| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 16/7/2013 | ירדן - צפון לכנרת | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 18:20 | דמוי דג בינוני - SNUB50 של ריבר2סי בצבע נחושת/צהבהב | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 1 | 25-30 ס"מ |
| 18:25 | דמוי דג בינוני - SNUB50 של ריבר2סי בצבע נחושת/צהבהב | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 1 | 25-30 ס"מ |
| 20:00 | דמוי דג בינוני - SNUB50 של ריבר2סי בצבע זהב/אדום | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 1 | 1.710 ק"ג |
הדו"ח:
תיאום יציאה עם צור להיום או מחר משתבש לי עקב נסיעה של האישה והפעילויות של הילדים ואני מחליט לצאת אתמול לשעתיים זריזות בגשר אריק.
חוזר לזירת האירוע וגם הפעם עם "ציוד אין 0" (חוט בד עם שוק לידר 0.50 של סופיקס על רולר 2500) ומתחיל עם SNUB 50 בצבע נחושת-צהבהב שעבד יפה ביום שבת האחרון.
20 דקות אין כלום ופה ושם נגיעה קלה על פני המים שנותנת עידוד

מכה ראשונה מתחת לרגליים עם בינית של 25-30 ס"מ שבולעת את הקרס האחורי כמו שצריך אבל מצליח לשחרר בזריזות וללא נזק וחוזר לעבודה

כעבור 10 דקות מכה נוספת של בינית בגודל דומה שחוסכת לי שחרור ידני ונופלת בהרמה

המים שקטים ונקיים יחסית, כנראה בגלל פעילות חלשה של ט' באב באגף הקיאקים ולמרות הרוח הנעימה, חם...

בדיוק מה שצריך
מחליף לניקל גדול שהוציא את הבינית הגדולה בדיוק לפני שבוע ולא רחוק משם אבל אין אפילו נגיעה במהלך החצי שעה הקרובה...

בסביבות 19:00 השמש נעלמת מאחורי הגבעות שמאחורי והתגובות על פני המים לא מאחרות לבוא...
מחליף לקראנק בייט לבן ושמן ששוחה ממש מתחת לפני המים ומקבל כמה תקיפות עדינות אבל ללא נעילות.
בודק אולי מינוו גדול יקבל התייחסות אבל גם ממנו הן מתעלמות...
19:30 הפעילות מתגברת ומתחילים לראות מערבולות רציניות

מחליף ל-SNUB 50 אחר בצבע כחול מנומר ואחרי שתי זריקות מקבל מכה חזקה עם ריצה מהירה

נותן הוק-סט והדמוי משתחרר

ממשיך עוד כמה זריקות ואין תגובה ומחליט לעבור לדמוי דומה בצבע זהב ששנה שעברה הביא כמה ביניות יפות אבל השנה עדיין לא חווה נשיכה

הנייד מצלצל והטרמפ איסוף מודיע שב-20:00 הוא אצלי.
מסתכל על הדמוי וחושב לעצמי "להשאיר אותך או להחליף לאחד רציני??"

אם זה צריך לבוא, זה יבוא

משאיר אותו ומתחיל לסרוק את הנחל לכול הכיוונים.
נשארו 10 דקות לאיסוף והדמדומים בשלבים מתקדמים ואני מקבל החלטה אמיצה ונועזת לצלוף לבין ענפי הערבה שבצד השני כול עוד ניתן לראות משהו .
אם הדמוי ילך, לא נורא...

במילא חרא של דמוי...

כמה הטלות לבין הענפים ואז זה קורה

הדמוי נוחת, אני סוגר גשר, מוריד חכה ומגלגל 3 סיבובים ומרים את החכה בכדי לגרום לדמוי לצלול והפיצוץ מגיע עם ספלאש על המים שישר הזכיר לי את הבינית של צור מיום שבת
הציוד כאמור, לא פונקציה והיא רצה ימינה ושמאלה תוך כדי שאני אוסף חוט והיא מגיעה לגדה...
בינית יפיפייה שנשקלת על 1.710 ק"ג

?!?!?

אני מחפש פציעות קודמות בשפה או מסביב לפה ולא רואה כלום. חלק ונקי
בטח האחות התאומה שלה...

תוך כדי השקילה מגיע הטרמפ ואני משכנע אותו לעשן סיגריה כמה דקות ולתת לי עוד צ'אנס ולשמחתי הוא נעתר לבקשה

מתמקם על קו המים ומשגר את הדמוי לאותה הנקודה. החוט כנראה קצת הדוק אחרי המלחמה ולא יוצא כמו שצריך ואני נופל כמה מטר קרוב מדי...
מגלגל ישר החוצה במהירות ומשגר שוב. עם הרוח ובחושך שיורד אני רואה שפספסתי קצת הצידה...
מגלגל החוצה בלי להתמהמה וזורק בפעם השלישית. הפעם הדמוי חודר בין הענפים ונופל בדיוק באותה הנקודה
סוגר גשר, מוריד חכה, מגלגל 3 גלגולים ומרים את החכה בכדי לגרום לדמוי לצלול ומקבל פיצוץ שחבל על הזמן

נותן הוק-סט ומקבל בתגובה שרשרת ספלאשים על המים של בינית גדולה ואז הדמוי משתחרר ועף לכיווני

למרות הסיטואציה הקשה אני מקבל את המצב ומסכים עם החבר שאומר שאת שלי כבר עשיתי להיום ומקפל את החכה...
10 דקות נסיעה ואני יושב במרפסת עם בירה קרה וחיוך של דלי

וואלה, עשיתי את שלי להיום

בשעות אלו צור ואבירם מנסים שם את מזלם ואולי נראה מהם גם כן דוח

שיהיה להם בהצלחה