כולנו משתמשים בסוגי משקולות שונים למה הם מיועדות
קצת הסבר על המשקולות :
המשקולת נועדה כדי שהפיתיון ישקע ,החשוב בשימוש של המשקולות זה שימוש נכון
לפי מצב הים שזה אומר התנגדות לגלי לחץ ,זרמים ,סחף , המקום שאנחנו דגים מקום מסולע
ריפים ,שטח חולי ,דבר חשוב לא פחות גאות ושפל ועוד....
ככל שאנחנו נשתמש במשקולות כבדות יותר מעבר לטסט של המקל, יש לנו מצב לשבור את המקל
בגלל זה על המקל רשום לנו משקל שאנחנו יכולים להשתמש זה אומר מי 80 גר עד 200 גר
כמובן אני תמיד מחפש את האמצע שזה אומר 120 גר זה בסדר עד 150 גר לא יותר
עוד פעם הכל תלוי בטסט של המקל ,יש חכות שהם רגישות ויש שלא גם כאן חשוב באיזה משקולות נשתמש
בחכות רגישות אפשר לרדת למשקולות במשקלים נמוכים יותר למה : יהיה לנו יותר קל להרגיש
אכילות של דגים קטנים ,אני בטוח שזה קרה להרבה דייגים שפתאום מחזירים את הפיתיון ויש דג
אבל בזמן ההמתנה לא שמת לב ,כמו כן יש גם ריגים לשימוש במצבי ים אבל זה כבר למדריך הבא
עוד דבר נוסף ותודה להלל – ירושלים :
125גרם-ממצב שאין רוח עד רוח של 20 מייל = 36 KMH
משקולת סרף ברגע שיש זרמים . המשקל מתאים במיוחד לתולעים ולחתיכות קטנות של פיתיון
התנהגות מצוינת בזמן הזריקה
150גרם- ממצב שאין רוח עד מצב של רוח 32 מייל=60 KMH מתאים לזריקת חתיכות גדולות של קלאמרי או פילה של דגים
מאבדים מרחק בזמן הזריקה
175 גרם -רוח מעל 60 KMH עד 80 KMH מתאים במיוחד לזריקת דגים שלמים וקלמרי .משקולת סרף חובה
הזריקות מאבדות מרחק.
משקולת קונוס :

משקולת רגילה כולנו משתמשים בה לדייג חופי דייג בשוברי גלים ודייג פיתיונות בסירה ,ניתן להשיג אותה בכל החנויות,
כל הדייגים זה המשקולת הראשונה שהיא בשימוש מתמיד, לכולם יש אותם
השימוש במשקולת לדייג חופי טוב לים רגועה יש לה חסרון שהים עובד המשקולת זזה ולא מתחפרת בחול
ניתן לדוג גם במקומות מסולעים .
מגיעה במשקלים : של 10 גר עד 150 גר .
משקולת עוגן :

עמידות גבוהה בסחף חזק מאוד וגם בים גבוה עד רוגש , הוא בנוי מוטות נירוסטה דקים בשילוב עם חרוזים המאפשרים לעופרת להתחפר בחול. משקולת תליה, בזמן החזרת החוט המוטות נירוסטה מתקפלים וכך ניתן לשחרר מהחול מתאים אך ורק לדייג סרף מהחוף.
יש לי שיטה קורה שהים עובד חזק מאוד וגם זה לא עוזר אז יש דרך לקבע את המוטות
עם גומי מסביב ואז יותר קשה שהמוטות נירוסטה יפתחו .
משקולת שטוחה :

משקולת זו היא בעלת תכונות ריחוף מעל אזור סלעי ויכולת אסיפה מהירה במיוחד. כאשר אנו אוספים את חוט הדייג, המבנה השטוח של המשקולת מאפשר לה להתרומם כלפי פני המים - מה שמונע מהמשקולת להיתפס בסלעים ובריפים .
שימושי בים לא גבוה וללא רוחות בגלל המשקל הנמוך ,מגיע במשקלים של 50 גר עד 120 גר
משקולת עגולה :

צורתה המעוגלת מאפשרת לה בזמן שהים עובד חלש להתגלגל ולכן מתאימה לשימוש באזורים חוליים בלבד,לא מתאים לאזור סלעי ניתקע בין הסלעים
אני אישית אוהב את המשקולות העגולות אני מרוויח מרחק זריקה איתם המשקולת שאני אוהב לדייג בקיץ .
מגיעה במשקלים של 20 גר עד 150 גר
.
מתאים לשימוש בדייג סרף מהחוף ולדייג טרחונים בקיץ,
דייג בשוברי גלים דייג פיתיונות מסירה .
עוד משקולת סחף :

משקולות סחף שמתאפיינות במבנה שטוח יצוקים עליהם זיזים למניעת גרירה שלהן.
משקולות אלה יעילות בסחף חלש עד בינוני מגיעה במשקלים החל מ 50 גרם עד ל 200 גרם
יש עוד הרבה סוגים אבל אנחנו משתמשים הכי הרבה במשקולות האלה
תודה מוטי - מ