יופי של יציאה וכיף גדול עם השחורות יותר מכל דג למרות האיכות הירודה שלו מול המלכות 
בהצלחה בבאות

בהצלחה בבאות
מלכות זה לבטן, השחורות לנשמה

איזה יופי של הגדרה סאמח...
אם כי גם השחורות טעימות אם יודעים איך להכין אותן....
ואגב-
השחורות הן טוניות - אשר מכונות בצפון "פלמידות", אך פלמידה זה פלמוד לבן...
כנראה דייגי הקישון ועכו החליטו לפני כמה עשורים כי הטוניות הן הפלמידות של הצפון -
ומאז הטוניות מכונות פלמידות והפלמידות מכונות פלמוד , וכידוע- בצפון יש כינויים הזויים יותר...
שינן הניבים מכונה "ארוס" או "מהרישין", ברקן מכונה "אינדיאני" או "מוואסטה" ועוד...
הדוח שלך דוח ענק...

עשיר בחוויות ותובנות, מגוון, מרתק וסוחף....
לגבי הטוניות - יופי של אלתור שנתן תוצאות,
לגבי הכיוונים שציינת - רצוי תמיד להגיע אל הרתיחות עם השמש בגב או מהצד ולא מול השמש,
עניין נוסף שיש להביא בחשבון- כיוון הרוח שמביאה את הרעש של מנוע הסירה אל הלהקה,
לכן ובשעות אחה"צ וכשיש מערבית (כך כמעט בכל יום בעונה) - מגיע אל הלהקה יותר מהצד,
כלומר מצפון או מדרום ולא עם השמש בגב...
אפשר לתפוס עם שמש ממול- אך כמות התקיפות תהיה קטנה בהרבה ממצב בו השמש מהצד או בגב...
תענוג לראות איך שאתה זוכר דברים שנרשמו בפורום ובהתאם תופס תובנות ומקבל החלטות -
כך גם לגבי הפארידות ועכירות המים, אם כי לא מחייב שהמים שעכורים בעכו או חיפה - יהיו כך בנהריה.
טוב לשמוע שהבחילות לא קלקלו לך את התיאבון ומצב הרוח,
והכי חשוב - נהניתי מאוד מהדוח אך לא התלהבתי לקרוא על היציאה שלך מנהריה בים הזה...
אילו הרוח היתה מתעצמת והים עולה עוד קצת עם גלי חוף גבוהים ונשברים -
זה היה יכול להסתיים בהתהפכות סמוך לשובר הגלים...
במיוחד בנהריה הכניסה לעגינה בים גבוה היא מסוכנת...
לא תמיד ניתן לדעת בוודאות כיצד יתפתחו הרוח והגלים- במיוחד עת נכנסים לים כשהוא גבוה...
הגישה שלי בים-
"כשיש ספק אין ספק"
יש ספק לגבי הבטיחות ביציאה - אין ספק ומוותרים.
לפחות מסתבר כי הפכת לקפטן מצוין
בכל אופן, העיקר שיצאתם, תפסתם ונהניתם

אהלן רפי
לגבי הפלמידות, נהנה מצורת המחשבה שלך, העניין של הרוח שמובילה את הרעש זה משהו מבריק שלא חשבתי עליו, מעניין אם הרוח מעבירה את הרעש לדג שנמצא במים או שהרעש עובר במים יותר וזה העיקר שמשפיע?

אני לא מסתכן ובודק תחזית ועובד בצורה רגועה ושקולה, לא הייתי מגדיר את היציאה בתור מסוכנת, גם הים לא היה כזה מסוכן אפילו אם הרוחות היו מתחזקות קצת. בכניסה למרינה נכון יש כיווני גלים שונים בגלל שחלקם מרביץ בשובר וחלקם בא ישירות מהים בכיוון אחר אבל אני מתמרן כמו שצריך בשביל לא לקבל גלים בצד ולא להיזרק לסלעים ובוחר את הנקדה המתאימה לכניסה בבטחה, וזה הלך חלק גם בפעם הזאת בלי שום הרגשה שאנו על הגבול חלילה.
הבעיה העיקרית היא אחרי שאתה נכנס פנימה והצוות יורד יחד איתך ושמישהו יביא את האוטו עם העגלה היה קשה לשמור על הסירה במקום והיא כבר על החול בחוץ.
לא יודע אם יש מקום להיקשר אליו בנוחיות בתוך המרינה, אבל זה היה פותר את כל הבעיה.
פעם הבאה צריך לבדוק אם יש אפשרות להיקשר למשהו בתוך המרינה כאשר הסירה קצת בתוך המים, יש שם סירות שעוגנות וקשורות לחבלים (בדומה לסירות שיש בג'יסר וזה אני מכיר טוב מאוד) ומה שאני מצריך לבדוק זה אפשרות להיקשר לסירה אחרת או לאחד החבלים שיש שם. כך אני לא אתקל בבעיה שהיתה.