך שלא עולים דגים הייתי לוקח גם מידה 4 ו-5.

ככה גם במשקולות - לוקח עוד כמה של 100 גרם, לפעמים יש זרם מעצבן וזה עושה הבדל בין חוט שמטייל ומסתבך בחוטים של חברים לבין חוט שיושב טוב.

הרולר סבבה, וגם החוט מתאים. לקרסים כמובן שחוט דק יותר, ממליץ על 0.35 בעל קשיחות מרבית. בניות קצרות בהתחלה (25 ס"מ זה מעולה). ריג - קרס למעלה קרס למטה, או שניים למעלה ברווחים הגיוניים (אם הבנייה 25, קח מינימום 35 רווח בין הקרסים).

בעת הדיג שים לב שבגלל שמדובר בדיג ורטיקאלי (מלמעלה למטה), הרבה פעמים הריג מתקרזל ומסתבך - אל תתעצל וקשור מחדש, זה משנה לדגים (משום מה) ומשפיע מאוד על האכילות. שימוש בחוט קשיח לבניות יקל על הבעיה, ואפשר לפתח את זה עם בומים ייעודים, סוויבלים שונים וכו'. ממליץ שיהיה לך לפחות סוויבל אחד במערך, כי הפתיונות בהחזרה נוטים להסתובב הרבה והם לרוב המקור לקירזולים.

ביציאות ראשונות כדור טרבמין 45 דקות לפני היציאה חובה, ובהדרגה להוריד את המינון ביציאות הבאות (חצי, רבע, פירור - זה הרבה עניין פסיכוסומטי).
עומר שמו

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : ספטמבר 12, 2013, 20:58:00 PM »
חברים בבקשה..

אם הרולר יושב על המקל - זה בסדר,
כל היתר נראה בסדר - כבר הפניתי אותך לדוגמה לריג,
רק תשים 2-3 קרסים ולא יותר...

ציוד זול וסגנון דיג פשוט וקל,
תצא ותנסה - כך תדע אם מתאים או איפה יש לשפר ...

בהצלחה..
תודה רפי 
מקווה כבר לצאת לנסות  התפוצצות

נראה מעולה. לא צריך ציוד מיוחד בבולוס ואפשר אפילו עם גלגל חוט (בלי מקל) שזה תענוג עילאי בפני עצמו.

לגבי הקליקים שיצאו, אל תדאג. לא  הייתי נכנס ללחץ, בטח שלא במקל פיבר קצר וקשיח שעולה 100 ₪. גם שלי עשה את זה ועדיין עושה את זה והוא עלה לי 85 ובינתיים הדג הגדול ביותר שעלה עליו היה בערך קילו שזה מעל הממוצע בבולוס לילה סטנדרטי (אם לא מחפשים הרפתקאות).

מה שכן, לפני היציאה הראשונה הייתי מצטייד בעוד שתי מידות של קרסים. אלה נראים לי קצת גדולים, ולומר את האמת, לפעמים בבולוס יושבים על דגים קטנים (למשל סנפנים). כדי שלא תתבאס מכך שלא עולים דגים הייתי לוקח גם מידה 4 ו-5.

ככה גם במשקולות - לוקח עוד כמה של 100 גרם, לפעמים יש זרם מעצבן וזה עושה הבדל בין חוט שמטייל ומסתבך בחוטים של חברים לבין חוט שיושב טוב.

הרולר סבבה, וגם החוט מתאים. לקרסים כמובן שחוט דק יותר, ממליץ על 0.35 בעל קשיחות מרבית. בניות קצרות בהתחלה (25 ס"מ זה מעולה). ריג - קרס למעלה קרס למטה, או שניים למעלה ברווחים הגיוניים (אם הבנייה 25, קח מינימום 35 רווח בין הקרסים).

בעת הדיג שים לב שבגלל שמדובר בדיג ורטיקאלי (מלמעלה למטה), הרבה פעמים הריג מתקרזל ומסתבך - אל תתעצל וקשור מחדש, זה משנה לדגים (משום מה) ומשפיע מאוד על האכילות. שימוש בחוט קשיח לבניות יקל על הבעיה, ואפשר לפתח את זה עם בומים ייעודים, סוויבלים שונים וכו'. ממליץ שיהיה לך לפחות סוויבל אחד במערך, כי הפתיונות בהחזרה נוטים להסתובב הרבה והם לרוב המקור לקירזולים.

ביציאות ראשונות כדור טרבמין 45 דקות לפני היציאה חובה, ובהדרגה להוריד את המינון ביציאות הבאות (חצי, רבע, פירור - זה הרבה עניין פסיכוסומטי).
וואווו רואים שהשקעת לא מעט בתגובה הזאת, תודה רבה  אתה בסדר
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : ספטמבר 15, 2013, 09:11:27 AM »
הקליקים ששמעת הם הדבק בידית וזה בסדר מקלות פיבר לא נשברים ויצאו עליהם מפלצות .
הציוד בסדר גמור רק תקח עוד 2-3 סוגי קרסים שונות , לפרידה מומלץ סיקרל או אוקטופוס (קרסים מעוגלות) במידה 3/2/1 חתיכת גמברי קטנה ואתה מסודר . קח גם קרס צוואר ארוך אם יש טרחונים רצעות קלמארי בבניה מעל המשקולת יעשו לך חגיגה . בקשר למשקולת תעבוד עם משקולת 120 גרם תמיד תרד לקרקעית ותשאר שם את החוט אתה משחרר לפי קצב הדריפט או אם אתה עם עוגן ממש לא להזיז את הקרסים .
אם אתה רוצה אתה יכול לשים 2 משקולות חוף קוניות (חרוט)של 60-70 גרם ולבנות אותם עם שפיץ למטה ושפיץ למעלה יהיה לך יותר קל להחזיר את המשקולת בהרמה .
תהנה !
עומר שמו

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : ספטמבר 15, 2013, 14:07:52 PM »
הציוד בסדר גמור רק תקח עוד 2-3 סוגי קרסים שונות , לפרידה מומלץ סיקרל או אוקטופוס (קרסים מעוגלות) במידה 3/2/1 חתיכת גמברי קטנה ואתה מסודר . קח גם קרס צוואר ארוך אם יש טרחונים רצעות קלמארי בבניה מעל המשקולת יעשו לך חגיגה . בקשר למשקולת תעבוד עם משקולת 120 גרם תמיד תרד לקרקעית ותשאר שם את החוט אתה משחרר לפי קצב הדריפט או אם אתה עם עוגן ממש לא להזיז את הקרסים .
אם אתה רוצה אתה יכול לשים 2 משקולות חוף קוניות (חרוט)של 60-70 גרם ולבנות אותם עם שפיץ למטה ושפיץ למעלה יהיה לך יותר קל להחזיר את המשקולת בהרמה .
תהנה !
תודה !

ויש לי עוד שתי שאלות קטנות:
בבולוס מורידים פשוט את הפיתיון לקרקעית או יש צורך לזרוק למספר מטרים?
ואי אפשר לדוג בבולוס במקביל לטרולינג? חייב שהסירה לא תזוז ?

ד"א - בגלל השמקלי זריקה שלא גבוהים ממש, אפשר להשתמש במקל הזה גם לג'יגינג?
עריכה אחרונה: ספטמבר 15, 2013, 14:13:15 PM על ידי omershamo
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : ספטמבר 15, 2013, 15:19:35 PM »
תהנה !
תודה !

בבולוס מורידים לקרקעית.
אם נמצאים על עוגן אפשר לזרוק קצת רחוק מהסירה - כדי שהחוט לא יהיה אנכי לגמרי (עדיף!!!)

ברור שאי אפשר בולוס וטרולינג בו זמנית.
בטרולינג אתה בנסיעה אז איך אפשר לדוג על פתיון בזמן נסיעה של 6-9קמ"ש?!

לגבי המקל אפשר הכל -
אך מקל כזה שקנית לבולוס לא הכי אופטימלי לג'יג ומקטין את הסיכויים...
בדחק יאפשר לך ג'יגלייט...
-------------------------------
עומר שמו

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : ספטמבר 15, 2013, 16:13:02 PM »
תהנה !
תודה !

בבולוס מורידים לקרקעית.
אם נמצאים על עוגן אפשר לזרוק קצת רחוק מהסירה - כדי שהחוט לא יהיה אנכי לגמרי (עדיף!!!)

ברור שאי אפשר בולוס וטרולינג בו זמנית.
בטרולינג אתה בנסיעה אז איך אפשר לדוג על פתיון בזמן נסיעה של 6-9קמ"ש?!

לגבי המקל אפשר הכל -
אך מקל כזה שקנית לבולוס לא הכי אופטימלי לג'יג ומקטין את הסיכויים...
בדחק יאפשר לך ג'יגלייט...
אוקיי..
שוב תודה רפי, אין עלייך ! 
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for