| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 24/5/2013 | כנרת - מערב | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 10 - 20 מטר | דיג מקיאק כללי (דוחות ישנים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 6:45-10:30 | ניקל קטן - Kastmaster 7 gr + Celo 3.5gr צבע זהב ונחושת | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | דיי והותר... | |
הדו"ח:
חם...חם...

לאחר שיום רביעי בבוקר התפקשש מסיבות לימודיות

מוצא חלון הזדמנויות לשישי בבוקר, וגם אנדריי מודיע בדיון שפתחתי לגבי יום רביעי שבשישי הוא בכנרת - אז בכלל מעולה

לאחר דרך נעימה לצד הזריחה, מגיע ב6:30 לערך לחוף השיקמים.
אנדריי כבר בחוף מוכן ומזומן, מז'רז'ר ביינתים מהחוף.
עזרה מאנדריי להוריד את הקיאק (פעם אחרונה שהרמתי אותו היתה בתחרות שנה שעברה...שכחתי כמה שהדרעק הזה כבד!) מהרכב, הכנת הציוד וקדימה לעמוקים...ואני מתכון לכך - עמוקים!
הכנרת עלתה משנה שעברה בכמה מטרים טובים, וזה ניכר בעומק - מרחק של 200-300 מטרים מהחוף, הפישפיינדר כבר מצביע על עומק של 20 מטרים!
המים מסביב מלאים בתנועה...
דגים גדולים (קרפיונים לפי ההסבר של אנדריי) עושים מערבולות על פני המים, וסרדינים בורחים מהביניות שאורבות להן למטה.
חלק מהדיג התבצע האמת ממש בדומה לדיג טוניות בים

עוקבים אחרי עופות המים, שהם בתורם עוקבים אחרי הסרדינים, ואחרי הסרדינים הביניות
כ-3 פעמים הבוקר, ממש ראיתי מרדף של בינית אחרי סרדינים - זריקת הניקל לצד המרדף, 2-3 הקפצות מהירות ונעילה מיידית
ממש טוניות של מים מתוקים 
רוב הדיג התבצע בשיטת ג'יגינג - הורדה עד לקרקעית, והקפצות כלפי מעלה.
אני נצמדתי ל-2 דמויים שעבדו מצויין לאורך כל היום - Acme Kastmaster, משקל 7 גרם, צבע זהב עם מדבקת הולוגרמה צהובה, ו-Acme Little Cleo, משקל 3.5 גרם בגוון נחושת.
עם הKastmaster עבדתי עם ציוד הז'ירז'ור של הים (סט לייט-מדיום, מקל 7-15 ורולר Shimano Symetre 2500), ועם ה-Cleo עבדתי עם סט UL (מקל 0.5-3 גרם ורולר 1500 ישן של Daiwa).
הביניות עלו אחת אחרי השנייה לקיאקים.
הגדולות שבהן היום, אצלי נשקו ל-1 ק"ג, אצל אנדריי הבנתי שעברו את ה-1 ק"ג.
כל בינית מתחת לחצי ק"ג שוחררה.
המושטים משום מה, לא היו פעילים היום יותר מידי.
את היום אני סיימתי עם 8 ביניות במשקלים 0.5-1 ק"ג לערך, ו-2 מושטים כף יד לערך (100-150 גרם).
מתקפלים בסביבות 10:30-11:00.
אני משם נוסע לפגוש בחור שפרסם מצלמת GoPro למכירה (אותה מצלמה שאיבדתי שנה שעברה בכנרת) - ויוצא ממנו עם 500 ש"ח פחות בכיס, אך עם המצלמה

דוחות הדיג (המעטים שיש
), יהפכו להיות מוסרטים 
עכשיו - ברוח הדוחות של גיאצ'וק - תובנות!
1) לדעתי עדיף להגיע מוקדם יותר, ולהכנס ממש בזריחה למים - מאמין ששיא הפעילות הוא בין הזריחה לסביבות 9 (איך שנכנסו היה אקשן, ולקראת 9 התחיל לדעוך).
2) לביניות יש כוח מתפרץ אדיר! הגדולות שבהן הוציאו לי חוט במכה הראשונה עם הסט מדיום-לייט, שהקלאץ' היה כמעט סגור.
3) עם כל הכבוד לבת הזוג שאוהבת דגים, ויש לה הרבה כבוד על הפירגון
לא חוזר עם יותר מ-2 דגים יותר...שעה שלמה עמדתי מעל הכיור לנקות אותם! סירטון וידאו קצר שממחיש בעיקר את השיחרורים (קצת קשה לצלם עם מצלמת פלאפון, ועוד שהפלאפון בתוך נרתיק אטום).

יש שם 

מחכה לראות מה יהיה עם המצלמה החדשה )

).