| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 27/6/2013 | דרום - אשקלון | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 20:00 | דמוי סיליקון - סיליקון פשוט עם גיגהד | לברק-חלק | 1 | 1KG |
הדו"ח:
אז ככה.. מי שלא מכיר קוראים לי זיו בן 15 מאשקלון..
אני דייג מגיל מאוד מאוד קטן ובזרזור התחלתי לפני כמה שנים טובות .. לאחר מכן נפלתי במיגדלור מי שמכיר ואז הפסקתי לדוג בכל סגנון בגלל הטראומה.. לאחר איזה שנה שנתיים חזרתי לדוג פה ושם ובמיוחד עם דוד ( דוד אלמלח בפורום ), חזרתי לזרזר גם, תפסתי המון סבידות וקלמארי, לברק נקוד קטן מאוד, מליטה חמודה ... הא ואגב מה שגרם לי להתמכר לזרזור זה שבגיל 8-10 פעם ראשונה שהלכתי קיבלתי תקיפה של גומבר וקריעה שאני לא אשכח אף פעם..
אז נעבור לעניין
כבר חצי שנה מאז שמכרתי את השורקאץ שלי ודוד מנסה לגרום לי להתמכר שוב, כל כמה ימים מנסה לשכנע אותי ללכת לזרזר, גם רבנו פעם אחת ולא דיברנו שבועיים בגלל זה חחחחחחחחח..
אז אתמול הייתי אמור ללכת לצבוע איזה מקום ובסוף לא הלכתי אז היה לי חשק כזה אז הלכתי עם דוד... הוא צייד אותי במקל אולטראלייט עד 10 גרם ( שזרק כבר נוד חחח ) והוא עם הזאלצ החדשה שלו.. בבית יושבים קצת מכינים לי שוק לידר קטן במידה שלוקוס חמוד יחליט לתקוף והולכים לים..
מגיעים לחוף.. מכינים קושרים דמוים והכל כמה זריקות עד שמחליטים על איזה דמוי ללכת וממשיכים...
קצת נהנים מהחוף ומהאוויר של הים .. אגב היה רוח חלשה יחסית ( קצת הפריע באולטרא אבל היה סבבה ) ומבחינת גלים היה ים פעיל .. נגיד ככה זה לא ים פלטה לגמרי והראות הייתה סבירה .. אבל אפשר נגיד לשחות ולצלול וזה לא ממש מפריע.. לבסוף מגיעים לנקודה, זורקים תיקים ואני מתחיל לזרזר לרוב גלגול בינוני עם הקפצות פה ושם ולפעמים מגוון, לפעמים גלגול מהיר ולפעמים איטי, לפעמים עם הקפצות לפעמים בלי..
לאחר מכן אני אומר לדוד אני הולך קצת ימינה ( צפונה ) והוא אומר אל תלך הרבה אבל התרחקתי ממנו..
אני מגלגל גלגול איטי ופתאום ישר עצירה כזאת.. אני מגלגל ואני קולט שהקלאץ צורח קצת ואני ממשיך לגלגל ( רציתי לבדוק אם סלע או דג אבל היה סיכון שזה לוקוס אז החזקתי שניה תשפולה וקלטתי שזה דג )
אני צורח לדוד שיבוא והוא דפק ריצה של הלייף.. היה מאבק שהוא לקח קלאץ ובאותו רגע מדהים לא חשבתי על לסגור תקלאץ ופחדתי על המקל ( סך הכל לברק של קילו על אולטרא!! ) אז אני מחזיק תשפולה מרים קצת ומפמפם לאט לאט.. כל המקל מתקפל ... בחיים לא היה לי מלחמה כזאת !! אני מרגיש את הקיפולים והייתי בטוח שזה לוקוס עד שראיתי אותו מחוץ למים.. הוא מגיע בגלים ומתרפר ופותח תפה ונראה כמו לוקוס.. ולדוד פעם זה קרה והדג השתחרר עם לוקוס גדול.. נזהרתי ממש וצעקתי לו שימשוך תדג עם החוט ( לא רציתי עם המקל כי המקל לא שלי ופחדתי עליו )
לבסוף רואים לברק מפלץ .. הקרס הייתה בערך למטה בצד ( כמו פה http://a3.ec-images.myspacecdn.com/images02/89/56a1b1d54fac444ea6a20216acea6fe7/l.jpg )
אני זורק אותו לצד וממשיכים לזרזר..
זה היה בזרם חוזר כזה הסיליקון הוא סיליקון של 15 שקל עם גיג הד לא עד כדי כך פשוט אבל זה לא איזה יפני חח..
המשכנו לזרזר איזה חצי שעה ואחרי זה חוזרים לבית בהליכה ארוכה ומדברים על התפיסה ומדברים על חוויות מדייג מפעם..
בקיצור.. הנה התמונות

( בתמונה שפה מי שמחזיק את הדג זה דוד.. אני זה עם החולצה הכחולה וכפכפים כתומים בתמונות עם המדוזה בתגובות הבאות )