בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  ז'ירזור בכנרת אולטרא לייט
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: ז'ירזור בכנרת אולטרא לייט  (נקרא 3816 פעמים) הדפסה
yanivbc

חבר פורום

מנותק מנותק

ז'ירזור בכנרת אולטרא לייט
« ב- : יולי 26, 2013, 17:48:09 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
26/7/2013כנרת - מערב מים מתוקיםגלי0 - 10 מטרדיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים)

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
13.00דמוי דג בינוני - קאסט מאסטר הולוגרמה זהב 7 גרםבינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי)7 קטים - שוחררו
13.30דמוי דג בינוני - קאסט מאסטר הולוגרמה זהב 7 גרםבינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי)2 בינוני - גדול - לא נשקלו ושוחררו
14.00דמוי דג בינוני - ג'יג כתום זהב 7 גרםאמנון מצוי (עדדי)15 קטנים - שוחררו
14.30דמוי דג בינוני - ג'יג כתום זהב 7 גרםאמנון מצוי (עדדי)2 יפים- שוחררו
15.00דמוי דג בינוני - קאסט מאסטר הולוגרמה זהב 7 גרםאמנון הגליל (מושט אביאד/מושט לבן)1 בינוני - שוחרר

הדו"ח:
הי, דוח ראשון שלי באתר ...
היום בבוקר מתעורר ומתלבט האם לרדת לכנרת עם הקיאק או רק לדוג מהחוף. יוצא החוצה מרגיש את החום ובו במקום נפלה ההחלטה לצאת ללא הקיאק (אנדרי חגג יומולדת ולא התאפשר לו להגיע היום...).
מגיע ב 12.00 לחוף חמת טבריה (לפני חוף השקמים), מתמקם ומתחיל להרכיב את הציוד. ראשית עבדתי עם חכת אימפריאל שינובי 2.31 1-12 אשר רכשתי השבוע ורציתי מאוד לנסות אותה - אהבתי מאוד ורוב התפיסות היו עליה. בהתחלה היו תקיפות של מחזיקי מפתחות (בשפת אנדרי) וכל מה שנפס שוחרר. לאחר שעה התחילו תקיפות בעומק לאחר שנתתי לניקל לשקוע עד הרצפה ולגלגל לאט מאוד עם הקפצות ובום הראשונה הגדולה תקפה לאחר מספר דקות הייתה בסל. לאחר כ- 10 דקות נתפסה הבינית הגדולה יותר עם פייט טוב - ימינה שמאלה נגיחות למטה עד שגם היא הגיעה לסל. עוד בינית גדולה נתפסה אך הצליחה לברוח כשהרמתי אותה...לא נורא.כמו כן נתפסו עוד ביניות ממש קטנות אשר שוחררו מיידית למים, בין לבין נקרע לי השוק לידר פעמיים והדמויים אבדו ... (אנדרי כבר העיר לי שהפלורו קרבון דק וחלש מדי - יום ראשון יטופל!).
החלפתי לחכת מייגור קראפט קרוסטייג 1-7 גרם 2.33 עם ג'ג קטן ולאחר מכן תקיפות ותפיסות של עדדי (המון קטנים) ושניים מהם נכנסו לסל - הם נתפסו יחסית רחוק מהחוף ודי עמוק. החלפתי לציקדות אשר לא עבדו בכלל היום - גם של סטרייק פרו 4.4 גרם וגם 6.6 גרם וגם של שימנו אבל שום דבר לא עבד היום.
התחיל להיות חם חם חם ואומר לעצמי - זריקה אחרונה..מחליף שוב לקאסט מאסטר הולוגרמה זהב 7 גרם (אנדרי - חזק !!) , זורק נותן לשקוע, בינתיים מדליק סיגריה ושוכח קצת שיש לי ניקל במים - - מתחיל לאסוף חוט ולאחר מספר גלגולים איטיים הרגשתי תקיפה חזקה והופ גם נעילה..אבל התחושה מוזרה - לא חזק כמו בינית ולא רגוע כמו עדדי..תהיתי מה זה יכול להיות? ממשיך לגלגל והדג נותן פייט חזק , ממשיך ואז מתגלה לי המושט הלבן שזו רק פעם שניה שיצא לי לתפוס בז'ירז'ור וראשונה בגודל כזה- והוא היה נחמד מאוד בין 200 גרם ל- 300 גרם.
אין לי עדיין משקל אז יסלחו לי החברים. צירפתי תמונות ...

כל הדגים שוחררו למים כולל המושט הלבן וכמובן והביניות..מקפל הציוד פותח בירה קרה והופ למזגן...שבת שלום לכולם.

IP: [ מחובר ]
yanivbc

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: ז'ירזור בכנרת אולטרא לייט
« הגיב #1 ב- : יולי 26, 2013, 17:52:00 PM »
עוד תמונות..
yanivbc

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : יולי 26, 2013, 17:53:01 PM »
ואחרונות..
sagi1m

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יולי 26, 2013, 17:58:41 PM »
דוח יפה מאוד
כל הכבוד על התפיסות

שבת שלום
גיא ניזרד
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : יולי 26, 2013, 18:04:10 PM »
יופי של מושטים, כל הכבוד
andreypa

אנדרי פרלוב
חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תמיד זמין 053-6064261

« הגיב #5 ב- : יולי 26, 2013, 19:46:18 PM »
יופי של דוח יניב  אתה בסדר

אומנם השבוע כמו שדיברנו לא הסתדר לי עקב שיצאתי אם חברים לחגוג  מתבייש אבל שבוע הבא ניתן גיחה

לירדן+כנרת  מקווה שעד אז תהיה אם פלורו עמיד יותר שאיזה מפלצת בירדן לא תתחמק  מתבייש

אחלה מושט לבן יצא לך נדיר להוציא כאלה אבל מיי פעם יוצא איזה אחד  אתה בסדר
-------------------------------
Misha Ravich

דיג קרפיונים ♥
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : יולי 26, 2013, 20:19:27 PM »
איזה יופי!
היום גם הייתי בכנרת, התלבטנו לאן ללכת לז'רז'ר,
בהתחלה רצינו ללכת לחמי טבריה, אבל בגלל שהייתה איתנו אישה...
היא רצתה חוף נוח, אז הלכנו בסוף לצינברי, לשחות לאכול וקצת לז'רז'ר...
יצאו כמה חתיכות אבל לא כמו אצלך , בכל מקרה כל הכבוד לך סמיילי
אם היינו באים לחמי טבריה אז היינו פוגשים אותך כי הגענו לכנרת בערך בשעות שאתה היית.
בהצלחה בבאות  הגזעי

אגב, היו רוחות חזקות בזמן שדגת?
עריכה אחרונה: יולי 26, 2013, 20:21:27 PM על ידי Misha
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : יולי 26, 2013, 21:13:42 PM »
אחלה דוח אחלה דגים כל הכבוד!!
טושקאן

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0523464056

« הגיב #8 ב- : יולי 26, 2013, 22:36:36 PM »
דוח וחוויה נהדרים
כול הכבוד על התפיסות
ועוד פעם זה קרה שהציקדות של ה40 עד 50 שקל ישבו על הספסל הזמן המסחר בזמן שהניקלים של עד 27 שקל שיחקו
למרות שגם ניקלים של כמה שקלים בודדות אובדים אותו הדבר
שמור על החיים במים והמים יחזיקו בדגים
yanivbc

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : יולי 26, 2013, 23:20:06 PM »
איזה יופי!
היום גם הייתי בכנרת, התלבטנו לאן ללכת לז'רז'ר,
בהתחלה רצינו ללכת לחמי טבריה, אבל בגלל שהייתה איתנו אישה...
היא רצתה חוף נוח, אז הלכנו בסוף לצינברי, לשחות לאכול וקצת לז'רז'ר...
יצאו כמה חתיכות אבל לא כמו אצלך , בכל מקרה כל הכבוד לך סמיילי
אם היינו באים לחמי טבריה אז היינו פוגשים אותך כי הגענו לכנרת בערך בשעות שאתה היית.
בהצלחה בבאות  הגזעי

אגב, היו רוחות חזקות בזמן שדגת?

כן, היו רוחות צפון מערביות - לעיתים חזקות ולעיתים נרגע מעט. לא מזג האויר הקלאסי לז'ירז'ור..
אני מניח שגם אתה הרגשת אותם כי היית ממש צמוד לחוף חמת טבריה
שלומי דוד
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : יולי 27, 2013, 08:44:46 AM »
גם לי יש חכה כזו
ממש תענוג לעבוד איתה.
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #11 ב- : יולי 27, 2013, 10:34:49 AM »
דוח מהנה ביותר אבל משהו בתמונות קצת מטריד.
הזנבות של הדגים (בעיקר הביניות) מרוטים ופגועים והצבע שלהם כמעט אדום לגמרי.
אני מניח שהפגיעה בזנב נגרמה בסל הרשת שעשוי ממתכת והשינוי של הצבע בזנב נגרם לרוב בגלל טמפרטורות גבוהות מדי. גם בשלב שהדגים בסל קרוב לגדה וקרוב לפני המים הטמפרטורות של המים גבוהות מאלו שבמרחק מהחוף ומעט עמוק יותר וגם בשלב שבו פורשים אותם על הקרקע הלוהטת בשביל התמונה.
ברור לי שבדר"כ זה קורה שלא במזיד ומתוך חוסר תשומת לב אבל לדבר הזה יש השלכות על מצב הדגים במיידי ואפילו בשלב מאוחר יותר כשמתפתחים אצלם זיהומים שעלולים להדביק ולפגוע בלהקות שלמות.
זה אחד המאפיינים של מים מתוקים וחשוב שנהיה מודעים לעניין על מנת שהחלק שלנו בסיפור יצומצם עד כמה שניתן.
במיוחד בעונה הזו שהאוויר סביבנו לוהט, השהייה של הדגים מחוץ למים צריכה להיות קצרה ככול שניתן!
באופן אישי אני מוצא טעם נפגם בצבירה של דגים בסל למען תמונה כוללת בסוף, במיוחד כשבסופו של דבר הדגים משוחררים אבל זה כבר עניין של טעם אישי  מהסס

ושוב, הדוח מהנה ביותר ואשמח לראות בעתיד את הדגים בתמונות במצב קצת יותר טוב  אתה בסדר

"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
yanivbc

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : יולי 27, 2013, 10:48:10 AM »
אני מניח שהפגיעה בזנב נגרמה בסל הרשת שעשוי ממתכת והשינוי של הצבע בזנב נגרם לרוב בגלל טמפרטורות גבוהות מדי. גם בשלב שהדגים בסל קרוב לגדה וקרוב לפני המים הטמפרטורות של המים גבוהות מאלו שבמרחק מהחוף ומעט עמוק יותר וגם בשלב שבו פורשים אותם על הקרקע הלוהטת בשביל התמונה.
ברור לי שבדר"כ זה קורה שלא במזיד ומתוך חוסר תשומת לב אבל לדבר הזה יש השלכות על מצב הדגים במיידי ואפילו בשלב מאוחר יותר כשמתפתחים אצלם זיהומים שעלולים להדביק ולפגוע בלהקות שלמות.
זה אחד המאפיינים של מים מתוקים וחשוב שנהיה מודעים לעניין על מנת שהחלק שלנו בסיפור יצומצם עד כמה שניתן.
במיוחד בעונה הזו שהאוויר סביבנו לוהט, השהייה של הדגים מחוץ למים צריכה להיות קצרה ככול שניתן!
באופן אישי אני מוצא טעם נפגם בצבירה של דגים בסל למען תמונה כוללת בסוף, במיוחד כשבסופו של דבר הדגים משוחררים אבל זה כבר עניין של טעם אישי  מהסס

ושוב, הדוח מהנה ביותר ואשמח לראות בעתיד את הדגים בתמונות במצב קצת יותר טוב  אתה בסדר

גיא מה שכתבת נכון ומדוייק, הדגים שהו בסל מתכת ולא בעומק אלא ברדוד. לגבי שהייתם מחוץ למים זה ארך כחצי דקה עד דקה..אבל קח בחשבון שהצילום נעשה ע"י טלפון נייד מסוג בלקברי והתמונות אינן זהות למציאות בדיוק. שים לב שעל כל הדגים יש צבע אדום בקצוות...בכל אופן כולם חזרו לשחות ובמהירות. למרות האמור למדתי משהוא נוסף היום ואני מסכים עם גישתך. כאשר מדובר בדיג ספורטיבי המטרה לפגוע בדגים כמה שפחות. בפעם הבאה אשתמש בסל מרשת וגדול יותר ולגבי הדגים שאין לגביהם התלבטות והם מיועדים לשיחרור - יקבלו תמונה וישוחררו במקום.  יופי של אבחנה אתה מקצוען !

אלעד הדייג
חבר פורום
**

מנותק מנותק

מכבי יש רק בחיפה!!!

« הגיב #13 ב- : יולי 27, 2013, 11:20:05 AM »
יפה מאוד
חכה MORETNAN 91LX
  רולר CERTATE 2500 
חכה VIOLENTE VLL-86-PT
רולר CERTATE 1000
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #14 ב- : יולי 27, 2013, 11:22:38 AM »

גיא מה שכתבת נכון ומדוייק, הדגים שהו בסל מתכת ולא בעומק אלא ברדוד. לגבי שהייתם מחוץ למים זה ארך כחצי דקה עד דקה..אבל קח בחשבון שהצילום נעשה ע"י טלפון נייד מסוג בלקברי והתמונות אינן זהות למציאות בדיוק. שים לב שעל כל הדגים יש צבע אדום בקצוות...בכל אופן כולם חזרו לשחות ובמהירות. למרות האמור למדתי משהוא נוסף היום ואני מסכים עם גישתך. כאשר מדובר בדיג ספורטיבי המטרה לפגוע בדגים כמה שפחות. בפעם הבאה אשתמש בסל מרשת וגדול יותר ולגבי הדגים שאין לגביהם התלבטות והם מיועדים לשיחרור - יקבלו תמונה וישוחררו במקום.  יופי של אבחנה אתה מקצוען !

שמח לראות שקיבלת בהבנה ולקחת למקום הנכון  
לצערי זה לא תמיד ככה...

אגב, אם אתה מתכנן על קניית סל רשת גדול יותר, מציע לשקול סל רשת רך ולא את האלו ממתכת.
גם יותר קל, גם לא מחליד וגם לא פוצע את הדגים  אתה בסדר
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!