פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   מרמירים |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
דו"ח דיג: מרמירים (נקרא 3534 פעמים) |
הדפסה |
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
תודה על השיתוף מהדוח שלך אני כבר למדתי הרבה והכי חשוב להזכיר ולהראות לחברים בפורום שיש בים דגים והרבה. חבל שאין תמונה לשטוף את העין בפעם הבאה תוכל לתת מקצה שיפורים. תמיד בהצלחה ותמשיך לדווח
חביבי שנה וחצי ואילו ני כבר איזה 2000 שנה ומהדוח האחד הזה למדתי והרבה . אזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז תכתוב  תכתוב  כי זה עושה רק טוב
|
|
-------------------------------
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
עשית לי חשק לעזוב פה הכול וללכת לחפש מרמירים בחוף עם ציוד קל.
זו אחת הסטיות הרציניות שלי בדיג פתיונות, וספציפית על מרמירים אני עושה עבודת מחקר כבר כמה שנים.
לגבי ההבדלים בין גמברי לתולעת (בהחלט שני הפתיונות המובילים לדג זה), קשה מאוד להגיד, אבל אני חוויתי את זה גם כן. אפילו בהפרשים של ימים - לפעמים התולעת חזקה יותר (בעיקר שהדגים כאילו לא נמצאים כלל, ורק על תולעת שלמה הם פתאום צצים) ולפעמים הגמברי לוקח. אין לי הסבר רציונאלי לזה, רק תיאוריות שאפשר להפליג בהן בלי סוף.
לגבי האכילה של המרמיר, חכת אולטרה לייט יכולה מאוד לעזור בהוקסט. בדרך כלל הם לא אוכלים באטרף, ובמיוחד הגדולים מביניהם זהירים מאוד ואוכלים בעדינות יתרה. אני עובד עליהם עם חכת לייט כי אני חייב מרחק זריקה, אבל מחזיק אותה ביד כל הזמן וברגע שהדג אוכל אני נותן לו בוש וגורם לו לסחוב את הפיתיון בלי הפרעה, כי ברגע שהוא מרגיש התנגדות זה הופך למעין ניקורים כאלה ואז קשה לנעול אותו על הקרס. עוזר לזה מאוד - ריג עם משקולת תליה רצה וכמובן תלאי ארוך מאוד, אפילו מטר וחצי ויותר.
עוד גיליתי שפלורוקרבון עוזר מאוד, בעיקר כשהמים צלולים.
מעניין שהבור שעבדתם עליו היה כל כך קטן וכל כך קרוב לחוף - זה מקרה נדיר, לפחות לגבי החופים שאני מכיר במרכז. תמיד הייתי צריך לפחות 30 מטר מהחוף בשביל המרמירים הגדולים וכדי להימנע מהטלוויזיות ששוכנות ברדודים בכמויות.
לגבי קרסים - קרס חצי סירקל לקרפיונים עשה אצלי עבודה מעולה. ממליץ לנסות. החסרון הוא בתפירת הפיתיון. עם גמברי קצת יותר קל, אבל עם תולעת שלמה קשה להשחיל בצורה מספקת.
בהצלחה ותמשיך לעדכן אותנו!
סליחה על הבורות אבל אתה יכול להראות כאן איך נראה הריג?
|
|
|
|
|
|
shay 38
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
|
|
|
|
|
|
אייל מימון
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה רבה על התגובות החמות וההערות , דרך אגב התחילו לצאת גםם טרולוסים יפים (לא זנב צהוב ) בפעם הבאה נצלם נעדכן את הדוח בצורה משפורת תודה לכולם
|
|
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
השכלתי ונהניתי מכל מילה  כמו שיצחק אמר תכתוב תכתוב, עשית לנו טוב 
|
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
|
 |
|
|
אייל, ראשית כמו שאמרו החברים לפני, לכל דוח יש ערך אינפורמטיבי - אפילו לדוחות על תפיסת דג אחד או דוח בריחה. וכפי שציין שוקי אז גם כדי להתעדכן כי בעת הזו נתפסים דגים מסוימים על פתיון מסוים. דבר נוסף ולא פחות חשוב: יש כייפ בלשתף, לשתף בחוויות, הפייסבוק (מקום שאישית אני לא מתחבר אליו) הוא דוגמה לכך, בפייסבוק אני לא משתף- לא בתמונות ולא בחוויות כי זה לא מעניין לי, דווקא כאן בתוך קהילה מגובשת עם תחביב משותף (אם נדייק "מחלה משותפת")- במסגרתה נוצרו חברויות לתחביב וחברויות בכלל, אישית אני נהנה לשתף ולהעלות דוחות. אגב, אם לשתף באיזה סרטון או בדיחה- למה לא לשתף בדוח דיג?! הזכרת את מאמון?! תאמין לי שאם הוא היה מגלה כי רק הוא מעלה כאן דוחות, הוא היה מפסיק להעלות... דוחות של אחרים עושים יותר "חשק" להעלות דוח שלך- וזו הרי מהות הפורום: לשתף ולחלוק... ועכשיו אייל אפשר להגיע לדו"ח....  דווקא דוח מצוין, פחות בגלל הכמות היפה של התפיסות- יותר בגלל השיתוף  אגב, תראה איך השיתוף שלך תרם לכך שחברים קראו גם את התגובות המלמדות של שחר ודוב: אחלה דוח שמלמד גם את הוותיקים משהו או או 2 שיטה שנעלה לי הרבה מרמירים בגלל החדק הקטן שלו הוא צריך לדעתי מעט חופש בחוט ואז הוא פשוט שואב את הפיתיון פנימה וננעל כמעט בוודאות או לזרוק למתוח ואז לשחרר מעט חוט יתן תחושה מעט עיוורת אבל כשתרגיש דג הוא כבר יהיה נעול. . או לזרוק למתוח ברגע שמרגיש אכילה מוריד את המקל למטה מעט לטובת מעט בטן בחוט ברגע שהדג מתח את החוט פשוט מתחיל לגלגל הקרס כבר אחרי החידקון ורוב הזמן נעולה בהצלחה אחלה דו"ח גם אני עובד בשיטה ששחר תיאר על מרמירים,רק שאצלנו בצפון אין אותם בכמויות ,בטח לא שהדניסים בשטח. אחלה דו"ח ואל תמעיט בערכך 30 מרמירים זה מקצוענות. בהצלחה בבאות ואם כבר, בצעירותי דגתי מהחוף אלפי מרמירים, השיטה היתה אכן חוט לא מתוח ויצירת קשת קלה (רפיון קל)... צריך לדעת איך לעבוד על מרמירים- עם רגש ולעיתים משחק קל.... לסיום ותיקח ברוח טובה, ארשה לעצמי לומר כי לדעתי שגית בהערכת משקל הדגים... מרמיר של 300 גרם זה "ענק" ואכן יש כאלו, נדיר מאוד לראות מרמיר במשקל 300-400, ומשקל 500 גרם- להערכתי לא נתפסים יותר מ-10 בשנה בכל חופי הארץ, אם בכלל... אישית תפסתי מרמירים מהחוף ומסירה, בימים הטובים מלפני 35 - 25 שנה, גם מילאתי מהחוף דליים של מרמירים ענקיים- 250 עד 300 גרם (תן לי 10 כאלו ומוותר על לוקוסים...). . מה שרפי אמר  איזה קטע בדיוק נזכרתי פה וכתבתי פה בדווח אחר שניסו לשדוד לרפי חכה ופתאום מרמורים  הסיפור על הנסיון שוד היה כשחזרנו באופניים מדייג של מרמורים  איזה ימים היו  היינו ממלאים סלים על צדפות מהים 
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אם ככה אתה כותב דוחות אז תדמיין שאין כאן אף דייג שמבין עניין ותרביץ בנו חופשי  נהנתי מאד לקרוא ועושה רושם שאתה גם הולך להנות מאד מדגים 
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
גם אני בימים עברו תפסתי מרמירים מהחוף.
קרס מספר 4 לדעתי, גדולה מידי. תרד לקרס 7 מסטד ותראה איך אחוז התפיסות קופץ פלאים.
בנוסף השיטה הטובה ביותר לתפוס מרמירים, היא הקפצות זעירות של הפתיון, מאחר והמרמירים נמצאים בשטח חולי, אין פחד של תפיסת הריג בסלע.
זרוק למרחק (או אתר את מקום האכילות) ולכשהעופרת תנחת על הקרקע, גרור באיטיות את הריג על הרצפה. בליווי הקפצות של מילימטרים ספורים.
בנוסף, המרמיר אוהב פתיון קטן, חתיכה זעירה של גמברי או פירור של תולעת שמכסה רק את קצה הקרס.
כשתרגיש אכילה תן הוקסט זעיר, ואל תמהר להוציאו מהמים גרור את המרמיר התפוס לאט לאט, ומרמיר שני יתנפל על הפתיון השני. להוציא אותם בזוגות זה יותר כיף.
בהצלחה
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
גם אני בימים עברו תפסתי מרמירים מהחוף.
קרס מספר 4 לדעתי, גדולה מידי. תרד לקרס 7 מסטד ותראה איך אחוז התפיסות קופץ פלאים.
בנוסף השיטה הטובה ביותר לתפוס מרמירים, היא הקפצות זעירות של הפתיון, מאחר והמרמירים נמצאים בשטח חולי, אין פחד של תפיסת הריג בסלע.
זרוק למרחק (או אתר את מקום האכילות) ולכשהעופרת תנחת על הקרקע, גרור באיטיות את הריג על הרצפה. בליווי הקפצות של מילימטרים ספורים.
בנוסף, המרמיר אוהב פתיון קטן, חתיכה זעירה של גמברי או פירור של תולעת שמכסה רק את קצה הקרס.
כשתרגיש אכילה תן הוקסט זעיר, ואל תמהר להוציאו מהמים גרור את המרמיר התפוס לאט לאט, ומרמיר שני יתנפל על הפתיון השני. להוציא אותם בזוגות זה יותר כיף.
בהצלחה
מסכים איתך לגמרי ראובן, עם הערה והסתייגות...  מרמירים תפסתי אינספור בעבר הרחוק, גם מהחוף ובמעגנים, גם מסירה על חול בעומק 6-10מטר... *את שיטת ההקפצות לא ניסיתי, אולי פספסתי משהו... כן ניסיתי להזיז לאט- לגרור על החול, כל פעם כמה שניות - ועוצר. גיליתי כי כאשר הפתיון קצת נח ופחות זז- יש יותר סיכוי ליותר גדולים... *מבחינת גודל הפתיון, ברור שלמרמיר לא אשים קרסטל גדול או רצועת קלמארי ענקית, אך פתיון בגודל סביר- יותר מאשר פירורים: גמברי קטן שלם או 1/2 עד 1/3 גמברי בינוני - יביא יותר גדולים. לכן גם הייתי בוחר לשים תולעת שלמה...
|
|
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רפי, גם מהסירה אני תופס מרמירים, שהם פתיון מצוין לדייג על חי, הדייג מתבצע על עוגן בחר"ף והשיטה היא הקפצות. אני בכלל לא מחכה להרגיש את האכילה של המרמיר, נותן לעופרת לשכב על הקרקע, סופר בלב עד 5 ונותן הקפצה וחוזר חלילה עד שהמרמיר מתנפל. בשיטה זו יוצאים יותר מרמירים מאשר להניח את הפתיון רגוע על הקרקעית.
נסה ותהנה
נ.ב גם הפרידות מתות על השיטה הזו.
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
רפי, גם מהסירה אני תופס מרמירים, שהם פתיון מצוין לדייג על חי, הדייג מתבצע על עוגן בחר"ף והשיטה היא הקפצות. אני בכלל לא מחכה להרגיש את האכילה של המרמיר, נותן לעופרת לשכב על הקרקע, סופר בלב עד 5 ונותן הקפצה וחוזר חלילה עד שהמרמיר מתנפל. בשיטה זו יוצאים יותר מרמירים מאשר להניח את הפתיון רגוע על הקרקעית.
נסה ותהנה
נ.ב גם הפרידות מתות על השיטה הזו.
ראובן, "מכל מלמדי השכלתי", ממך לבטח יש מה להשכיל בדיג... אני אנסה את השיטה שלך- שיטת ההקפצות, תנסה את שלי- גרירת העופרת עם הריג על הקרקעית בדריפט איטי, עם עצירות וחוזר חלילה...  בת'כלס, נראה שהעקרון דומה, הריג שנגרר בדריפט איטי יוצר אפקט דומה לזה של ההקפצות... לגבי פרידות, נכון לקרקע חולית, לפחות אצלנו בצפון, כי גרירה/הקפצה היכן שיש ברקנים- מביאה התנפלות שלהם על הפתיון...
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|