| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 30/3/2013 | צפון רחב : חיפה - חדרה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 5:45 | דמוי דג בינוני - Rapala MAXRAP 13 אדום-לבן | ברקודה (אספירנה פסוסה) | 1 | ~400 גרם |
הדו"ח:
כן, זה קורה פעם בכמה חודשים, אבל גם אני מוצא את הזמן הנכון והמקום הנכון
בניגוד לרוב הדוחות פה, שהם בסיגנון "ביקשתי פס מהאישה"...."ברחתי מהמיטה" וכו', ההתחלה של הדו"ח הזה שונה.
שישי בערב, יושבים לראות "כלוב הזהב", ואז היא מנחיתה את זה עלי: "אולי נלך לדוג?"
אני בודק ששמעתי טוב, וישר שולח כסת"ח - "את יודעת אבל שרוב הסיכויים שלא יהיה כלום ובטוח יהיה קר יחסית, בנוסף צריך לקודם אז ב4:30".
לא רק שהיא אישרה שהיא מבינה, היא כיוונה את השעון, ודאגה להעיר אותי

לוקחים גם את אחיה הצעיר איתנו, ונוסעים לחוף.
המטרה - ברקודות.
פוגש על החוף את קובי שני AKA האינסטלטור, שמדווח שכבר יש 2 ברקודות בחוץ אצל אחד מחבריו שם.
אך אבוי, מתחילות התלונות - "קר לי!"

אני עונה כמו

לאחר כרבע שעה של דיג, המכה המיוחלת מגיעה.
ניקור מהצד השני שזוכה להוקסט מכל הלב. הברקודה נעולה, ובאמצע הדרך התחילה לשחות כנראה לכיווני וחשבתי שהשתחררה מהקרס, אך לבסוף יוצאת מהמים.
מלווה סמרטוט מקובי (מי בא מוכן לתפוס דגים?!), ומשחרר את הקרסים. למרות שהברקודה קטנה, ולרוב היתה משוחררת - מחליט להשאיר אותה ולהכין אותה לחברה בתנור לארוחת צהרים, מה גם שבדיעבד (ראו תמונה) - היא לא היתה שורדת את השחרור (קרס אחד בעין, וקרס קידמי נעול בתוך הפה בצורה כזו שהייתי צריך לקרוע חצי פה על מנת לשחרר אותו).
החברה מצטרפת בחזרה לאחר שהשמש מתחילה לעלות, ואני בגאווה של הרקולס שולח אותה להביט בתיק

עברו כמה חודשים טובים מהפעם האחרונה שהגשתי לה דג שתפסתי לארוחת צהרים
החבר של קובי שולף עוד 2-3 ברקודות בגדלים של עד קילו וחצי לערך (אולי יותר, לא ראיתי ממש מקרוב).
ההבדל היה במיקום ככל הנראה, כאשר אנחנו עמדנו בנקודה פינתית יותר שלא אפשרה לזרוק לכיוון העומק, בעוד שהבחור עמד בקצה שאפשר לו לזרוק לעומק, וככל הנראה הברקודות לא התקרבו לחוף מספיק, אז מי שהגיע ראשון לנקודה הקיצונית - זכה
מנסים עם קצת, עד סביבות השעה 7:30, מנקים את הדג וחוזרים למיטה

}
איך