| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 28/6/2013 | כנרת - מערב | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 6-12 | גיג קטן - ג'יג קטן 8 גרם | אמנון מצוי (עדדי) | מעט | |
| 6-9 | גיג קטן - ג'יג קטן 8 -12 גרם | בינית ארוכת ראש (קרסין) | הרבה | |
| 11:30 | ניקל קטן - ניקל 7 גרם | שפמנון / ברבוט (שפמנון מצוי) | 1 | 2-3 |
הדו"ח:
יום שישי קובעים אלון שרגא ואנוכי לצאת לכינרת
נפגשים ב4:30 במרכז ויוצאים לכיוון הנקודה הראשונה .
בסביבות שש מגיעים לנקודה הראשונה השמש עדיין מוסתרת בעננים והכינרת מחייכת אלינו כמו שרק זריחות בכינרת יודעת. אני מחליט שכול היום יוקדש לג'יג אולטרא לייט - הכוונה ג'יגים של 8-12 גרם על מקל אולטרא לייט(2-6) ספגטי חוט 6LB, המטרה להעיף את הג'יג כמה שיותר רחוק ואז לתת לו לשקוע עד הקרקעית ולהקפיץ אותו עד מטר מעל הקרקע ולתת לו לצלול שוב. בדרך זו בנקודה הראשונה נתפסו המון ביניות רובן פחות מ15 סנטימטר אבל היו כמה שנתנו פייט נחמד והיה נחמד להרגיש את המכה על הג'יג כמעט כמו על סירה
.אחרי זה מחליטים לקפוץ להגיד שלום לחברה של התחרות, היה ממש כייף לפגוש את הפרצופים מאחורי הפורום - כול הכבוד על הארגון ועל היזמות . כמובן שגם שם מנסה את כוחי בג'יגים ויוצאים כמה עדדים חמודים שחוזרים למים.
אחרי שעה מחליטים להמשיך לבדוק עוד 2 נקודת לפני שיוצאים הביתה.
מגיעים לנקודה - זו נקודה שבשנה שעברה נתנה ביניות יפות אבל עכשיו בגלל כמות המים קשה להגיע לאזור מספיק יציב. אחרי חיפוש נקודות שרגא מכניס אותנו דרך השיחים לנקודה מדליקה ורואים מלא בניות קופצות, מתחילים לעבוד אבל אצלי חוץ מלאבד מתכות לא קורה כלום, שרגא ואלון מוציאים קצת אבל כמות התקיפות מאוד קטנה ובעיקר עוקבים אחרי הניקלים שלהם.
ממשיכים אלה לנקודה הבאה בנקודה הזו שנה שעברה היתה חגיגה מטורפת רק הספינר היה במים וכבר היו עלו עדדים רעבים.
יורדים לנקודה וחוץ מכמה תקיפות וכמה עדדים קטנים שום כלום , אחרי שאיבדתי את הג'יג האחרון מחליט להחליף לניקל 7 גרם נותן כמה זריקות מוריד לקרקעית ומקפיץ ופתאום בום על הניקל ובזזזזזזזזזזזזזזזז
מטורף אני מתחיל להוביל את הדג אליי והוא לוקח ימינה לכיוון השיחים אני משנה לו את הכיוון שיבוא לשטח פתוח לאט לאט אני מביא את הדג אליי חושב לעצמי הינה בינית ראויה אבל אז שרגא צועק שפמנון ענק, מפה כבר הכול מצולם אז תהנו.....
הסרטון :
לסיכום הרבה מתכת נשארה בכינרת אבל כרגיל אם חברים טובים ודייג טוב לא צריך לבקש יותר.
לכולם שבוע טוב
נדב

ניסיתי זרזור ללא הצלחה.