פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   משהו שקיבלתי בפייסבוק - איפה העוקץ? |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: משהו שקיבלתי בפייסבוק - איפה העוקץ? (נקרא 1666 פעמים) |
הדפסה |
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
קיבלתי את זה - Hi Dear, Good day my Dear, I wish you best Compliment of the day, I am Miss Justina by name, I'm a single young lady,I have a special reason of contacting you, therefore please do contact me back direct with my E-mail:( justeeena22@aol.co.uk) to Enable me,send you my pictures and details for you to know whom i am. contact me with; justeeena22@aol.co.ukלפני זמן מה פנה אלי מישהו מחו"ל (באנגלית) והודיע לי שהוא רוצה לשתף אותי בסוד אישי שלו... לא עניתי כמובן לאף אחד מהם. סתם הזויים? יש כאן עוקץ? ובכלל - האם רצוי להימנע מפתיחת הודעןת ששולחים אנשים לא מזוהים בפייסבוק- או שאפשר לפתוח בשקט ורק לא לענות? ולמרות שאין לי כוונה לענות- האם מענה יכול ליצור בעיה?
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
זהירות! על פניו נראה שהעוקץ הוא בשליחת התמונות.. ברגע שתקבל את התמונות ותפתח אותם זה ישתול קוד במחשב שלך שיאפשר שליחה של כל הפרטים שקיימים עליך.. כרטיסי אשראי,חשבונות אימייל, פרטים אישיים וכל מה ששמור על המחשב שלך..
זוהי שיטה עלובה וחובבנית להפצת סוסים טרויאנים על מנת לגרום לפריצה במחשב ולאפשר לצד השני גישה לכל פרט שירצה במחשב
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
|
 |
|
|
כל לינק או כפתור שאתה לוחץ עליו ולמרות שהתוכן שלו תמים כמו email או לינק לאתר עלול להכיל מידע פרטי שלך או להפנות אותך לאתר שאתה בטוח שהוא אתר ליגיטימי כגון gmail אבל זה אתר fishing (ולא של דגים) שתפקידו לדמות אתר ליגיטימי ולשכנע אותך להקיש פרטי הזדהות כמו שם משתמש וסיסמא שדרכו הוא יכול לגנוב לך את שם המשתמש או הסיסמא או קוקי וגם אם זה לא זה אז בטח זאת התחלה של אחת הגירסאות של העוקץ הניגרי או זכיה בהגרלה או ...... בקיצור גם אם אתה מכיר את זהות השולח תמיד תהיה חשדן בלחיצה על LINK כי יכול להיות שמשהו השתלט לו על החשבון ושלח הודעה בשמו אם זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי כמו שרפי גינת אמר "לא להתפתות לעסקאות ברחוב, אחרת אתה אוכל אותה, אוכל אותה בחזק, ואוכל אותה בגדול!" קיבלתי את זה - Hi Dear, Good day my Dear, I wish you best Compliment of the day, I am Miss Justina by name, I'm a single young lady,I have a special reason of contacting you, therefore please do contact me back direct with my E-mail:( justeeena22@aol.co.uk) to Enable me,send you my pictures and details for you to know whom i am. contact me with; justeeena22@aol.co.ukלפני זמן מה פנה אלי מישהו מחו"ל (באנגלית) והודיע לי שהוא רוצה לשתף אותי בסוד אישי שלו... לא עניתי כמובן לאף אחד מהם. סתם הזויים? יש כאן עוקץ? ובכלל - האם רצוי להימנע מפתיחת הודעןת ששולחים אנשים לא מזוהים בפייסבוק- או שאפשר לפתוח בשקט ורק לא לענות? ולמרות שאין לי כוונה לענות- האם מענה יכול ליצור בעיה?
|
|
|
|
|
|
שני יצחקי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
גם לי זה קרה סוס טרויאני גרוע אל תיכנס וגם אם כן כמו שלי קרה  אפשר למחוק את הוירוס בשנייה
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
תודה על התשובות  עוקצים ניגריים לא מטרידים אותי - נתקל ומתעלם ומונע גם ממי שפונה אלי. אחדד רק את העובדות: מדובר בהודעה כתובה - טקסט, פתחתי רק את ההודעה הכתובה כדי לקרוא, בשלב הזה לא צורף קובץ - מניח שזה תכננו עבורי לשלב הבא, הבנתי שלא להעז להתקרב לאף קישור או תמונה שאינם מזוהים, השאלה היא אם עצם פתיחת הודעת הטקסט כדי לקרוא עשויה גם לשתול משהו רע אצלי - ואם כן מה לעשות בעתיד כשאני רואה שיש לי הודעת טקסט חדשה ממישהו לא מזוהה. אגב, מעת לעת קרה שקיבלתי גם "הצעות חברות" מהארץ שלא מתחום הדיג, עניתי בשאלה אם מכירים מאיזה מקום וכשהוברר לי שאין הכרות ואין סיבה ממשית - הודעתי בנימוס שאין עניין. אז אותה שאלה: השאלה היא אם עצם פתיחת הודעת הטקסט כדי לקרוא עשויה גם לשתול משהו רע אצלי - ואם כן מה לעשות בעתיד כשאני רואה שיש לי הודעת טקסט חדשה ממישהו לא מזוהה.
|
|
|
|
|
|
|
תודה על התשובות  עוקצים ניגריים לא מטרידים אותי - נתקל ומתעלם ומונע גם ממי שפונה אלי. אחדד רק את העובדות: מדובר בהודעה כתובה - טקסט, פתחתי רק את ההודעה הכתובה כדי לקרוא, בשלב הזה לא צורף קובץ - מניח שזה תכננו עבורי לשלב הבא, הבנתי שלא להעז להתקרב לאף קישור או תמונה שאינם מזוהים, השאלה היא אם עצם פתיחת הודעת הטקסט כדי לקרוא עשויה גם לשתול משהו רע אצלי - ואם כן מה לעשות בעתיד כשאני רואה שיש לי הודעת טקסט חדשה ממישהו לא מזוהה. אגב, מעת לעת קרה שקיבלתי גם "הצעות חברות" מהארץ שלא מתחום הדיג, עניתי בשאלה אם מכירים מאיזה מקום וכשהוברר לי שאין הכרות ואין סיבה ממשית - הודעתי בנימוס שאין עניין. אז אותה שאלה: השאלה היא אם עצם פתיחת הודעת הטקסט כדי לקרוא עשויה גם לשתול משהו רע אצלי - ואם כן מה לעשות בעתיד כשאני רואה שיש לי הודעת טקסט חדשה ממישהו לא מזוהה. הפתיחה של ההודעה בפייסבוק לא אמורה להזיק, רק אם אתה נכנס לקישור שקיבלת מה שכן הודעות שקיבלת לאימייל מגורם שאתה לא מכיר עדיף לא לפתוח
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
סוסים טרויאנים מדור ישן. כשפותחים קבצים מצורפים שנראים תמימים למדי, הוירוס משתחרר...
היום יש דברים קצת יותר מתוחכמים שמספיק קריאה שלהם במצב PREVIEW והם כבר מזמן אצלך. אלו כבר מתוכננים להתפשט ולתפקד מרגע ההורדה מהשרת למשתמש.
תכלס, מייל ממישהו לא מוכר, למחוק מיד. אם זה משהו רציני, יש דרכים ליצור איתך קשר...
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רפי, אחרי כל דבר חשוד שקורה לי במחשב, אני מיד מריץ סריקה של אנטי וירוס לוודא שלא נדבקתי במשהו. הבטוח ביותר תסרוק את המחשב .
|
|
|
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
נווווווווווווווווווווו אני מקבל את זה כל שני וחמישי למייל
זה וירוס מכל מיני משוגעים לא לפתוח ולא להתרגש
הייתה גם פעם שמישהו פרץ לי לפייסבוק שכתב על הקיר
שזאת התנועה לשחרור פלסטין ועוד כל מיני "ברכות" על היהודים .
בקיצור לא לפתוח זה וירוס
|
|
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
רפי, אחרי כל דבר חשוד שקורה לי במחשב, אני מיד מריץ סריקה של אנטי וירוס לוודא שלא נדבקתי במשהו. הבטוח ביותר תסרוק את המחשב .
יאומץ...  לא שאני יודע איך - אבל אדאג שמישהו יעשה זאת עבורי או ידריך אותי... סוסים טרויאנים מדור ישן. כשפותחים קבצים מצורפים שנראים תמימים למדי, הוירוס משתחרר...
היום יש דברים קצת יותר מתוחכמים שמספיק קריאה שלהם במצב PREVIEW והם כבר מזמן אצלך. אלו כבר מתוכננים להתפשט ולתפקד מרגע ההורדה מהשרת למשתמש.
תכלס, מייל ממישהו לא מוכר, למחוק מיד. אם זה משהו רציני, יש דרכים ליצור איתך קשר...
נווווווווווווווווווווו אני מקבל את זה כל שני וחמישי למייל
זה וירוס מכל מיני משוגעים לא לפתוח ולא להתרגש
הייתה גם פעם שמישהו פרץ לי לפייסבוק שכתב על הקיר
שזאת התנועה לשחרור פלסטין ועוד כל מיני "ברכות" על היהודים .
בקיצור לא לפתוח זה וירוס
עדיין שאלת השאלות, קראתי רק את ההודעה האישית שקיבלתי בפייסבוק- לא צורף קובץ ולא פתחתי קובץ. עדיין יש סיכון שעצם קריאת ההודעה כבר שתלה אצלי וירוס? ואם כבר - אותה שאלה לגבי המייל: מה קורה אם פותח וקורא את המייל מבלי לפתוח קובץ שצורף?
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|