תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
27/9/2011 | מרכז - הרצליה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
7:45 | גיג קטן - 120 ירוק/זהב WINGSING | לוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני) | 1 | 2.4 ק"ג |
7:50-9:30 | גיג בינוני - מדאי ואינציקו WINGSING | נצרן ים-תיכוני (חזיר ים) | 15 | הרבה שניצלים לילדים |
9:10 | גיג בינוני - בננה 120ג | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 1 | 1.9 ק"ג |
הדו"ח:
יום שלישי האחרון יצאתי עם רן לשעתיים קצרות לחפש קצת אקשן.
ים מושלם מקדם את פנינו

זה ים נדיר לדייג עומק אבל אילוצי החיים מגבילים אותנו היום ואנחנו נשארים בסביבת המרינה ברדיוס של כ2-3 ק"מ מהנמל.
מחמשים חכה אחת עם גיג ירוק/זהב וחכה שניה עם מדאי של Wingsing.
רן השתמש עם מדאי בצורת בננה זורח כולו ואני עם אחד בצורת דיונון של Wingsing.
קרס מספר 4 שמגיע עם המדאי מצוינת לחזירים.
מגעים לתקלה הראשונה בעומק של כ25מ ויש קצת תנוע בקרקעית.

שנינו מורידים גיג ורן מקבל נעילה והדג משתחרר ושוב הוא ממשיך להקפיץ ושוב נעילה אבל הפעם הדג בדרכו למלה.מלחמה קצרה ויש חפש ש2ק"ג פלוס על הסירה.

אני בנתיים מוריד את החכה עם המדאי .לא מספיק לשים את החכה בסטנד ויש כבר נעילה .פייט נחמד על סט לייט+- וחזיר ראשון על הסירה.רן בנתיים גם נלחם עם חזיר ויש כבר 2 על הסירה.
שוב תיקון למיקום למרות שהדריפט היום בין 0.6-1 ק"מ.
אני מחמש את החכה של הגיג עם אינציקו זהב/כתום לניסיון.אולי יש אינטאסים?
שני החכות שלי עם המדאי והאינציקו בסטנד וכבר יש התעניינות רבה בשניהם.
מקבל נעילה בשניהם ועובר מחכה לחכה לעלות את הנצרנים לסירה.בחכה עם האינציקו יצאו שני נצרנים ובמדאי אחד.כנראה שהטיזר מושך אותם יותר או שפשוט יש להקה ענקית שבדרך כלל אנחנו רגילים לראות יותר בחורף.
אחרי עוד מספר חזירים של כ1.5-2 ק"ג אני מציאה שנעמיק קצת.אולי נמצא להקה של יותר גדולים?
נסיע קצר ואנחנו בתקלה בעומק של 45מ+-.
האקו מפוצץ דגים מהקרקעית עד לכ10מ מתחת לסירה.
רן מקפיץ גיג במרץ ואני מוריד את החכות עם האינציקו והמדאי.כבר בדרך אני נעול על שניהם.הפעם יש קצת יותר פייט וריצות חוט.רן עוזב את החכה עם מדאי בננה ובא לעזור לי עם החזירים.בנתיים החכה שלו כ5מ מהקרקעית.אכן החזירים גדלו שהעמקנו ויצאו חתיכות של 2-2.5 ק"ג.
פתאום אני רואה את החכה עם הבננה מקבלת כיפוף יפה.רן מזנק על החכה ומתחיל לעבוד.2-3 דקות לתוך הפייט ולוקוס אדום יפיוף עולה לסירה

סוף סוף הדגים באטרף של אכילה. הגיע זמן באמת!
זמנינו מתקצר אז אנחנו אוספים עוד כמה חזירים וב9:30 כבר נכנסים לנמל.
מאחלים לכם שנה טובה עם הרבה נעילות.