שוקי אני מבין שהרגלים קשה לשנות ולפעמים גם הצלחות .
אבל גם בהצלחות יש לפעמים פיקשושים כמו הקריעה שהיתה לך עכשיו.
עמוס ציין את זה מצויין והרבה דייגי אינטיאס מהחוף כולל אני בזמנו שהייתי דג מהחוף שינינו את הריג בגלל פאק כזה או אחר.
חוט הבד שאני מדבר עליו הוא חוט לבן והוא השתלב יופי עם הפיתיון מבחינת צבע .
אף פעם לא קרה לנו שום פלונטר בגלל כזה דבר החוט שימש רק מגשר בין שני הקרסים בלבד ובטסעת של הקרס העליונה נקשר הניילון.
ריג זה עמד במבחנים מאוד קיצוניים בינהם שנה שעברה עם אני לא טועה אם אינטיאס 44 קילו לעזרא ועוד סוסים גדולים אחרים שלא היו ניתנים לעצירה בכלל.
בחוט ניילון כל תוספת קשר מחלישה אותו באופן משמעותי עמוס תיאר את מצויין.
הכל בחירה שלך מה לקחת לתשומת ליבך.
היום הוצאת על הריג הזה 30 קילו מחר 10 קילו יפוצץ אף פעם דג לא ננעל באותה צורה ומפעיל לחץ שווה כמו הראשון שנתפס .
אתה צודק !

לפעמים קשה לי לשנות דברים ביחוד אחרי הצלחות אך אחרי הפעם השנייה שזה קרה לי בשבועיים
נראה נכון לשנות משהו בריג אני עדיין חושב שבחוט ניילון יש יותר תקיפות מאשר חוט בד אבל מאידך חוט בד חזק יותר מחוט ניילון חשבתי וטיכסתי עצה עם מספר חברים מגדולי הדור בדייג של "המפלצות" בינהם מאמון ועוד רבים וטובים שהציעו לבנות ריג מניילון וחוט בד בהתחלה זה נשמע הזוי וקשה לעיקול מצידי אבל החלטתי לנסות אני לא שלם לגמרי אבל לאור האירועים האחרונים שגרמו לפיצוץ הריג החלטתי לנסות
אני מעלה תמונה של שילוב חוט הבד לניילון שים לב חוט הבד הוא כפול ונקשר "בחניקה "על טבעת הקרס{כמו שקושרים לגיי"ג}
חוט הבד 200 ליברות בערך 15-20 ס"מ שמתחבר לקרס של חוט הניילון שאורכה 1 מטר
אשמח לחוות דעת ותובנות נוספות

שוקי חסכת לי להעלות תמונה של הריג...אכן זה הפתרון ולזה התכוונתי
עם הריג הזה הוצאתי את כל הדגים גם העונה גם עונות לפני ...ואפילו משתמש בחוט אדום ממש
בולט..זה בכלל לא מפריע לאינטיאס לתקוף ..אינטיאס רעב פשוט לא יראה בעיניים
עוד יתרון קטן לריג זה שתוכל להוסיף אפילו קרס שלישית באתה שיטה וגם להוריד לאחת
כל זה בשניות בודדות ...וכמו שרשם לך עמוס אכן ניילון נחלש ומאבד אלסטיות באורך כזה
וגם אוכל להוסיף..בזמן שקושרים ומותחים החלק הקרוב מהקשר נשרף וגם זה מחליש אותו