בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  שימו לב-חוט yjk
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: שימו לב-חוט yjk  (נקרא 2127 פעמים) הדפסה
יהושוע{שוקי}פרג

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!

שימו לב-חוט yjk
« ב- : אפריל 13, 2013, 12:05:19 PM »
היום יום שבת ובעוד מקרה מלפני שבועיים נקרע לי חוט שוק לידר של yjk 130 ליברות אחרי שאהאנטיאס נתפס ותוך כדי המלחמה איתו  באותם מקרים לא הייתה איזושהי תקלה {סלעים וכדומה }שיכולה לגרום לחיתוך החוט ב-2 המקרים נקרע השוק לידר בין הקרסים ובשניהם חזרה רק קרס אחת
בתמונה ניתן לראות איפה נקרע החוט דרך אגב האנטיאסים כבר היו בערך מטר \חצי מטר לפני המים
וכבר ראיתי אותם ובשנייה כואבת משום מה נקרע השוק לידר אבקש את עצותיכם החכמות
עם החוט הזה אני משתמש חדש יחסית {2 חודשים}וכבר הוצאתי איתו אנטיאסים

הריג  המקורי בנוי מ-2 קרסים  כמו בתמונה ואילו מה שנשאר אחרי המלחמה עם האנטיאס נשארה רק קרס אחת ניתן להבחין בנקודת הקריעה

עריכה אחרונה: אפריל 13, 2013, 12:25:24 PM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
-------------------------------
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך"
 IP: [ מחובר ] WWW
dorado1
חבר פורום
**

מנותק מנותק

בעניין: שימו לב-חוט yjk
« הגיב #1 ב- : אפריל 13, 2013, 13:47:10 PM »
 תארתי לעצמי שזה יקרה שראיתי את דייגי האי נטיא סים מחברים שני קרסים בחוט ניילון עם מרחק של 15 סמ בינהם אני אתן לך לעשות ניסוי כלים קטן קשור את הקרסים שים הראשונה זאת שקרובה למשקולת במלח ציים תפוס את השני הראשונה בפלייר  ותן כמה מכות חזקות אתה תופתע באיזה מהירות החוט מתפוצץ הניילון מוחלש ביותר מחצי ככל שהקשר קרוב יותר הניילון חיי מאלסטיות וזה אובד לו הוא פשוט מת
 IP: [ מחובר ]
איציק בר סימן טוב

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אפריל 13, 2013, 14:08:01 PM »
תארתי לעצמי שזה יקרה שראיתי את דייגי האי נטיא סים מחברים שני קרסים בחוט ניילון עם מרחק של 15 סמ בינהם אני אתן לך לעשות ניסוי כלים קטן קשור את הקרסים שים הראשונה זאת שקרובה למשקולת במלח ציים תפוס את השני הראשונה בפלייר  ותן כמה מכות חזקות אתה תופתע באיזה מהירות החוט מתפוצץ הניילון מוחלש ביותר מחצי ככל שהקשר קרוב יותר הניילון חיי מאלסטיות וזה אובד לו הוא פשוט מת

קיבלתי תשובה של מקצוען ... הרווחת!!!
*דודו*

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אפריל 13, 2013, 17:17:14 PM »
אין מה לעשות שהריג שלך בנוי שהקרס הראשונה שלך בסודן והשנייה בני זילנד 

עכשיו ברצינות תנסה לוותר על הריג הזה הוא לא אמין בכלל ולא פעם התפוצץ ריג כזה.

שים חוט בד 200 ליברות שמוכרים בשקל למטר של סאפיקס ואז ניילון בקרס האחרונה בטבעת החזיק טוב יותר .

לגבי הלידרים של YGK אני עובד איתם בסירה מרוצה מהם מאודדד .

לגבי הפיצוץ חוט נתן לך עמוס מידע למה זה קורה
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אפריל 13, 2013, 17:32:56 PM »
לא מתערב בשטח של הגדולים, אבל תענוג לראות את התשובות המדויקות והשיתוף במידע :-)
יהושוע{שוקי}פרג

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אפריל 13, 2013, 17:59:26 PM »

שים חוט בד 200 ליברות שמוכרים בשקל למטר של סאפיקס ואז ניילון בקרס האחרונה בטבעת החזיק טוב יותר .

חברים עם כל הכבוד קשה לי "לעכל" ולהשלים בלב שלם עם התשובות שלכם הם עדיין לא מספקים אותי
ואני לא יכול להגיד בלב שלם שאני מרוצה ומסופק מהתשובות אף על פי שהם מפורטות והגיוינות
מכיוון שהריג השנה הוכיח את עצמו על אנטיאסים של 30 קילו  וגם היום תפסתי איתו אנטיאס של 13 קילו  אני מקבל את התשובה שחוט בד
יותר חזק  אך לדעתי על ריג ניילון יש יותר תקיפות  והוא פחות מסתבך  כשיש זרמים במים הייתי שמח לשמוע דעות ותובנות נוספות
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך"
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אפריל 14, 2013, 11:09:46 AM »

חברים עם כל הכבוד קשה לי "לעכל" ולהשלים בלב שלם עם התשובות שלכם הם עדיין לא מספקים אותי
ואני לא יכול להגיד בלב שלם שאני מרוצה ומסופק מהתשובות אף על פי שהם מפורטות והגיוינות
מכיוון שהריג השנה הוכיח את עצמו על אנטיאסים של 30 קילו  וגם היום תפסתי איתו אנטיאס של 13 קילו  אני מקבל את התשובה שחוט בד
יותר חזק  אך לדעתי על ריג ניילון יש יותר תקיפות  והוא פחות מסתבך  כשיש זרמים במים הייתי שמח לשמוע דעות ותובנות נוספות

מה שעמוס אומר פתאום נשמע לי מאוד הגיוני.

החוט התחתון הופך בעצם לשוק לידר נפרד, קצר באופן משמעותי, לכן סיכוי טוב שיקרע..

השאלה אם לדעתך עמוס יש קשר אחר שאפשר לעשות כדי להימנע מזה, או שבעצם מה שאתה אומר שבמקרה של שני קרסים אין על חוט בד נקודה?
*דודו*

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אפריל 14, 2013, 20:38:16 PM »
שוקי אני מבין שהרגלים קשה לשנות ולפעמים גם הצלחות .
אבל גם בהצלחות יש לפעמים פיקשושים כמו הקריעה שהיתה לך עכשיו.
עמוס ציין את זה מצויין והרבה דייגי אינטיאס מהחוף כולל אני בזמנו שהייתי דג מהחוף שינינו את הריג בגלל פאק כזה או אחר.
חוט הבד שאני מדבר עליו הוא חוט לבן והוא השתלב יופי עם הפיתיון מבחינת צבע .
אף פעם לא קרה לנו שום פלונטר בגלל כזה דבר החוט שימש רק מגשר בין שני הקרסים בלבד ובטסעת של הקרס העליונה נקשר הניילון.
ריג זה עמד במבחנים מאוד קיצוניים בינהם שנה שעברה עם אני לא טועה אם אינטיאס 44 קילו לעזרא ועוד סוסים גדולים אחרים שלא היו ניתנים לעצירה בכלל.
בחוט ניילון כל תוספת קשר מחלישה אותו באופן משמעותי עמוס תיאר את מצויין.
הכל בחירה שלך מה לקחת לתשומת ליבך.
היום הוצאת על הריג הזה 30 קילו מחר 10 קילו יפוצץ אף פעם דג לא ננעל באותה צורה ומפעיל לחץ שווה כמו הראשון שנתפס .
יהושוע{שוקי}פרג

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אפריל 15, 2013, 04:19:50 AM »
עמוס ציין את זה מצויין והרבה דייגי אינטיאס מהחוף כולל אני בזמנו שהייתי דג מהחוף שינינו את הריג בגלל פאק כזה או אחר.
אף פעם לא קרה לנו שום פלונטר בגלל כזה דבר החוט שימש רק מגשר בין שני הקרסים בלבד ובטסעת של הקרס העליונה נקשר הניילון.
ריג זה עמד במבחנים מאוד קיצוניים בינהם שנה שעברה עם אני לא טועה אם אינטיאס 44 קילו לעזרא ועוד סוסים גדולים אחרים שלא היו ניתנים לעצירה בכלל.
היום הוצאת על הריג הזה 30 קילו מחר 10 קילו יפוצץ אף פעם דג לא ננעל באותה צורה ומפעיל לחץ שווה כמו הראשון שנתפס .

אתה צודק !
לפעמים קשה לי לשנות דברים ביחוד אחרי הצלחות אך אחרי הפעם השנייה שזה קרה לי בשבועיים
נראה נכון לשנות משהו בריג אני עדיין חושב שבחוט ניילון יש יותר תקיפות מאשר חוט בד אבל מאידך חוט בד חזק יותר מחוט ניילון חשבתי וטיכסתי עצה עם מספר חברים מגדולי הדור בדייג של "המפלצות" בינהם מאמון ועוד רבים   וטובים שהציעו לבנות ריג מניילון וחוט בד בהתחלה זה נשמע הזוי וקשה לעיקול מצידי אבל החלטתי לנסות אני לא שלם לגמרי אבל לאור האירועים האחרונים שגרמו לפיצוץ הריג החלטתי לנסות
אני מעלה תמונה של שילוב חוט הבד לניילון שים לב חוט הבד הוא כפול ונקשר "בחניקה "על טבעת הקרס{כמו שקושרים לגיי"ג}
חוט הבד 200 ליברות בערך 15-20 ס"מ שמתחבר לקרס של חוט הניילון שאורכה 1 מטר
אשמח לחוות דעת ותובנות נוספות

עריכה אחרונה: אפריל 15, 2013, 04:49:25 AM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
dorado1
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אפריל 15, 2013, 09:49:44 AM »
מצויין יופי של ריג
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #10 ב- : אפריל 15, 2013, 16:52:16 PM »

אתה צודק !
לפעמים קשה לי לשנות דברים ביחוד אחרי הצלחות אך אחרי הפעם השנייה שזה קרה לי בשבועיים
נראה נכון לשנות משהו בריג אני עדיין חושב שבחוט ניילון יש יותר תקיפות מאשר חוט בד אבל מאידך חוט בד חזק יותר מחוט ניילון חשבתי וטיכסתי עצה עם מספר חברים מגדולי הדור בדייג של "המפלצות" בינהם מאמון ועוד רבים   וטובים שהציעו לבנות ריג מניילון וחוט בד בהתחלה זה נשמע הזוי וקשה לעיקול מצידי אבל החלטתי לנסות אני לא שלם לגמרי אבל לאור האירועים האחרונים שגרמו לפיצוץ הריג החלטתי לנסות
אני מעלה תמונה של שילוב חוט הבד לניילון שים לב חוט הבד הוא כפול ונקשר "בחניקה "על טבעת הקרס{כמו שקושרים לגיי"ג}
חוט הבד 200 ליברות בערך 15-20 ס"מ שמתחבר לקרס של חוט הניילון שאורכה 1 מטר
אשמח לחוות דעת ותובנות נוספות

שוקי חסכת לי להעלות תמונה של הריג...אכן זה הפתרון ולזה התכוונתי

עם הריג הזה הוצאתי את כל הדגים גם העונה גם עונות לפני ...ואפילו משתמש בחוט אדום ממש

בולט..זה בכלל לא מפריע לאינטיאס לתקוף ..אינטיאס רעב פשוט לא יראה בעיניים

עוד יתרון קטן לריג זה שתוכל להוסיף אפילו קרס שלישית באתה שיטה וגם להוריד לאחת

כל זה בשניות בודדות ...וכמו שרשם לך עמוס אכן ניילון נחלש ומאבד אלסטיות באורך כזה

וגם אוכל להוסיף..בזמן שקושרים ומותחים החלק הקרוב מהקשר נשרף וגם זה מחליש אותו

יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC