| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 11/5/2013 | מרכז - הרצליה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 6:30 | דמוי דג בינוני - מאיה ראש אדום | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 1 | 65 + - |
הדו"ח:
עוד יציאה מהנה בצוות דג ארז והפעם לשדות האלבקור.
יום חמישי מגיע ואני שמחליט לשגע את ארז כל השבוע על יציאה לאלבקור נתקל ביום חמישי בהיסוס כן לא נבדוק .
ההיסוס לא בגלל שלא בא לעלות אלא בגלל מזג אוויר מאוד גבולי.
כל התחזיות אומרות שבשעה 10 11 נכנסת רוח חזקה ובעומקים כאלה ששדות האלבקור נמצאים לא כל כך בריא להיתקל במזג אוויר לא טוב.
השעה כבר 21:00 ואני כל כך חם ומשכנע את כולם שיהיה בסדר נגרור 5 שעות ונעוף מהר .
אני רוצה רק לציין ולשבח את כל החברים במרינה בהרצליה שלפני העלייה הוחלט על שיתוף מלא בין כולם .
חילקנו אזורים וחלשנו על אזור רחב יותר וברגע שיש תפיסות מעדכנים את כולם כדי שכולם יחזרו עם דגים.
השיתוף אכן עבד וזה ההבדל בין חזרה עם דגים לבין לא.
מגיעים מוקדם למרינה מתדלקים והרבה מכינים ציוד ומתחילים לעלות למעלה.
החלטנו להתחיל מכיוון הדרום תל אביב ולהצפין .
כבר על הבוקר שומעים בקשר ששני חברים כבר עם דגים והאנרגיה מתחילה לעלות.
מחליטים להגיע לכיוון שלהם בגרירה ואז משום מקום סט אחד צועק.
קופץ על המקל כמה הוקסטים ועומד בראש שלי אלבקור אבל הרולר לא מבשר שזה אלבקור .
מתחילות יציאות חוט הקלאטש בסדר גמור ואז עוד יציאה לא מפסיקה ואז ריצהההה שמשאירה אותי המום לקטנה וזהו הבנו שזה לא אלבקור.
ישר ההשערה טונה כחולה ואני מרגיש שזה בלוק בצד השני אומנם לא כחולה סוסה אבל באזור נתפסו כמה של 30 40 קילו.
הדג נעצר אני מנסה לפמפם ואז ניתוק איזה באסה לאבד דג ראשון .
הסט היה רחוק לכן נשאר במים לא רצינו לסבך את כל החוטים הבובה ריקדה יפה וככה זה נשאר.
מגיעים לאזור שבו דווחו התפיסות גרירה של חצי שעה ויציאת חוט ראשונה יוחי קופץ על הסט וגם פה ניתוק .
נו מה יהיה היום מתחיל כבר להתבאס מזה אבל אין מה לעשות חלק מהמשחק.
רואים רתיחה קטנה ארז במיומנות רבה מגיע ולא עובר עליה אלא בסיבוב ומביא את החוטים לאזור והופ יציאת חוט ראשונה ישר אני נכנס לפעולה ונועץ טוב אין לי כח לבריחות נוספות הדג נעוץ נותן לארז את החכה ואלבקור ראשון על הסירה.
מסדרים שוטפים את הדם שיחרור הדמוי לים סיבוב לאותו מקום חכה והטיאגרה של יגאל מזמרת.
יגאל מביא את הדג בלי מאמץ על הרולר הזה ויש עוד אלבקור על הסירה.
האדרנלין חוזר לגוף זהו אפשר לנשום לא עלינו סתם והעקשנות שלי השתלמה

סיבוב נוסף באזור עוד יציאה הגיע תור יוחי פימפום וצילום שלי ובזמן האטת הסירה יציאה נוספת שגורמת לי להעיף את המצלמה ולעבוד גם עם הדג יש כבר 4 דגים בסירהאיזה כיף כל אחד עם דג.
עכשיו כל דג נוסף זה בונוס ואנחנו רגועים.
סיבוב נוסף באזור ללא תוצאה וארז מחליט להעמיק לכיוון העומק יותר.
ארז מזהה מול הסירה כמה דגים קופצים ומיידע אותנו חצי דקה אחר כך 3 חכות יורדות במכה אחת .
אני יוחי ויגאל על החכות אצלי משתחרר ויש עוד שני דגים בסירה ליוחי ויגאל.
כל החברה כבר מקבלים דיווחים און ליין ומצטרפים לאזור שלנו .
עכשיו יש מקבץ של סירות וכח חזק יותר באזור איפה בדיוק הלהקות .
שוב יציאת חוט וארז מקבל את החכה הגיע תורו אני על ההגה ויש כבר 7 דגים על הסירה .
גוררים עוד כשעה ואני כבר מת לתוצאה שווה והיא לא מגיעה .
10 דקות לפני שהוחלט על קיפול ארז מזהה שוב רתיחה קטנה עוברים לידה ושם חכה לא יורדת ואז החכה הכי רחוקה יורדת זכיתי בעבודה ארוכה יותר ויש 8 דגים על הסירה כל אחד הוציא 2 דגים את המטרה שלנו עשינו .
השעה כמעט 11 והים לא מראה סימני עלייה או רוח מחליטים לעצור בעוד איזה נקודת עומק לג'רבידות ללא תוצאה היו קטנים מידי ועושים את החזרה עייפים אך מרוצים.
מגיעים למרינה מספרים לחבר את הסיפור על הכחולה והוא מבקש לראות הדמוי מראים לו והוא צוחק מה לא ראיתם שהיא פתחה לכם קרסיםם.
חחח לא שמנו לב לזה בכלל בגלל זה היתה הבריחה לא חשבתי שהיא תפתח יוחי הביא קרסים מחוזקות של גאמאקטסו שמסתבר שהם לא כאלה מחוזקות ומוסר השכל מהיום או VMC או אונר .
אחלה פתיחת עונה מקווים להביא את הכחולה בקרוב.
יש מלא סרטונים יעלה בהמשך אחרי עריכה .
תהנו מהתמונות לבינתיים והסרטון.
מומלץ לצפות באיכות מקסימלית