פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   "העיקר ההרגשה" |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
דו"ח דיג: "העיקר ההרגשה" (נקרא 3207 פעמים) |
הדפסה |
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
 |
|
|
| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | | 12/5/2013 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | גועש | 10 - 20 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
| תפיסות דגים |
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| דמוי דג גדול - ראפאלה | אבו- נפחא (לגינון נודד) | 2 | | | דמוי דג גדול - ראפאלה | לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) | 2 | | | דמוי דג גדול - ראפאלה | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 2 | | | דמוי דג בינוני - | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | |
הדו"ח:התאוששות מהירה מהיציאה הקודמת ושוב נפגשים בעכו. הפעם רק אני ומאמון בסירה. הים נראה מצויין, השמש חזקה והביזרי שקרובים לשובר נוטעים בנו אופטימיות לתפוס היום את הטוניות, ממש ברגע שיחזרו לעלות על פני המים אחרי שנעלמו בשבועיים האחרונים. כך או כך, מחליטים לפרוס 2 סטים לטרולינג עם ראפאלה שוקעת 20 פיט. הפעם מתחילים את הסריקה לכיוון צפון ואין סימן לרתיחות, חוזרים דרומה וגם שם כלום. הרוח מתחזקת והים עולה בצורה משמעותית, הציוד נרטב וכך גם אנחנו, אך שום דבר לא הורס לנו את היציאה, גם לא ה"לונה פארק" שסיפק לנו הסקיפר. עוצרים לג'יג על ריף, אך הדריפט חזק ואין שום תגובה למטה ובוחרים להמשיך לגרור. עיקר התקיפות היו בעומק של 4.5 עד 6.5 פאדום, שחרור חוט של 100-120 מטר, והניבו 2 לוקוסים, 2 טוניות +1 יפה שברחה חצי מטר מהגאנץ, 2 אבונפחות – אחת ממש גדולה והשנייה קטנה שהחליטה להתנפח ולהקשות בהחזרתה ממרחק של 100 מטר. נצפו עוד מספר תקיפות קטנות שלא צלחו לכדי נעילה. קצת לפני הכניסה לנמל הרמנו את הסטים והשארנו דמוי שוקע ל-80 ס"מ , ומייד תקיפה של פלמוד שהובא לסירה בבטחה. הרעיון קסם לנו אז הוחלט על גרירה בעומק 2-2.5 פאדום במרחק הטלה מהחוף.  סיבוב שני ושוב תקיפה חזקה מאד אך הפעם זה לא הסתיים בתפיסה. עוד יום של כיף עם הרבה אוכל ובעיקר צחוקים אונליין עם החברה שנשארו ביבשה, קצת דגים להשלמת האווירה, ו"העיקר ההרגשה" (בדיחה של החבר'ה).  
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מאי 13, 2013, 22:36:45 PM על ידי עדי
|
|
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
העיקר שנהניתם זה הכי חשוב {נשמע מהכתיבה כאילו אתה מאוכזב משהו?} בהצלחה בהמשך מחכה לדו"ח עם הטוניות 
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
Eli1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
אשמח לעזור לחברים 0503377775
|
|
עדי כמה כיף לראות שאתה נהנה מדייג בסירה. לאט לאט מתפתח צוות מרכז צפון חדש ומעניין במיוחד. אחלה דוח ואחלה תפיסות,אתה הופך למקצוען אמיתי. 
|
|
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
העיקר שנהניתם זה הכי חשוב {נשמע מהכתיבה כאילו אתה מאוכזב משהו?} בהצלחה בהמשך מחכה לדו"ח עם הטוניות  בכלל לא. יצאתי ללא שום ציפיות, המטרה העיקרית היתה למידה, המטרה המשנית-דגים. התמזל מזלי ופיציתי עצמי בתפיסות (בניגוד לשבוע שעבר). ולא סתם אני משתמש במילה מזל - זה ההסבר היחיד שיש לתקיפות על הסט שלי. אותו דמוי, אותו שוק לידר. המטרה הושגה , עוד שיעור בדייג , וקבלת בטחון על סירה גם בתנאי ים לא קלים. כנראה שהתייחסת ל"העיקר ההרגשה" - זו בדיחה על איזה דג שברח למישהו, ונזכרנו בה בקטע טוב ביציאה הנוכחית .  הפעם השגתי גם את המטרה המשנית - דגים.
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מאי 13, 2013, 19:46:06 PM על ידי עדי
|
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
|
למידה או לא למידה חזרת עם אחלה שלל. יצאת סוליקו עם המאסטר זה בכלל חווי בפני עצמה אני בטוח. אחלה דגים בטרולינג והאבונפחה ישר לפחלוץ . עם איזה דמוי עבדת? אצלנו הפלמידות נעלמו מזמן היו בדרום דילגו על המרכז והגיעו לצפון. תמשיכו להנות בקרוב האקשןןןן מתחיל. בהצלחה בהמשך 
|
|
|
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
להההההההההההה דוח מעדי ? ואני כבר חשבתי שהוא שכח איך נראית האופציה הזאת בפורום  יופי של חוויה חברה , תמיד אתם מעלים בי חיוך בדוחות שלכם . שיהיה לכם המון בהצלחה בבאות והכי חשוב העיקר ההרגשה . 
|
|
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
למידה או לא למידה חזרת עם אחלה שלל. יצאת סוליקו עם המאסטר זה בכלל חווי בפני עצמה אני בטוח. אחלה דגים בטרולינג והאבונפחה ישר לפחלוץ . עם איזה דמוי עבדת? אצלנו הפלמידות נעלמו מזמן היו בדרום דילגו על המרכז והגיעו לצפון. תמשיכו להנות בקרוב האקשןןןן מתחיל. בהצלחה בהמשך  rapala X-RAP magnum divebait-20 feet yellowfin tuna 14 ס"מ 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מאי 13, 2013, 20:21:50 PM על ידי עדי
|
|
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
להההההההההההה דוח מעדי ? ואני כבר חשבתי שהוא שכח איך נראית האופציה הזאת בפורום  יופי של חוויה חברה , תמיד אתם מעלים בי חיוך בדוחות שלכם . שיהיה לכם המון בהצלחה בבאות והכי חשוב העיקר ההרגשה .  תודה יינון  גם אתה מכיר את הסיפור עם ההרגשה ? 
|
|
|
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
העיקר שנהניתם זה הכי חשוב {נשמע מהכתיבה כאילו אתה מאוכזב משהו?} בהצלחה בהמשך מחכה לדו"ח עם הטוניות  בכלל לא. יצאתי ללא שום ציפיות, המטרה העיקרית היתה למידה, המטרה המשנית-דגים. התמזל מזלי ופיציתי עצמי בתפיסות (בניגוד לשבוע שעבר). ולא סתם אני משתמש במילה מזל - זה ההסבר היחיד שיש לתקיפות על הסט שלי. אותו דמוי, אותו שוק לידר. המטרה הושגה , עוד שיעור בדייג , וקבלת בטחון על סירה גם בתנאי ים לא קלים. כנראה שהתייחסת ל"העיקר ההרגשה" - זו בדיחה על איזה דג שברח למישהו, ונזכרנו בה בקטע טוב ביציאה הנוכחית .  הפעם השגתי גם את המטרה המשנית - דגים. מזל=תנאי ים שונים משבוע שעבר לפעמים דברים עובדים אחרת כשהים עובד אחרת אותו סט שלא עבד בשבוע שעבר עובד בפעם הזאת {ים עכור או נקי ,כיוון הזרם, וכדומה}
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
מחובר ]
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
למידה או לא למידה חזרת עם אחלה שלל. יצאת סוליקו עם המאסטר זה בכלל חווי בפני עצמה אני בטוח. אחלה דגים בטרולינג והאבונפחה ישר לפחלוץ . עם איזה דמוי עבדת? אצלנו הפלמידות נעלמו מזמן היו בדרום דילגו על המרכז והגיעו לצפון. תמשיכו להנות בקרוב האקשןןןן מתחיל. בהצלחה בהמשך  rapala X-RAP magnum divebait-20 feet yellowfin tuna 14 ס"מ  ותודה לעמיקו שתרם את הדמוי לטובת הצוות  עידן - כמו שאמרת כשנתת לי אותו - הוא בהחלט מביא דגים. ביציאות הללו אנו בוחנים ציוד חדש - רולר שוכב בעל שתי מהירויות עם גיר אוטומטי שמחליף בהתאם ללחץ על החוט בין יחס גלגול מהיר לאיטי (לא מרגישים את ההחלפה) כשמושכים דג ויש עומס, הרולר עובר ליחס גלגול איטי (נדמה לי 1:3.2) וכשאין עומס או כשהדג פתאום רץ לכיוון הסירה הגיר עובר מיידית ליחס גלגול מהיר (1:6) ומאפשר לאסוף חוט מהר. מברוק עדי ממש יורד ים ניהית - דר. מאמון נותן לך חניכה צמודה.
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
איזה תענוג לראות את זה עדי... שתי ציפורים במכה...  עד לפני שנה היית עכבר יבשה- ופתאום הפכת לאיש סירות... לפחות זיהיתי את הפוטנציאל כשהזמנתי אותך (טרם מימשת  ...).... ומאמון שמקסימום היה "גורר על הדרך" - הופך לאיש טרולינג שמשקיע יום שלם בטרולינג....  וכרגיל - כל סגנון שמאמון נוגע בו מתורגם לדגים שעולים בחכה... נראה שהעברתם יום מהנה - עם תוצאות יפות....  למידה או לא למידה חזרת עם אחלה שלל. יצאת סוליקו עם המאסטר זה בכלל חווי בפני עצמה אני בטוח. אחלה דגים בטרולינג והאבונפחה ישר לפחלוץ . עם איזה דמוי עבדת? אצלנו הפלמידות נעלמו מזמן היו בדרום דילגו על המרכז והגיעו לצפון. תמשיכו להנות בקרוב האקשןןןן מתחיל. בהצלחה בהמשך  rapala X-RAP magnum divebait-20 feet yellowfin tuna 14 ס"מ  ותודה לעמיקו שתרם את הדמוי לטובת הצוות עידן - כמו שאמרת כשנתת לי אותו - הוא בהחלט מביא דגים.ביציאות הללו אנו בוחנים ציוד חדש - רולר שוכב בעל שתי מהירויות עם גיר אוטומטי שמחליף בהתאם ללחץ על החוט בין יחס גלגול מהיר לאיטי (לא מרגישים את ההחלפה) כשמושכים דג ויש עומס, הרולר עובר ליחס גלגול איטי (נדמה לי 1:3.2) וכשאין עומס או כשהדג פתאום רץ לכיוון הסירה הגיר עובר מיידית ליחס גלגול מהיר (1:6) ומאפשר לאסוף חוט מהר. לא בכדי הדגשתי את המשפט שהדגשתי.... בהתחלה ראיתי את הדמוי וחשבתי לעצמי "איזה בינגו של בחירה, איך הם פגעו..."  בקיצור, זה דמוי בצבע ה"ילופין" - במפגש הפשפשוק וגם אחרי הבהרתי לעמיקו: "זה הצבע שיהיה הלהיט בזמן הקרוב - תקנה"!!! לזכותו של עמיקו - מקשיב ומבצע.... כמעט בכל הדוחות האחרונים שלי הזכרתי את הדמוי הזה כדמוי שתפס - ואכן הוא עובד מעולה... רולר שתי מהירויות הוא אכן יתרון בטרולינג - לשימושים בדיוק כפי שציינת סקוויד...
|
|
|
|
|
|
|
יציאה לימודית  ? נראה לי שאתה כבר יכול לקבל הסמכה יופי של יציאה היתה לכם למרות הלונה פארק וגם השלל לא רע בכלל . אבל כמו שאמרת זה רק המטרה המשנית 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
הפעם יציאה בכיף ובשביל הכיף ..2 אנשים על חסקה עם סקיפר נחמד אמרתי לו להביא עוד בנאדם אחד או שניים מאצלו אבל התנגד והציע שתהיה יציאה של חברים ובכיף!! המטרה נטו הייתה חיפוש להקות שזה שבוע ויותר כבר אינם...הם נמצאים ובגדול אבל מתחת למים את הרתיחות כמעט ולא רואים מה שכן רואים להקות באיקו וגם נתפסים בטרולינג !! למען הגילוי הנאות..טרולינג זה נחמד אבל זה לא האקשן של הרתיחות ומרדפים אחרי רתיחות !! למרות שמדובר באותו סוג דגים אבל הסגנונות שונים לגמרי..עם הרתיחות זה יותר לכיוון ציד !! צריך לדעת לזהות !! צריך לדעת איפה להתמקם !! כמובן חובה לדעת " לקלוע למטרה " ועוד הרבה משתנים !! טיילנו בכיף עם שני דמויים והיה אקשן נחמד !! הכי כיפי היה סוף היום עם דמוי של ג'רג'ור מהחוף ( ולא במקרה נבחר ) והמטרה הייתה פלמוד !! הטרולינג התבצע צמוד לריף ..משהו כמו 5-10 מטר מהריף בעומק 1.5-3 פאדום התוצאה לא איחרה להגיע עם פלמוד נחמד ועוד אחד שהשתחרר על הדרך !! עדי..שרדת בים שעבד חזק ועוד עם חסקה...מחר שתהיה על סירה זה כמו לשבת בלימוזינה  ואיך אמרנו !! " העיקר ההרגשה "
|
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יופי של יציאה לים ודו"ח גם הדגים כמובן בקשר לרתיחות כל השבוע לא נצפו רתיחות באזור הבויות שבמפרץ, אבל היו להקות שחפים ושחפיות שכן צרחו והשתוללו מעל האזור מידי פעם.
|
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|