תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
9/3/2013 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
07:00 | קלמארי - | סרגוס (סרגוס משורטט) | 1 | 0.15 |
08:00 | קלמארי - | דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב) | 1 | 0.36 |
הדו"ח:
זה הדוח הראשון שלי , ודייג מהחוף זה משהוא שהתחלתי לעשות אותו לפני יותר משנה .ודרך הפורום הזה

השבת מגיעה ואחרי שבועיים שלא ההייתי בים מרגיש איך הידיים כבר מגרדות , מתמקם על פי המצב בים (לפחות על פי מה שאני מבין כבור ) , הים עם גל נמוך שבהמשך מתחיל לעלות , זורק ריג שמורכב מקרס מספר 5 מתחת למשקולת ואחת מעל עם קלמרי . אוסף חוט ומניח את החכה במאחז חכות . מייד החכה מתחילה לרקוד מרגיש מלחמה מהצד השני . יוצא לו סרגוס של 150 גרם . 5 דקות בים ויש כבר תוצאות עם הרבה תקווה זורק לאותו המקום ,מדי פעם אכילות אך לא נתפס .
באחת הפעמים זורק ומרגיש שהריג נתפס בסלע , מחליט לפתוח את הקשת ברולר ולתת לחוט לצאת ולזרמים להוציא אותו , כשיש משקולת גדולה וגלים בחלק מהמקרים זה עובד והריג משתחרר . בינתיים מחליט להשתמש ב חכה נוספת , חכת זירזור שאני אוהב לזרוק איתה עם משקולת קטנה ומידי פעם לגרור לאט לאט . באחת הזריקות החוטים של שתי החכות מצטלבים והעסק מתחיל להסתבך . בעדינות וסבלנות מתיר את הסיבוך בחוטים וכמו שמרפי מחליט לפעמים באמצע העבודה מתחיל לרגיש את המשיכות , הנגיחות עוברות דרך שני החוטים , אני יודע שיש דג שם במים אך אני לא יכול להביא אותו מתחיל להתפלל שלא ישתחרר . לבסוף מצליח לפרום את הקשר , לוקח את החכה ומתחיל להביא את הדג . אל החוף מגיע דניס של 360 גרם שמבחינתי זה שיא .בהמשך יוצאות גם שתי טלביזיות על חכת הזירזור שמעבירות את היום לסטטוס מוצלח מבחינתי .
תמונות בהמשך