| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 20/5/2013 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | שקט עד גלי | 20 - 30 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| דמוי דג גדול - | לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) | 1 | מי שוקל, מי? | |
| דמוי דג גדול - | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | חמודה | |
הדו"ח:
מוקדש לסמי הפרפר
שמשיט אותנו בבטחה - מוציא ומחזיר אותנו שלמים וצוחקים.
יום ראשון מגיע והגרעין הקשה של צוות הפרפרים
הסירה מאובזרת עם כסאות שפורקו מרכב אמריקאי - רך מפנק ותומך בנקודות הנכונות. מי שמתיישב מייד מחייך.
מאבזרים מייד את כל הסטנדים בחכות הטלה לשחרחרות ויוצאים למסע לוונדרלנד בניצוחו של המאסטרו - דר. עודה, מומחה לבעיות שיניים באבונפחא, ופרוקטולוג חובב, אשר קובע את המסלול.
על ההגה, סאמי נהג השודים טרוט העיניים שלא ראה מיטה מזה 48 שעות, אבל עדיין הוא ערני כמו... כמו... אופסססס הוא נרדם. חמוד. יחד איתנו בסירה, מתמחה ברפואת הפה והלסת דר. עדי לוי ואורולוג בשעות הפנאי, שטרם היציאה הספיק להתפלל שחרית לצלילי הבורים המקפצצים במרינה, והוא מגיע כבר על תקן של יורד ים ואפילו נמנע מלבלוע כדור. כבוד.

אחרון, אנכי, עבדכם הנאמן, ז*** שכל עם דיפלומה, וגניקולוג בזמני החפשי.
סאמי משתחל החוצה מהרציף במהירות שרובנו חוששים לשוט בה בלב ים, והופה אנו כבר על שביל האבנים הצהובות. בדרך לחפש את אליס, איש הפח והדחליל.
שמיים מעוננים משמעם שהשחורות כנראה לא יחגגו על הביזרי היום אבל אנחנו כאן לא כדי להתענג על מה שאין אלא כדי למצוא את מה שיש ואכן - מזהים פה ושם רתיחות קטנטנות של טוניות שלא מניבות אף נעילה על הניקלים שנשלחים לכיוונם.
ראפלות נשלחות אחר כבוד למעמקי הים ונגררות אחר הסירה וכעבור זמן נשמע בזזזז ארוך, ודר. עודה נקרא בדחיפות למיון לטיפול באבונפחה שקיבל זימון לבדיקה. למרות שדר. עודה נודע בכישוריו הדנטליים, האבונפחא זוכה לבדיקת עיניים מקפת, וכבונוס גם לטיפול פרוקטולוגי ונשלח אחר כבוד לחפש את דרכו בחשיכה.
ממשיכים בדרכנו והדמוי שעל המקל שלי - השם ייקום דמו - ננעץ בסלע או ברשת ונשאר שם
. מצטער עמיקו...ממשיכים בדרכנו - קפה, תה, פיתות חמות עם זעתר ורד בול ולשיחה מחליט להפריע פלמוד חביב ואני זוכה לקבל את המקל מידיו של הדוקטור ומוציא אותו בגבורה.
כעבור זמן קצר מצטרף לו לוקוס חמדמד ונושם עימו יחד אוויר צונן בצידנית.
ממשיכים ופתאום יציאת חוט ארוכה שמקפיצה אותנו מהכסאות הנוחים אולם לאחר מאבק קצר משאירה אותנו מופתעים מהשחרור הלא צפוי ואת הדמוי מצולק משיניים של פלמוד.
מתקנים כיוון, ובשלב הזה יציאה פראית על המקל שלי, והקליקר צורח בפתאומיות ומהבהלה מוריד לי שנתיים מהחיים... מאבק ארוך שכולל יציאות חוט ארוכות והתנהגות שמזכירה נעילה מהצד - כנראה בבטן - מחייבים עבודה זהירה. כמה מטרים מתחת לסירה הדג מתחיל להשתולל ולהתנער ולמרות שהקלאצ' לא סגור הדג מצליח להשתחרר... סימני השיניים מעידים על האורח שהיה ועזב בלי לומר שלום. הדר. פוצח בסדרת קללות שגרמו גם לסמי להסמיק. הרוח נופלת ומחליטים לעצור לקצת ג'יג. שעה של ג'יג מניבה להקת אבונפחות שעלתה לסירה על מאדאי, ג'יג ועל חי - מה שלא ירד למטה חזר עם אבונפחה מפרפר מחובר אליו.
אחרי שהשתעשענו מחליטים לעבור בחזרה לחלק האומנותי ולסגור את החשבון עם הפלמוד המצולק. הראפלות חוזרות לפלח את המים והרולר שוב צורח... המפלץ מהצד השני כנראה לא ננעל טוב ומצליח להשתחרר

שני פלמודים שהשתחררו אצלי... זורמת לי חומצה בעורקים במקום דם
השעה כבר בין ערביים וחוזרים לחפש שחורות. מסתובבים בין האניות, בנקודות שנצפו בעבר - פה ושם מזהים להקות ביזרי ורתיחות של קטנות אבל לא את זה חיפשנו. חוזרים לגרור מה שמניב י צ י א ת חוט א ר ו כ ה... זה כבר באמת דג רציני... וגם הוא מצליח להשתחרר, הכי גדול שברח לי היום. מרים ידיים. היום זה היום שלהם, לא שלי.
ממשיכים בגרירה למשך עוד כשעה אבל הדגים ירדו למחתרת.
לסיכום: לוקוס, פלמוד וארבעה בריחות, אה, ולהקת אבונפחות.
כרגיל, צוות נהדר הופך את היציאה למה שהיא באמת - מאמון, עדי וסמי. תודה על זמן איכות נהדר וכמה שעות של צחוק, קפיצות, נמנומים, ובדיחות ועם שאר צוות הפרפרים שנשארו בחפ"ק מודאגים כמו שתי נקבות

תמונות וסרטונים יעלו בהמשך

אבל כמו שאנחנו תמיד אומרים הדגים זה רק בונוס 

יש לך סרטון וטרם העלית....

להיום..