| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 27/6/2013 | צפון: שבי ציון -עכו | מים מלוחים | שקט עד גלי | 40 - 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 1800 | גיג קטן - | לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) | 2 | 3 |
| 2100 | שרימפס - | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 3 | 6 |
| 1800 | גיג קטן - | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 1 | 1 |
הדו"ח:
לאחר תקופה ארוכה ללא דייג וים מגיעה העונה ,הן מגיעות קודם לאזור הצפוני בגזרת שבי ציון...
יום חמישי יציאה מוקדמת ב1700 מהקישון מאור אבוקדו פדידה ואנוכי יוצאים לכיוון עמק המלכות
מגיעים מוקדם ועדיין אור שמש ,מתחילים בגיג לייט באזור ה30 מטר עומק.
כמה הקפצות אצלי אבל ... אני בסלע.. וחזקקק. מנסים לשחרר את הגיג בתמרונים עם הסירה אך ללא הועיל לבסוף הגיג נשאר בסלע אך השוק לידר חזר והחוט בד הדקיק דקיק אף הוא..
מתקנים ,ואני מסיר את המשולשת בקצה הגיג (חושב לעצמי שיתאמצו קצת יותר הדגים...) ויש נעילה אצלי .מפמפם את הדג למעלה ואין ספק שזהו לוקוס..אירדי של 1.5 עולה לסירה ואני אדיש איתו מניח אותו על הסיפון ואז קפיצה אקרובטית שחרור מהקרס והוא צולל למים בבטחה...לא נורא אני אומר לעצמי ..מאור ואבוקדו לא מאמינים ומסתלבטים עליי בכיףף..
אבוקדו ננעל ועולה אדום יפיפה בקלות ומייד מאור גם מפגיז עם אירדי של מעל קג, שחזר רק עם האסיסט הוק ללא הגיג, עדיין אור בחוץ אבל שעת הדמדומים ואז מאור ננעל על משהו מבטיח ..הדג משתחרר ..מוריד מייד למטה שוב ועוד נעילה..מפמפם כמה שניות והדג בורח... לאחר מכן שוב יש למאור משהו קטן בקצה הגיג מעלה אותו למעלה ואנו מגלים שתמנונון קטנציק תקף את הגיג וננעל עליו –צחוקים קצת וסתלבט השמש שקעה ומזהים תנועה ערה של סירות באזור.
טלפון למאמון לקבלת הנקודות (תודה רבה איש יקר!) ומאמון בדיוק מפנק את משפחתו במלכות על האש....מפציר בו שישלח תמונה להגברת התשוקה והרעב למלכות ..מקבלים ממאמון את הנקודות המדוייקות ועולים למעלה עומק 40 מטר לערך.
האזור מפוצץ בסירות ,בולוס ,שאראק ,רשת ומה לא..לפחות 7 כלי שייט מתקבצים באזור ממש צפוף ואני אומר לאבוקדו שזה לא מריח טוב...המלכות פחדניות.
תופסים פינה בג'ונגל מורידים את הריגים בצורה מסודרת אחד אחרי השני, בירה קרה ביד אחת והמקל עם שפולה פתוחה ביד השניה ובעיקר הרבה סבלנות.. אין זרם ורוח חלושה לא מוציאה כמעט חוט מהשפולה
מחכים לריצה המפורסמת והיא אכן מגיעה...אצלי מלכה באלאדי של 2 קג ואצל פדידה אחת אחרי השניה 2 מלכות יפות שהאחת מהן מעל 3 קג!! וזה בדריפט אחד!
מתקנים שוב בתקוות מחודשות אך לפתע רואים שאנחנו בדיוק עולים על השאראק של חשמלטור ואני נתפס בשאראק שנאסף במהירות – ארבעתנו מסובכים וזמן יקר הולך לאיבוד ,בצפיפות כזו לא קל לדוג,אני אוסף את החוט בד חזרה לרולר ו35 מטר אחרונים מסובכים ובהם כמה בניות של קרסי שאראק...לא נורא ממשיכים אך ללא תוצאות נוספות
ב2300 מתקפלים חזרה בניעה ליילית חזרה לקישון ובדרך אני כבר מנקה את הדגים טיר טרי שהפכו לאחר מכן למעדן מלכים כיאות למלכות.