פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   הזהרה ושיתוף |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: הזהרה ושיתוף (נקרא 2463 פעמים) |
הדפסה |
|
|
טוב, אז לפני כמה דקות אני שומע צרחות של ציפורים אני הולך אל החלון ורואה ציפור תקועה בחוט ניילון מסובך שזרקתי פעם ונתקע בחלון, אני רוצה להזהיר אתכם ולהגיד לכם שלא כדאי לזרוק סתם ככה חוטים, זה גורם לנזק, למזלי הצלחתי לקרוע את כל החוטים והציפור יצאה בשלום, אבל תמיד כדאי לא לזרוק סתם ככה חוטים, תודה ואם אפשר לשתף את זה אני אשמח..
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יפה שכתבת אז זה וזה חשוב מאוד מאוד במיוחד בתקופה זו של השנה בה ציפורים רבות מקננות ובונות את הקן. סביר להניח שהציפור רצתה את זה לרפד את הקן והסתבכה בחוט. יפה עשית ששחררת אותה ,כי עוד דקה או שתיים והיה יכול להגיע חתול וזה הסוף שלה. איזה ציפור זאת הייתה אתה יודע אולי?
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יפה שכתבת אז זה וזה חשוב מאוד מאוד במיוחד בתקופה זו של השנה בה ציפורים רבות מקננות ובונות את הקן. סביר להניח שהציפור רצתה את זה לרפד את הקן והסתבכה בחוט. יפה עשית ששחררת אותה ,כי עוד דקה או שתיים והיה יכול להגיע חתול וזה הסוף שלה. איזה ציפור זאת הייתה אתה יודע אולי?
 טעימה...
|
|
|
|
|
חוטים מיותרים מקומם בפח , גם על חוף הים לא כדאי לזרוק שאריות חוט כי בע"ח רבים נפגעים מכך. כל הכבוד על ששחרת את הציפור ויפה יותר על הלקח שלמדת ושיתפת פה את כולם.  סקוויד - תמיד יש לך את התשובה או האייקון הנכון  שאפו.
|
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
חוטים מיותרים מקומם בפח , גם על חוף הים לא כדאי לזרוק שאריות חוט כי בע"ח רבים נפגעים מכך. כל הכבוד על שחרור הציפור ויפה יותר על הלקח שלמדת ושיתפת פה את כולם.  סקוויד - תמיד יש לך את התשובה או האייקון הנכון  שאפו.
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
א.כבוד על העזרה לציפור ב.כבוד על הלקח שלמדת מהעניין ג.כבוד על השיתוף רק דבר אחד אני לא מבין למה אתה זורק לכלוך מהחלון 
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 09, 2013, 14:49:25 PM על ידי צור.
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
א.כבוד על העזרה לציפור ב.כבוד על הלקח שלמותה מהעניין ג.כבוד על השיתוף רק דבר אחד אני לא מבין למה אתה זורק לכלוך מהחלון  מה שכתב צור בסעיפים א'-ג'.... לשאלתך צור, אם החלון פונה אל גינה פרטית אז מותר, ואם כבר- אז אודה ואתוודה  לעיתים משליך אל החצר שלי- שטח חולי ולא מטופח, פסולת לסוגיה שברגע נתון אין לי חשק להתעסק בזה- ובהמשך אוסף במרוכז... מה שמזכיר לי- הצטברו שם אצלי בחצר הרבה בדלי סיגריות שממתינים לאיסוף...
|
|
|
|
|
זו הייתה ציפור שמזכירה עורב, בצבע שחור עם צהוב על הפנים..
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
זו הייתה ציפור שמזכירה עורב, בצבע שחור עם צהוב על הפנים.. שחורה עם מקור צהוב או חום כהה וכתמים צהובים על הלחי הראשונה זה שחרור והשניה מינה חומה מין פולש שגורם להמון נזקים ופגיעה חמורה בבעלי כנף מקומיים במידה ומדובר במינה אולי עדיף היה שלא תחזור שוב לטבע
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לפי התאור שלך והצעקות ששמעת זאת בוודאות מיינה הודית. אכן מין פולש שעושה לא מעט נזקים לציפורים המקומיות,אבל היא חכמה מאוד וחקיינית מעולה . יכולה לחקות המון קולות של ציפורים אחרות ,ויש לה יכולת דיבור לפחות כמו תוכי אם לא יותר.
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
לפי התאור שלך והצעקות ששמעת זאת בוודאות מיינה הודית. אכן מין פולש שעושה לא מעט נזקים לציפורים המקומיות,אבל היא חכמה מאוד וחקיינית מעולה . יכולה לחקות המון קולות של ציפורים אחרות ,ויש לה יכולת דיבור לפחות כמו תוכי אם לא יותר.
אז משחררים מין פולש או לא ? ;-)) Sent from my iPhone using Tapatalk
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
כן אתם בהחלט צודקים, לאחר חיפוש בגוגל ותמונות ראיתי שזו המיינה ההודית או החומה..
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
כן אתם בהחלט צודקים, לאחר חיפוש בגוגל ותמונות ראיתי שזו המיינה ההודית או החומה..
זה לא "אנחנו" צודקים, זה דובדוב- מי שיש לו ידע עצום בציפורים.... 
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
זו הייתה ציפור שמזכירה עורב, בצבע שחור עם צהוב על הפנים.. שחורה עם מקור צהוב או חום כהה וכתמים צהובים על הלחי הראשונה זה שחרור והשניה מינה חומה מין פולש שגורם להמון נזקים ופגיעה חמורה בבעלי כנף מקומיים במידה ומדובר במינה אולי עדיף היה שלא תחזור שוב לטבע תיקון בקטנה: המיינה מקורה אכן בהודו אבל במגדיר בעברית נקראת מאינה מצויה ובאנגלית גם Common Myna אבל הדיוק בשם משמעותי באותה מידה כמו להגיד: אבו קקה\אבו פיכסה\אבו נפחה\אבו נפחייה ועוד כינויים  ואם זה היה ציפור שחורה, זה שחור כהה פחם על כל הגוף מלבד המקור הצהוב כולו או הכתום כולו שזה שחרור זכר, ואום זה שחור אפור עם מקור טיפה צהוב אז שחרור נקבה ואם חום כהה עם מקור צהוב וקצת על הפנים אז מיינה מצויה... יאללה, תקנה מגדיר ותהיה צפר.....
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אז משחררים מין פולש או לא ? ;-)) Sent from my iPhone using Tapatalk היי עדי בעקרון מין פולש רצוי להשמיד, אבל אחת פה אחת שם לא ייתן דבר וזאת מהסיבה שהן מתרבות בקצב מסחרר ומתפשטות לכל הארץ הן מאוד חכמות ומאוד סתגלתניות , הן מאוד מעניינות עובדות וחייות בקבוצות של 10-15 פרטים ועושות הרבה רעש. האמת שאין לי צילום טוב של מיינה כי לא ממש ניסיתי לצלם אותן.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|