| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 27/7/2013 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 06:30 | דמוי דג קטן - Duel MR50 F | דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב) | 1 | 200 גרם הערכה |
הדו"ח:
בוקר טוב לכולם,
זה עתה חזרתי מהים. מים צלולים ונקיים, וגם חמימים כיאה לעונה.
המטרה של הבוקר הייתה דיג סרגוסים על אולטרא. העונה לא יצא לי כמעט לטעום מהם - גם בגלל שהיה מדובר בניסיון הראשון שלי איתם וגם בגלל חוסר זמן. אז לאחר כמה בירורים נאמר לנו שהזמן העדיף ביותר לדוג אותם אלה הם שעות הבוקר המוקדמות. שעה 5:30 כבר מתייצבים בים (וגם זה קצת מאוחר).
נכנסים לתוך המים, עד שמגיעים למדפי סלע נרחבים. מתמקמים וזורקים ללב הים ובמיוחד לאזורי הקצף והגלים.
לאורך הדיג השתמשתי בשני דמויים: הראשון איני זוכר את הדגם, אך מדובר בדמוי קטן מבחינת אורך, 3 גרם, גוף זהוב גב שחור ובטן כתומה. על הגב כתוב Tiny ולדעתי שייך לחברת Owner. לאחר מספר ניסיונות מחליף לדמוי של חברת Duel, מדגם MR50 F. רוצה לציין לחיוב את הדמוי הזה - זריקה נהדרת, שחייה טובה, צולל עד מטר עם וצף בהשהיה. זריקה שלישית ויוצאת לה צ'יפורה יפה במשקל מוערך של 200 גרם (בגלל שהיינו באמצע הים גם לא רציתי לקחת סיכון ולצלם). לא מדובר בדניסים הכסופים להפליא שבורחים מחוות הגידול, אלא הצ'יפורות עם הגוון הירקרק. פייט לא רע בכלל ומאוד מהנה, והצ'יפורה חוזרת לה למים חזרה לשחות.
לאחר עוד כמה זריקות מרגיש תקיפה נוספת, מאבק קצר - ובריחה. על אותו הדמוי.
הציוד שהשתמשתי בו:
Major Craft Solpara 0.5-7g
Shimano Sienna 1000
Sunline Super PE 8lb
אמנם לא צילמתי את הדג, אבל אני כן מוסיף תמונה של הדמוי.

וגם חןןיתי