פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   חשוב - דג לא ידוע שהגיע לאזורנו!!! |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חשוב - דג לא ידוע שהגיע לאזורנו!!! (נקרא 3358 פעמים) |
הדפסה |
|
טושקאן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
32
0523464056
|
|
בזמן האחרון אני רואה דג חדש הים התיכון וכול דייג שתופס אותו בפתיונות או הורג אותו או מפחד לגעת בו. לצערי אין לי תמונה של הדג, אבל הוא נראה ככה: גוף דומה ללברק עם פסים אדומים. כול מי שתופס את הדג הקטן הזה שיש ממנו עכשיו בכמויות בבקשה לשחרר. לא לפחד לגעת בו זהו לברק סלעים שרוב הסיכויים הגיע אלינו מים סוף והוא מגיע לגדלים מרשימים של 15 קילו. אני רוצה שהוא כן יישאר איתנו למרות שזה דג פולש.
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 09, 2013, 16:03:50 PM על ידי rafi
|
|
-------------------------------
שמור על החיים במים והמים יחזיקו בדגים
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
דימה וכלל החברים, דחילק, אנא תגדירו בכותרת את הנושא!!!! אין כוח לערוך ולתקן כותרות - ודיון עם כותרת "חשוב" או "דחוף" ללא פירוט - זה לא מקדם את הדיון ולא לעניין... ערכתי את הכותרת  תודה דוב על העדכון, רק שהקישור לא נפתח אצלי  השאלה אם זה רק אצלי או אולי רק בכרום? 
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
רפי אצלי זה ניפתח
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
דימה וכלל החברים, דחילק, אנא תגדירו בכותרת את הנושא!!!! אין כוח לערוך ולתקן כותרות - ודיון עם כותרת "חשוב" או "דחוף" ללא פירוט - זה לא מקדם את הדיון ולא לעניין... ערכתי את הכותרת  תודה דוב על העדכון, רק שהקישור לא נפתח אצלי  השאלה אם זה רק אצלי או אולי רק בכרום?  אצלי הקישור נפתח אבל הדף שנפתח לא מציג את המידע על הדג!
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
דימה וכלל החברים, דחילק, אנא תגדירו בכותרת את הנושא!!!! אין כוח לערוך ולתקן כותרות - ודיון עם כותרת "חשוב" או "דחוף" ללא פירוט - זה לא מקדם את הדיון ולא לעניין... ערכתי את הכותרת  תודה דוב על העדכון, רק שהקישור לא נפתח אצלי  השאלה אם זה רק אצלי או אולי רק בכרום?  אצלי הקישור נפתח אבל הדף שנפתח לא מציג את המידע על הדג! זה דף פרסומי שמטרתו לאפשר לך לראות מה בפנים בכדי שאולי תזמין את הספר עצמו. אחרי שאתה נכנס לקישור, יש תיבת חיפוש בצד ימין שבה כתוב "טורפן פוטה". תמחק את ה"פוטה" ולחץ על ה"אנטר". הדף יתכוונן על הדג מיידית... דימה, נסה להשיג תמונה של הדג. זו הדרך הטובה ביותר לזיהוי. לגבי הבקשה שלך, עד כמה שאני רוצה דגים שמגיעים עד 15 קילו בקצה החוט, מינים פולשים הורסים את בית הגידול למינים הקיימים וגורמים לפגיעה קשה באותם המינים שלא מסוגלים להתמודד איתם. האראס שמנקה את הריפים מעשב ומונע התפתחות של תשתית גידול למינים אחרים וכבר הגיע עד למיצרי גיברלטר. ברקן אדום אינו מגיע למימדים גדולים במיוחד אבל הוא מספיק אגרסיבי בכדי להבריח לוקוסים של 2-3 קילו מהבית שלהם. סקומברן זריז (פלמוד), נותן לדייגי הסירות יופי של אקשן וגם ארוחות מהנות אבל ההשפעה שלו על דגי הפתיון כמו בורי,סרדינים ואפילו טונות קטנות, גדולה מאד. על האבונפחות אני מאמין שלא צריך להרחיב... בקיצור דימה, מה שלא שייך לים התיכון, שיצא מהמים ולא יחזור. בין אם אוכלים אותו ובין אם לא...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא לברק סלעים ולא לברק אמריקאי כמו ששמעתי כבר המציאו לו שם אני מנחש שזה אחד מהדגים בתמונות אחד זה טורפן קוקוי והשני טורפן פוטה
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 10, 2013, 11:24:04 AM על ידי dovdov
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
לא לברק סלעים ולא לברק אמריקאי כמו ששמעתי כבר המציאו לו שם אני מנחש שזה אחד מהדגים בתמונות אחד זה טורפן קוקוי והשני טורפן פוטה
אם כך, הוא לא מגיע אפילו לקילו אחד... יכול להיות שמדובר על דג אחר ואולי סתם בלבלו אותו עם הבס המפוספס 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
טושקאן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
32
0523464056
|
|
אם כך, הוא לא מגיע אפילו לקילו אחד... יכול להיות שמדובר על דג אחר ואולי סתם בלבלו אותו עם הבס המפוספס  הדג נראה קופיה של לברק רק אם פסים אדומים/ורודים לצערי אני לא מצליח למצוא תמונה של הדג
|
|
|
|
טושקאן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
32
0523464056
|
|
דימה וכלל החברים, דחילק, אנא תגדירו בכותרת את הנושא!!!! אין כוח לערוך ולתקן כותרות - ודיון עם כותרת "חשוב" או "דחוף" ללא פירוט - זה לא מקדם את הדיון ולא לעניין... ערכתי את הכותרת  תודה דוב על העדכון, רק שהקישור לא נפתח אצלי  השאלה אם זה רק אצלי או אולי רק בכרום?  תודה רפי על העריכה פשוט מאוד מהרתי לעבודה ולא היה לי כול כך זמן לחשוב על כותרת
|
|
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
היום הגעתי למסקנה וזאת לאחר מספר יציאות לדיג בהם רוב הדגים שנתפסו או קרעו לי חוטים היו הטורפן הקוקוי שהדג הזה לא שונה ואפילו נראה לי ממשפחת האבוקאקה. מזיק כמוהו, מכרסם וקורע חוטים גם של 30lb בדיוק מעל הקרס ואפילו משמיע קולות כשהוא נתפס. רק עוד לא הגעתי למסכנה אם הוא רעיל או לא, כי אלה שנתפסים הם בגודל של ברבוניות.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
|
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
טושקאן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
32
0523464056
|
|
היום הגעתי למסקנה וזאת לאחר מספר יציאות לדיג בהם רוב הדגים שנתפסו או קרעו לי חוטים היו הטורפן הקוקוי שהדג הזה לא שונה ואפילו נראה לי ממשפחת האבוקאקה. מזיק כמוהו, מכרסם וקורע חוטים גם של 30lb בדיוק מעל הקרס ואפילו משמיע קולות כשהוא נתפס. רק עוד לא הגעתי למסכנה אם הוא רעיל או לא, כי אלה שנתפסים הם בגודל של ברבוניות.
הדג שאני מדבר אלו לא רעיל ואמרו שהוא מאוד טעים למרות שאכלו בודדים עד עכשיו והדג שאני מדבר אלו זה 100% לברק סלעים או איך שלא קוראים לו באמת
|
|
|
|
דקו
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא הבנתי איך אפשר לזהות דג בלי תמונה ובלי שם ,דבר שני מה זה לא להרוג אותו ,מה לעשות איתו לשחק איתו סטנגות
|
|
|
|
|
הדג שאני מדבר אלו לא רעיל ואמרו שהוא מאוד טעים למרות שאכלו בודדים עד עכשיו והדג שאני מדבר אלו זה 100% לברק סלעים או איך שלא קוראים לו באמת איך זה 100% לברק סלעים אם אתה לא יודע איך קוראים לו?  אני עדיין לא הבנתי על איזה דג מדובר... 
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אין בחופינו שום לברק סלעים ושום לברק אמריקאי. אנשים חיים בסרט לדעתי . מה שהשנה נתפסים המון זה הטורפן פוטה ,ולא הקוקוי, והם בגדלים ממש קטנים ואכן עושים רעש שמזכיר וואק וואק יוסי הם לא קורעים חוטים ולא מזיקים לציוד הדיג הם סתם מעצבנים לא ראיתי אחד וראיתי מהם המון שעבר גודל של 10 ס"מ. הדג לא רעיל אבל יש לו סנפיר גב קוצני ולא נעים וגם במכסי הזימים שלו ,כבר חטפתי מאחד מהם וזה לא כואב. חבר שף אמר שהיה מגיש כאלה גדולים יותר בחו"ל מטוגנים ושהם מאוד טעימים. דימה תמונה של הדג המדובר חובה ,ללא תמונה הכל תיאוריות וסיפורי סבתא על לברק סלעים/אמריקאי/דימיוני.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|