בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  גנץ או רשת הרמה, העיקר שאחד מהם יעבוד-מוקדש לרפי
עמודים: [1] 2 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: גנץ או רשת הרמה, העיקר שאחד מהם יעבוד-מוקדש לרפי  (נקרא 5669 פעמים) הדפסה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
5/7/2013צפון: ראש הנקרה-נהריה מים מלוחיםגלי40 - 50 מטרדיג מסירה - פתיונות

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
20-23 בערבשרימפס - פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט)1 3.5 ק"ג
20-23שרימפס - פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט)1 2.7 ק"ג
20-23שרימפס - פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט)1 1.6 ק"ג
20-23שרימפס - פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט)1 1.3 ק"ג
07:40דמוי דג בינוני - מאיה ירוק מנוקדלוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני)1 1.6 ק"ג

הדו"ח:
חודשים אחרונים עוברים חלקם בסידור כל מיני דברים בסירה החדשה וחלקם ביציאות שלא הניבו משהו מספק בין אם לא היה דגים חוץ מדגים קטנים או קצת חזירים , בין אם היה מזג אוויר קיצוני ובריחה ממזרחיות ובין אם משהו חסר בסירה או בסידור המנוע והשבתה של הסירה עקב פרוייקט השיפוץ שלה...

כרגע הסירה כבר במצב טוב מאוד ונוסעת במים כמו כריש קריצה. אחרי סידור המנוע וניקוי קרבורטור הסירה הפכה לטיל ועברנו את המחסום של ה12 קמ"ש קריצה לפני יומיים הוספת לוח אלומניום על החרטום למניעת גלים להיכנס לסירה בדרומיות עם גלים (פשוט החרטום בסירה הזו הוא נמוך מאוד יחסית)... המנוע עזר כבר מוכן ומחכה רק לתושבת מתאימה וההיערכות לעונת הג'יגינג כמעט הושלמה... המעקה הורד ומחכה לחיזוק נוסף והנמכה...

כל החודשים האלו אני מחכה ליום הזה שאני יכול להגיד-היה שווה כל המאמץ הזה של השיפוץ, והנה היום הגיע...

הפעם, בשבילי, זה הגיע, ופירות ראשונים כבר יש...

אובכן, שבוע שלם של רוחות ערות וזרמים מנעו ממני לצאת עם הסירה לחיפוש מלכות. בדיקת התחזית מראה ים במגמת רגיעה שמתחיל ביום חמישי ומתחילים המחשבות על יציאה למלכות!

חלק מהצוות הקבוע יוצא עם סירה אחרת ובסוף נפלתי על חברים מקסימים שרצו לצאת יציאה קצרה היות ויש להם יום עבודה למחרת בבוקר. 11:30 ומתקפלים חזרה!  זה גם היה התכנון שלי במקור וקבענו לצאת בחמישי בערב.

מעמיסים את הציוד על הסירה, קושרים את העגלה לאוטו ונסיעה להורדת הסירה אצל פוצקר בנהריה.
הנקדה להורדה שם יחסית נוחה והתקווה היתה שהים יהיה בגאות עם עומק מים כדי שההורדה תהיה מהירה וקלה.
הגעה לשם לפני חשיכה, התארגנות מהירה והסירה כבר מחליקה אל תוך המים בלי יותר מדי מאמץ!

התכנון היה להגיע לנקדה שאין בה סירות (בתקווה) רחוק מהקרקס. ככה יותר נוח וכיף לדוג.
זמננו קצר וצריך להספיק להגיע לאזור המלכות... אבל בכל זאת חבל לא לגרור, אמנם לא במהירות האופטימלית (7-8 קמ"ש) אלא נסיעה מהירה כמה שאפשר בשביל להגיע בלי יותר מדי איחור והגעה בחשיכה ראשונה. זמננו קצר.

על החוף כבר רואים גלים של מטר (למרות שהתחזית הצביעה על פחות) ורוח מערבית ד.מערבית. נסיעה מול הגלים לא איפשרה מהירות גדולה מאוד למרות שהסירה עולה על גלים בנוחיות הרבה יותר גדולה מהחסקה שהייתי רגיל אליה, הח'ברה  לא רוצים מופעים אקרובטיים אז שמרתי על מהירות של 15 קמ"ש עם האטה כאשר יש צורך.

כוונון הרולר על הכפתור שמרעיש כשהחוט יוצא (לא יודע איך קוראים לו, קליקר אולי), שחרור רפאלה שלי למים כמה מאות מטרים מהחוף והמשך נסיעה ב15 קמ"ש בערך.  בזזזזז קטן ומסתבר שהגדלת מהירות גרמה לדמוי להתנגד יותר נבוך הידוק הקלאץ עוד טיפה והמשך נסיעה.

בערך קילומטר מהחוף שומע שוב  בז, אבל בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז, המקל מתכופף ומשהו נוגח-יש דג. תופס את המקל, הוקסט עדין ודג שנוגח קצת מתקרב בלי שאני יודע מה זה, ולבסוף עולה לו לוקוס חאפש ראשון שלי בטרולינג 049s, שוקל 1.6 בערך; שמחה גדולה, חיוך, תמונות והמשך למלכות. אמרנו, אם ימשך ככה יהיה בכלל מצוין...

הגעה לנקדת המלכות, גישוש מסביב ומציאת כמה נקדות פוטנציאליות ביותר, ועם סימנים בפיש פיינדר אפילו, סימון שלהם וישר לנקדה.

הגעה לנקדה, בודק כיוון דריפט וזווית דריפט, עושה את החישוב שזורקים עוגן, הסירה צריכה להתיישר וברגע ההתישרות היא צריכה להיות בול על הנקדה להורדת הפתיונות. סטיה ימינה או שמאלה או הערכה  לא נכונה של זמן התישרות הסירה או טעות בתזמון זריקת העוגן משמעותה  הורדה לא בדיוק בנקדה ופספוס המלכות הנחשקות.

הרוח דרום מערבית שמשתנה בהמשך לצפון מערבית ולצפונית בסוף ואיתה משתנה כיוון הדריפט. דריפט עדיין חזק למרות שהרוחות יותר רגועות ממה שהיה במשך השבוע, גם לזכור שכלי קטן לא כמו סירה גדולה...הוא נסחף מהר יותר

"ח'ברה, עכשיו להוריד", כולנו מורידים,  ומחכים לריצה שהגיעה אצל אחמד ראשונה ויש כבר דג ראשון, מלכה של  1.3 ק"ג שמעלים בגנץ היות ורשת ההרמה נמצאת איפשהו בקבינה הנמוכה של הסירה ולא היה כוח להידחף להוציא אותה, ולכן כל הלילה עבדנו רק עם הגנץ'(ומפה הכותרת קריצה). שמחה גדולה שהדג אוכל, ועדיין החוט שלי ושל מחמוד במים. עוברת דקה וריצה אצל מחמוד ואצלי, מחמוד מעלה את החוט שלו, שלי ואת הדג. אחרי בירור לגבי הדג על איזה חוט הוא נמצא מוצאים שזה שלי, פארידה גם באלאדי עם הנקדות הכחולות של 1.6 ק"ג(כולם היו בלאדי הפעם).

הקטע הזה חוזר על עצמו ועוד דג שיוצא עם שני חוטים, שלי ושל מחמוד, מסתבר שזה שלי...פה נהיה כבר מוגזם וצריך שגם למחמוד יהיה לו את הדג שלו, יותר גרוע מזה הוא גם מביא את הדג עד למעלה ואני יושב בכיף . בשלבים של שחרור הדג מנסה ככה להעלות ספק שזה לא קרסים שלי אבל אין מה לעשות זה קרסים שלי...למחמוד זה לא משנה היות והבחור עם לב רחב, בחור שקט, בא ליהנות ולא מעניין אותו של מי הדג  העיקר שיהיה דגים. לי יותר חשוב שהאורחים על הסירה שלי יהיו מבסוטים ועם דגים גם כן.
כבר 3 מלכות על הסירה והג'י פי אס מתחיל לעשות לי הטעיות עצבן עצבן עצבן לפני חודש וחצי קיבלתי אותו תמורת הישן שהתקלקל עם אותה בעיה והנה החדש עושה לי את זה גם הוא כבר אחרי חודש וחצי שימוש.... זה לא בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו וגם ההגעה לפוצקר היא לא קלה למרות שיש סימנים מוכרים אבל עדיין זה לא בטוח והאזור מוכר לי לא מזמן כך שאסור להמר...

התעסקות של חצי שעה ואין קליטת לווינים. ג'י פי אס ישן בן 10 שנים נמצא איתי אבל יש שם כמה בעיות, מכסה הבטריות לא נפתח לי לפני, הנקדה של המלכות לא בתוכו ויש לו בעיה בכפתור שדרכו יכול להכניס את הקורדינטות...אבל לווינים הוא כן קולט מצוין ומציג את הקורדינטות על הצג!

בכוח פותח את המכסה, מחליף בטריות ומפעיל את הג'י פי אס הישן. קורדינטות לוקח מהג'י פי אס החדש ומכוון עם הג'י פי אס הישן והצג שהוא מציג של הקורדינטות לכיוון הנקדה של המלכות עד שיש התאמה בין הנקדה השמורה בג'י פי אס החדש לקריאה על הצג של הג'י פי אס הישן  גמור מעייפות עבודה לא פשוטה וצריכה דיוק רב. ברגע שרואה שעליתי על הנקדה לוחץ שמירה וכך יש לי את הנקדה במכשיר הישן. משם הבעיה כבר נפתרה אבל הפסד של 45 דקות ופספוס לפחות של שני דריפטים וכנראה גם שני דגים וואלה לא יודע מה לעשות, ממשיכים הלאה ...יש זמן לעוד זריקה.
לפני הזריקה הרוח משתנה לצפונית נטו כמעט בלי מרכיב מערבי ומשתנה כיוון הגרירה. הורדה בכל זאת על הנקדה אבל כנראה זה הפריע לדגים...באותו דריפט לא לקחנו דגים.

חזרה שוב, אני לא מוריד, יש לי בעיה בחוט ויותר חשוב מזה יש לי התעסקות לכוון את הג'י פי אס הישן לנקדת החזרה בחוף אצל פוצקר כי זמננו כמעט נגמר והשעה 11:15. אני עם הג'י פי אס, אחמד ומחמוד מורידים(מחמוד זה שרק הרים לי את שתי המלכות ועוד לא תפס בעצמו) וכמו פלא, יש ריצה יפה למחמוד והתנגדות גדולה..אחרי פייט יפה עולה לה הפארידה הכי גדולה של היום 3.5 קילו בערך, גנץ ולסירה עם שמחה גדולה והשלמת מעגל,ובזה לכולנו יש דגים...וזמננו פה תם.

סה"כ לוקוס אחד ו4 מלכות, אצלי זה הלוקוס ושתי מלכות אחת של 1.6 ואחת של 2.7 קילו, אצל מחמוד הפארידה הכי גדולה של 3.5 קילו ואצל אחמד אחת של 1.3 קילו. חזרה במהירות שיוט חזרה עם הגלים עד למרינה של פוצקר (בין 25-30 קמ"ש), העמסה של הסירה על העגלה ובעזרת המנוע קריצה, כולם נכנסים לאוטו מרוצים ועם שלל,בדרך הביתה עצירה למקום מואר לצילום הדגים והגעה הביתה. ניקוי הדגים ושינה טובה.

טוב היה להרגיש קצת דגים על הסירה...והטעם של הדגים היה משהו משהו סמיילי

רפי, ההקדשה אליך יקירי, לא צריך לחכות לעבור לגזרה דרומית יותר בשביל להקדיש דוח אליך (אין לי סבלנות קריצה גיחוך)
עריכה אחרונה: יולי 05, 2013, 20:37:23 PM על ידי סאמח הצפר
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
 IP: [ מחובר ]
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

עוד תמונות
IZHAK

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים

יאללה התמונות  זה מנה ראשונה

רוצים את כל שלושת המנות

אל תשכח  גם מנה אחרונה
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

אם לקבל דוח בהקדשה-
אז כזה דו"ח סאמח...

חן חן על הקדשת דוח איכותי ומושקע,
דוח שסוחף אל כל החוויות על הסירה כולל המחשבות,
דוח עם המון תובנות - להפנים ולזכור לעת הצורך...
דוח עם תפיסות יפות ומאוד מכובדות... אתה בסדר

אם זה הראשון בטרולינג על הסירה - מגיע מברוק....
אם אלו המלכות הראשונות על הסירה - עוד מברוק...

הזכרת סאמח את בניית הסירה,
אז תקחו בחשבון שעומד לעלות מאמר מדהים שהכין סאמח על כל שלבי בניית הסירה,
יש מה לצפות...

סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

מברוק סאמח.

יופי של פתיחת עונה!

כבוד על הפרגון והדוח המפורט!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

יופי של דוח ותפיסות  אתה בסדר

שינוי ברוח זה אומר התהפכות המצב מקצה לקצה ..אם יש אכילות בד"כ הן מפסיקות ואם אין אז מתחילות

כך זה בד"כ

בהצלחה בבאות
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

סאמח דוח מהנה מאוד ים של הסבר מפורט ועם דגים יפים בצידו.
כיף לקרוא דוחות כאלה

Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
איציק בר סימן טוב

חבר פורום

מנותק מנותק

סאמח ידידי,

איזה דוח לפנים  בראוו

שמחתי בשבילך שקיבלתי את העדכון.

שמח שאתה מתחיל לקצור פירות במיוחד לאור ההשקעה שלך ואתה בהחלט ראוי לזה.

ראש כרמל מחכה לך
 IP: [ מחובר ] WWW
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

סאמח, נהנתי לקרוא את הדוח ושיש תוצאות משובחות בסירה שלך לך ולאורחים סמיילי
איזו מין בעיה חוזרת יש לך ב GPS ? זה מאוד מוזר  מה?

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

KERET
חבר פורום

מנותק מנותק

אחלה יציאה  thumbUp;יתרון גדול לסירה על עגלה.
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

יאללה התמונות  זה מנה ראשונה

רוצים את כל שלושת המנות

אל תשכח  גם מנה אחרונה

איך המנה האחרונה קריצה?
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אם לקבל דוח בהקדשה-
אז כזה דו"ח סאמח...

חן חן על הקדשת דוח איכותי ומושקע,
דוח שסוחף אל כל החוויות על הסירה כולל המחשבות,
דוח עם המון תובנות - להפנים ולזכור לעת הצורך...
דוח עם תפיסות יפות ומאוד מכובדות... אתה בסדר

אם זה הראשון בטרולינג על הסירה - מגיע מברוק....
אם אלו המלכות הראשונות על הסירה - עוד מברוק...

הזכרת סאמח את בניית הסירה,
אז תקחו בחשבון שעומד לעלות מאמר מדהים שהכין סאמח על כל שלבי בניית הסירה,
יש מה לצפות...

סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

יופי של דוח ותפיסות  אתה בסדר

שינוי ברוח זה אומר התהפכות המצב מקצה לקצה ..אם יש אכילות בד"כ הן מפסיקות ואם אין אז מתחילות

כך זה בד"כ

בהצלחה בבאות
תודה מאמון

למזלינו הרוח השתנתה ברגעים אחרונים לפני ההתקפלות ולא באמצע הדיג,למרות שדג אחרון נתפס אחרי שנכנסה הצפונית...אולי אם המשכנו האכילות היו נחלשות מהסס 
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

סאמח דוח מהנה מאוד ים של הסבר מפורט ועם דגים יפים בצידו.
כיף לקרוא דוחות כאלה

Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2

בקרוב אצלך יוסי אתה בסדר
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

סאמח ידידי,

איזה דוח לפנים  בראוו

שמחתי בשבילך שקיבלתי את העדכון.

שמח שאתה מתחיל לקצור פירות במיוחד לאור ההשקעה שלך ואתה בהחלט ראוי לזה.

ראש כרמל מחכה לך

תודה איציק, מקווה בהחלט שמספר הפארידות יתחלף למספר אנטיאסים על הסירה, בראש כרמל ומחוצה לו...מקווה למצוא את הימים ואת הצוות שיתאים למלאכה....רק שרמדאן יאפשר לי בכל זאת לדוג סמיילי
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!