| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 2/5/2013 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 22:30 | דמוי דג גדול - בובה כתומה/חומה גודל 4 | קלמארי (דיונון) | 7 | |
| 23:00 | דמוי דג גדול - בובה כתומה/חומה גודל 4 | סבידה (דיונון הרוקחים) | 2 | |
| 24:00 | - גנג' | קלמארי (דיונון) | 2 | תמנונים |
| 01:30 | דמוי דג גדול - בובה כתומה/חומה גודל 4 | קלמארי (דיונון) | 10 | |
| 05:30 | דמוי דג גדול - דרטר לבן/ראש אדום של סטרייק פרו | ברקודה (אספירנה פסוסה) | 1 | 550 גרם |
| 08:00 | דמוי דג בינוני - SNUB 50 של ריבר2סי | טרולוס (צנינית אטלנטית) | 1 | 950 גרם |
הדו"ח:
השבוע עובר לו בעצלתיים וכול יום נמשך נצח

עברו כבר שבועיים מיציאת הדיג האחרונה שלי שכמיטב המסורת של דייגים עם מנחוס, הניבה כלום.
כמותה גם היציאה שלפניה וגם ההיא שלפניה וככה עם רצף יציאות באמת מרשים שכולל יציאות לירדן, לכנרת, לים ובכול הסגנונות האפשריים שאני דג בהם...

השרב האחרון שאופיין בירידה של הים ותחושה של קיץ בפתח עשו את שלהם ויום חמישי מתקרב ואתו הבטחה ליציאה לים .
בתוכנית, יציאה באחת בלילה, קצת פיתיונות ואז ז'ירז'ור בוקר שכבר הרבה זמן לא יצא לעשות בים כמו שצריך
השבוע מתקדם וצור מודיע שהוא יוצא ובשעה מוקדמת יותר

התלבטות עם עצמי במשך כול היום אם לצאת עם צור מוקדם או לישון קצת ואז לצאת באחת כי העייפות המצטברת של השבוע בתוספת התקררות קלה נותנים את אותותיהם

מסיים את העבודה ומתחיל לארגן ציוד.
לאלו כמונו שנוסעים מרחקים ארוכים עד לים, כמות הציוד אף פעם לא יוצאת קטנה...
ואם משלבים ז'ירז'ור בדיג חוף, אז בכלל...
הפעם החלטתי להביא גם צידנית למקרה שיהיו רכיכות בכדי שלא יתקלקלו בזמן שאני מז'רז'ר בוקר.
צור מודיע שהוא הולך לנוח ואני ממשיך בארגון מבלי להחליט מתי אני יוצא (לפחות ככה אמרתי לעצמי...)
לבסוף הערימה מוכנה על השולחן בחוץ ואני נזכר שאין לנו גרר

עוצר הכול, מדליק סיגריה ועושה חושבים.
מה אני רוצה? לז'רז'ר בוקר
ועד אז מה? לנסות להתארגן על קלאמרים לקיץ והסתיו כי הסטוק דולל במהירות (סרטנים, לא דגים...
)זה מסתדר עם דיג חופי? לא
אז מה עושים??

מקבל החלטה שכול הציוד החופי נשאר בבית.
תיק ז'ירז'ור לקלאמרים ותיק נוסף לז'ירז'ור בוקר.
בינתיים צור חוזר להכרה ואם זה לא היה צפוי אז קיבלתי החלטה שאני יוצא אתו מוקדם וישר מתחיל עם קלאמרים

הנסיעה לים ארוכה ועל הכביש הפסיכים חוגגים...

לפעמים זה מזכיר משחקי וידאו (SPACE INVADERS)...
מהרהר באפשרויות ובסוף מקבל החלטה. בננה ביץ'.
צור מעדכן שהוא ניפגש עם יריב ב-37 ולכן אני לבד

מגיעים לחניה והריף ריק ושומם
פורק ציוד לקלאמרים, עולה על סרבל ונפרד מצור

הים נמוך ושטוח, אין ירח והרוח משנה כיוון כול 5 שניות ולא מצליחה לבנות מומנט.
הרוח חמימה והלחות גבוהה ואין צורך אפילו בשרוול ארוך. השילוב המושלם של ז'ירז'ור קלאמרי בחולצה קצרה
יורד לריף המלבין ונחשף לראשונה לצחנה המטורפת שעולה ממנו

המים שנשארו על הריף ולא התאדו עדיין, מצחינים עד השמים מהאצות הנרקבות ודגי סלע חסרי מזל שנתקעו בבורות כבר מזמן התבשלו והלבינו...

היחידים שנראה שהכול עובר להם מעל הראש אלו הסרטנים שנמצאים בכול מקום. כיכר לחם ישנה שצפה באחד הבורות מכוסה כולה בסרטנים בגודל של שקל ולא זכור לי שאי פעם ראיתי כול כך הרבה סרטנים במקום אחד.
הפגרים היחידים שאף אחד לא רוצה לגעת בהם נמצאים בערימה בת יום או יומיים . העור המנומר והראשים המסיביים מסגירים ישר את זהות האורחים הלא רצויים – אבונפחות

22:15 . מתקדם לקצה הריף ומתחיל לעבוד.
בכדי לחסוך בציוד ולהימנע מחכה נוספת לבוקר, אני עובד עם אוקומה סלילו 10-30 שני חלקים שאני אוהב מאד לעבוד איתה, רולר 4000 של דיווה וחוט בד 20 ליברות. בתיק יש חכה טלסקופית קטנה לגיבוי.
מחבר בובה כתומה/חומה גדולה גודל 4 ונותן זריקה ראשונה בעדינות להרטבת החוט ומתיחתו מחדש.
זריקה נוספת יותר חזקה.
זריקה שלישית מכול הלב, סופר עד 10 ומתחיל לגלגל.
קלאמרי של 25 ס"מ מתאבד על הבובה כמו בייבי אינטיאס

הייתי בטוח שד אדום של 3 קילו...
התחלה טובה ואני מתעודד.
עד 11 אין תגובה ואז קרוב יותר לסלעי החוף יוצאת סבידה חביבה שמחזירה את המרץ

מדי פעם הרוח מתחלפת למזרחית ומתחזקת ואז הריח שוטף את הריף ואני מחליט לעלות צפונה לכיוון היציאה מהממשה.
תוך כדי הליכה אני בודק מה קורה במים וקלאמרי נוסף יוצא לנשום אויר לילה.
במעבר בין שני הריפים, הדרומי לצפוני, אני מעיף מבט בבריכה הרדודה ושני תמנונים גדולים במרחק של 10 מטר אחד מהשני מסמנים לי לקחת אותם

ממשיך צפונה ומגיע לנקודה הצפונית ביותר לפני הכניסה לממשה.
כמה זריקות וקלאמרי נוסף מצטרף לחברים בשקית
כאן כבר אין סירחון אבל יש ריח של מדורה ועל האש וזה אף פעם לא מתאים

באיזשהו שלב אני שומע רכב מגיע מעל הממשה ורואה שני רכבים, טנדר בסגנון מגנום ועוד אחד בסגנון של טרנו, מנסים לרדת ישר למטה

ראשון יורד הטרנו ואיכשהו הוא מצליח לרדת ימינה מהירידה וכמעט מתהפך החוצה.
צעקות ובלאגנים ומאיפה שאני עומד אני מצליח לראות אותו תקוע על הגחון עם גלגל אחורי באוויר

הרבה צעקות ורעש של פול-גז ובסוף הם מצליחים לעשות רוורס ולנחות על 4 גלגלים.
נגמר הסיפור ואני מסתכל מסביב. את המבנה של אלי אביבי והדקלים אני לא מצליח לראות ורק האורות הכתומים זוהרים ברכות דרך ערפל שמכסה את הגבעה.
כמה זריקות וקלאמרי נוסף מגיע עד אלי וברגע האחרון מחליט שלא מתאים לו ומתנתק...

מתחיל לחזור דרומה. אזור החול לא מספק את הסחורה ובעומק הם לא מגיבים כמו ברדודים...
בחצות אני מגרד קלאמרי קטן נוסף ועושה הפסקה ומתעדכן עם צור שמדווח על יובש וסרגוס בגודל מתאים לתפירה...
קצת בוטנים אמריקאים להתעוררות ושוקולד למרץ. העייפות ניכרת והרגליים גם כן מסמנות

קם וממשיך.
בנקודת החיבור בין הריפים אני שולף קלאמרי גדול נוסף ורואה בפעם הראשונה בחיי להקה של חניתנים או חלילנים באורך של 20 ס"מ צמוד לריף
בריף הדרומי אני מקבל תקיפה חזקה מאד לזמן קצר תוך כדי גירוד הקרקעית ובגלגול החוצה מקבל תקיפה נוספת מסבידה קטנה שאין מצב שזו הייתה היא שם למטה

כמה דקות לאחר מכן קלאמרי גדול נוסף מצטרף.
השעה כבר 1 והערפל מתחיל לכסות את הריף ...
את חיפה לא ראיתי כול הערב אבל עכשיו גם עכו נעלמה והאורות של נהריה גם הם נבלעו בערפל הכבד.
ממשיך לעבוד ועכשיו אני זורק דרומה במקביל לחוף. האזור רדוד יותר והערפל לא מאפשר לראות כלום מעל 100 מטר

זריקה, המתנה של 3-4 שניות וגלגול איטי וחוזר חלילה.
קלאמרי גדול נוסף מצטרף לחבריו בשקית.
הערפל כבר מכסה את הריף ואני בקושי רואה את האורות של כביש הפטרול ועוד קלאמרי תוקף בפראות מהצד מתחת לרגליים

5 דקות עבודה ועוד אחד יוצא

אחרי כמה דקות עוד אחד ועוד אחד ואז שניים ברצף ואני צוחק כמו פסיכי כי אני עומד בערפל כבד ולא יכול לראות כלום מעבר ל-10 מטר ואפילו הסלע שמאחורי כבר נעלם אבל הקלאמרים כנראה אוהבים את מה שקורה והם תוקפים בלי הכרה אפילו יותר טוב משיא העונה

שומר על המומנטום ונותן איסוף של עוד שניים-שלושה קלאמרים

הערפל מתחיל להתפוגג והתקיפות יורדות או שאולי תפסתי את כולם כבר

טלפון מנעמן שיוצא בכיוון הים ועדכון עם צור שמתקפל בקרוב מהדיג החופי ועובר גם כן לקלאמרים.
השעה הקרובה עוברת עם 2 קלאמרים נוספים והערפל נעלם ...
נעמן מגיע ואנחנו עולים לראש הנקרה. בדרך אוספים את צור מהאנדרטה (כבר הספיק לשלוף שני קלאמרים יפים), מכניס את השלל לצידנית, מחליף לתיק ז'ירז'ור בוקר ויורדים לריף הצפוני.
נעמן עם שתי חכות עם זרועות של תמנון על כבל ואני וצור מז'רז'רים לקלאמרי.
כנראה שאני עדיין חם והקלאמרי הראשון יוצא.
עושה הפסקה להשתין וצור צועק לרשת

נעמן עונה לקריאה וקלאמרי גדול ויפה מצטרף לשני הקודמים של צור שמונחים בדלי.
ממשיכים לנסות אבל הים לא רגוע והגלים שוטפים את הריף ומלא סלעים במים שמפריעים לעבודה רגועה ונעימה ולאחר חצי שעה אני מחליט לעבור לדמויים.
מוריד את הבובה הכתומה/חומה שעבדה כול הלילה ולהתחלה מנסה עם דמוי לבן גדול של סטרייק פרו ואחרי שראיתי שאין אבידות בסלעים אני מחליף לדמוי האהוב עלי ושתמיד סיפק את הסחורה עם הברקודות, דארטר לבן עם ראש אדום של סטרייק פרו

זורק לפה, זורק לשם ולבסוף מתחילה ההתבהרות ואני רואה בריף מולנו שיש סלע בולט לא רחוק משפת הריף שעושה קצת מערבולות וקצף ומשגר לשם את הדמוי.
אני לא בטוח אם גירדתי את הסלע או שהייתה תקיפה מהירה ללא נעילה אבל הרגשתי משהו והדמוי חוזר לשם פעם נוספת רק קצת יותר רחוק מהריף למקרה שזה היה סלע

נחיתה במים, שניים-שלושה סיבובי ידית ואני מקבל תקיפה חזקה וריצה שמאלה החוצה מהריף!
ייישששש

הוק סט עצבני ואחרי שתי דקות אני שולף אותה החוצה והיא מונחת בבטחה על הריף. ברקודה של כחצי מטר ובמשקל של 550 גרם
סוף סוף. דג בז'ירז'ור בים. עבר כול כך הרבה זמן מהאחרון שזה כבר היה לא לעניין

משחרר את הדמוי מהצינור הרירי וממשיך בעבודה...
הזמן עובר, מצד הדגים אין תגובה.
בסביבות 7 גל ערפל נוסף שוטף אותנו והנקרות נעלמות מהעין. אפילו את הבריכה הצפונית לא ראינו...
פה ושם איזה דגיג קופץ ופעמיים-שלוש ראינו דגים של 40 ס"מ קופצים בעצלתיים ליד הריף אך עדיין ללא תגובה.
סיליקונים, דמויים צוללים, פופרים, דרטרים, ווקרים, ספינרים, ניקלים, ג'יגים ומה לא

לקראת 8 נעמן מוציא אבונפחה של 2-2 וחצי קילו ואני הולך לחפש את הדג שקפץ לצור מול העיניים קודם לכן
קצת פופר, קצת ניקל ואז אני רואה אותו קופץ שוב. נראה כמו גומבר למען האמת ולא נראה בכלל שהוא עסוק במרדף אלא סתם משתעשע

מחליף לדמוי של ביניות, SNUB 50 של ריבר2סי שעושה ויברציות חזקות וזורק מאחוריו.
זריקה נוספת וכלום.
זריקה נוספת ואני מרגיש מכה קלה. בטח סלע...
זריקה נוספת והפעם אני מגביר מהירות ומרגיש דרך חוט הבד והחכה הארוכה את הוויברציות החזקות והפיצוץ מגיע

הוק סט עצבני והתגובה לא מאחרת לבוא
ריצה ימינה ושמאלה ונגיחות לעומק וסוף סוף אני מרגיש חוט יוצא

כול כך מזכיר לי את הבייבי אינטיאס אני חושב לעצמי וקורא לרשת...
נעמן קרוב יותר ומגיע עם הגנג' אבל אין מצב לנעיצה ואז צור מגיע עם הרשת והטרולוס יוצא לאוויר העולם
הדמוי מסתבך ברשת ונעמן ואני עולים לסלעים מאחור.
"ררששששת" מגיעה הקריאה מצור ואנחנו רואים אותו עם החכה מכופפת כמו קרס סירקל

"ררשששששששת" הוא שואג על סף פניקה ואני משחרר את הדמוי מהקליפס ושולח את נעמן עם הרשת כשהדמוי עדיין מסובך בה לעזור לתימני ההיסטרי

זה גומבר, לא זה לוקוס, לא זה סופרמן

כול הניחושים בעולם איזה דג זה ובסופו של דבר הוא מצליח להביא אותו מספיק קרוב ואנחנו רואים את העור המנומר ומתבאסים. אבו נפחה...

שולפים אותו החוצה והמשקל הדיגיטלי מראה מעל חמש קילו !!
באסה של דג צור אבל יופי של עבודה עם הציוד הקל
מזלך גם שהוא לא בלע את הדמוי

ממשיכים עוד קצת ומתחילים קיפול.
הגיע הזמן לנשנש מאפים אצל סברי בנהריה והדרך הביתה ארוכה

לסיכום היציאה, המנחוס נשבר ובגדול מבחינתי
לקח הרבה זמן, אבל בסוף, אחרי לא מעט מאמצים והשקעה, עם בחירה נכונה של המטרה והאמצעים להשגתה, זה קרה

2 סבידות
2 תמנונים
17 קלאמרים (חשבתי שתפסתי 12-13 , בחלוקה לשקיות התברר שהיו 16 ועוד אחד שחזר עם נעמן הביתה)
1 ברקודה
1 טרולוס
המנחוס נשבר, בשישי בערב אכלנו דגים ויש פיתיונות לעונת הטרולוסים ואולי אפילו לפתיחת האינטיאסים
בהצלחה לכולם ובעיקר לאלו שהמנחוס מבקר אצלם

תמונות:
1. נעמן והאבונפחה
2. לפני הערפל
3. אחרי הערפל
4. הברקודה והטרולוס

icon_pray;תענוג של תפיסות ,תענוג של דוח ובהצלחה בהמשך
)