החלטתי לפתוח דיון מעניין כיוון שראיתי שישנם הרבה דעות על הדג שברח למטה.
אז על מה מדובר, קצת נתונים: יום שישי . דג חי (מקרל) לעומק 100. עומק הפתיון 2-3 מטר מעל סלע. חוט בד 86 ליברות + שוק לידר 80. שוק לידר עם 2 מטר לפחות + חוט באורך מטר פלוס על הריג + קרס סירקל. השוק לידר שחזר היה באורך 5 ס"מ והיה חתוך לשנים בקצה (לא כמו מספריים). ההרגשה היתה של משהו נוגח ( בHD מסך מלא רואים את זה במקל).
מה הניחושים: לוקוס לבן. לוקוס דבה. גרבידה. כריש. אנטיאס.
השאלה איך כריש מגיע 2 מטר מעל הפתיון- עם קרס בפה...
שאלה נוספת וחשובה: האם היתה תקלת ברזל בסביבה? האם קרקעית סלעית?
נוטה לחשוב על לוקוס לבן גדול של 10+- (לפי המכות) או אינטיאס גדול, אולי אולי ז'רבידה גדולה, שפשוף החוט על תקלה או על סלע....
צריך לזכור שאולי החוט נשרט או קיבל חיתוך זעיר קודם לכן, ואז מהעומס- נקרע בנקודה הרגישה.....
בזמן הורדת הפיתיון קורה המון שהדג לוקח עוד בירידה ואז יש מצב שיקח
גם את הפיתיון וגם את המוביל ביחד
קרה לי ביציאה האחרונה עם נימר פלמוד גדול חתך כמו לייזר ועבור את השוק לידר
הבניה הייתה באורך כ 4 מטר והשוק לידר כ 6 מטר והחיתוך היה בחוט הבד דווקא מעל השוקלידר
לבן או גרבידה דגי קרקעית הסיכוי שיגיעו גבוה בצורה זו עם פחות סיכוי ..ובכלל הזמן שהוצג
בסרטון הכי מתאים להתנהגות של כריש
הפתיון היה עוד כמה דקות טובות על הקרקע - חתכתי אותן בכדי לחסוך לכם אותן. במקרים שאנחנו פגשנו כרישים החיתוך היה דווקא חיתוך הדומה לפלמידות כמו מספריים ואכן עוד בירידה. גם שיצא כריש הוא לא נלחם\ נגח אלא התחיל "לנסוע" ואחר כך עלה כמעלית - לא היה דומה להתנהגות על המקל- הורגשו נגיחות.
אני נוטה להמר על אנטיאס כיוון שלבן בדרך כלל תוקף איך שהפתיון יורד אליו ולא אחר זמן מה.
השאלה איך כריש מגיע 2 מטר מעל הפתיון- עם קרס בפה...
שאלה נוספת וחשובה: האם היתה תקלת ברזל בסביבה? האם קרקעית סלעית?
נוטה לחשוב על לוקוס לבן גדול של 10+- (לפי המכות) או אינטיאס גדול, אולי אולי ז'רבידה גדולה, שפשוף החוט על תקלה או על סלע....
צריך לזכור שאולי החוט נשרט או קיבל חיתוך זעיר קודם לכן, ואז מהעומס- נקרע בנקודה הרגישה.....
בזמן הורדת הפיתיון קורה המון שהדג לוקח עוד בירידה ואז יש מצב שיקח
גם את הפיתיון וגם את המוביל ביחד
קרה לי ביציאה האחרונה עם נימר פלמוד גדול חתך כמו לייזר ועבור את השוק לידר
הבניה הייתה באורך כ 4 מטר והשוק לידר כ 6 מטר והחיתוך היה בחוט הבד דווקא מעל השוקלידר
לבן או גרבידה דגי קרקעית הסיכוי שיגיעו גבוה בצורה זו עם פחות סיכוי ..ובכלל הזמן שהוצג
בסרטון הכי מתאים להתנהגות של כריש
הפתיון היה עוד כמה דקות טובות על הקרקע - חתכתי אותן בכדי לחסוך לכם אותן. במקרים שאנחנו פגשנו כרישים החיתוך היה דווקא חיתוך הדומה לפלמידות כמו מספריים ואכן עוד בירידה. גם שיצא כריש הוא לא נלחם\ נגח אלא התחיל "לנסוע" ואחר כך עלה כמעלית - לא היה דומה להתנהגות על המקל- הורגשו נגיחות.
אני נוטה להמר על אנטיאס כיוון שלבן בדרך כלל תוקף איך שהפתיון יורד אליו ולא אחר זמן מה.
איציק לבן לא תמיד לוקח איך שאתה מוריד היו לי פעמים שעברתי כמה מטרים בדריפט ואז הורדה של הלבן. לגבי החיתוכים עם הכרישים אתה צודק שיש חיתוכים נקיים לפעמים בירידה . סיפור משנה שעברה אני וארז בעומק נגיחות ויציאות חוט בהתחלה מתחילים ניחושים ג'רבידה אינטיאס דאבה וכ"ו לאט לאט התחלנו לשלול שהתחיל לעלות כמו קיר ואז ראינו כריש. באותו היום גם ברדוד שוב קיפול עצבני והלידר מגיע חתוך למעלה אחרי הבניה . כמה ימים אחרי אני וליאור ג'יגנג גם בעומק מגיעים לנקודה ליאור ואני מורידים ולליאור לא יורד החוט סוגר קשת ואין משקל ולא משקולת אני מגיע לריצפה מקבל כמה הורדות כיפוף נגיחות ואז חיתוך ממש כמו אצלך. אני גם מאמין מאוד שזה כריש אחי מאוד אופייני לחיתוך ולנגיחות בהתחלה . אצלי ג'רבידה שחתכה חוט היה ממש אחרי הקרסים כ 10 ס"מ מעל הקרסים לא הגיעה ללידר בכלל .
יש לי 2 השערות לגבי הסרטון שהעלתה וביחד עם הנתונים שרשמתה עולים לי בראש 2 דברים
1 - אנטיאס שבגלל עודף חוט הספיק "לברוח" לתקלה{סלע} והשתפשף וקרע 2- פלונטנר בחוט בצורת קשר שגרם לכשל ובגלל הלחץ והנגיחות של הדג{לדעתי אנטיאס} נקרע ולא עמד בעומס
אלו רק השערות ואף פעם לא נדע ותמיד שנדבר על זה גם נתרגש מזה זה כל היופי בדייג
בהצלחה בהמשך
עריכה אחרונה: מרץ 13, 2013, 05:11:07 AM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
-------------------------------
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך"