בהמשך לדיון שהיה השבוע בקשר לריג ובדיון עלו הצעות ותובנות החלטתי לשנות את כל הריגים שלי קניתי חוט בד של sufix 180 ליברות ובעזרת מחט הכנתי" אסיאסט הוק " מוכן עם לולאה לקשירת חניקה הניסוי והשינוי הצליח ועמד במבחן של 2 אנטיאסים על סבידה חיה היום בבוקר תודה לכל מי שעזר והסביר למאמון לדודו לעמוס ולאבי חכם על הסובלנות וההסברים המפורטים http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=10831.0
אני מניח שתעדיף את הקרסים שאתה עובד איתם בדר"כ ולא את המרוטו והקשרים שאתה רגיל אליהם ולא בהכרח UNI אבל הרעיון הוא העיקר נסה את הריג בקישור ובדוק אותו בבית מול המעקה אני מאמין שתופתע לטובה
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
את החוט בד הזה אני מכיר והוא באמת חזק אבל לא הייתי ממליץ על הנעל אלא לקשור ישירות לסביבל אני לא נוהג להשתמש ב חוט בד אלא מוציא מהסביבל חוט שוק לידר 200ליברות באורך מטר עם קרס 01\0. ואת הקרס השנייה עם החוט בד אני קושר בחניקה אל הטבעת של הקרס הראשונה (כמו בתמונה) מה שמונע פיצוץ בשוק לידר הרעיון שבחוט. שלי הוא. שאפשר לבצע בחניקה והפתרון בכך שאפשר להוריד ולהחליף מתי שרוצים מבלי לגרוע מהחוט
עריכה אחרונה: אפריל 20, 2013, 15:36:06 PM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך"
מאמון תוכל להסביר למה אתה משתמש עם ריג בצורה כזו ?
ומה ההיתרונות בריג שכזה ?
האם אין סכנה לשינוי כיוון הקרס בזמן התקיפה ?
האם יש הבדל בין עבודה מסירה בהורדה ורטיקאלית או הטלה מריפ ?
האם יש משמעות על השוק לידר בסוג ריג שכזה ?
תודה רבה !
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
אני מכין כמה ריגים שיתאימו לגודל הסבידות כל ריג לגודל הפיתין ולשאלתך השנייה כן אורך החוט יהיה כפול כי הוא נכנס בתוך השני ויוצר בסוף חוט אחד 180 ליברות *2=360 ליברות{אבל קשר החניקה מוריד אותו בחצי שוב ל-180 ליברות
עריכה אחרונה: אפריל 21, 2013, 12:25:33 PM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך"
אני מכין כמה ריגים שיתאימו לגודל הסבידות כל ריג לגודל הפיתין ולשאלתך השנייה כן אורך החוט יהיה כפול כי הוא נכנס בתוך השני
אחרי הימים הקרים האלה, ניפגש אולי בסבידות בסופ"ש
חילוף ריג הוא פשוט ומהיר ולא גורע מחוט הבד בגלל קשר "החניקה" להיפך מקשירה רגילה שצריך לחתוך את חוט הבד כדי להחליף ריג ובכך לגרוע מאורכו מחכה כבר שיבוא סוף השבוע
עריכה אחרונה: אפריל 21, 2013, 12:32:45 PM על ידי יהושוע{שוקי}פרג