מי שחושב כי אקסטרים יש רק בחו"ל... חברינו הקיאקיסטים מפורום האח IKF - לוקחים את החתירה בקיאק עוד ועוד קדימה... קבלו סרטון על חתירה אקסטרימית בגלים גבוהים.... ניסים, אריאלי ועוד חברים קיאקיסטים...
חבל שאתה לא נכנס לראש שלי בקטע של בטיחות עכשיו נער מתלהב יקרא את ההודעה שלך והוא יכנס דווקא באזור מלא סלעים בקרקע רק שאתה חובש קסדה ולובש אפוד מציף והנער המתלהב לא!!! מכאן והלאה אני משאיר לך לדמיין מה יכול לקרות
חבל שאתה לא נכנס לראש שלי בקטע של בטיחות עכשיו נער מתלהב יקרא את ההודעה שלך והוא יכנס דווקא באזור מלא סלעים בקרקע רק שאתה חובש קסדה ולובש אפוד מציף והנער המתלהב לא!!! מכאן והלאה אני משאיר לך לדמיין מה יכול לקרות
מבין אותך
כמו בכל פעילות אקסטרים כלשהי - צריך להכיר את הפעילות ולנקוט באמצעי הבטיחות הנחוצים. בדיוק כמו שמטפס הרים לא מטפס בלי קסדה ורתמת בטיחות, גולש גלים בקיאק לא גולש בלי קסדה ואפוד ציפה.
הסיבה העיקרית לקסדה אגב היא לא הסלעים, אלא הקיאק עצמו - התהפכות עם קיאק ישיבה עליונה, לרוב מביאה למצב שהקיאק נמצא בין החותר לבין הגלים, והגל הבא יכול לשלוח את הקיאק בעוצמה אדירה על גוף החותר, ולשם כך הקסדה (חטפתי את הקיאק בראש בלי קסדה - חוויה לא נעימה בכלל!!!). בקיאק ישיבה פנימית המצב שונה, ולרוב אם מתהפכים אז נשארים מחוברים לגוף הקיאק והופכים אותו בחזרה בעזרת המשוט והאגן (נקרא אסקימו רול), במצב זה הקסדה באמת יותר לצורכי בטיחות מפגיעה בקרקעית.
מי שהנושא מעניין אותו יכול למצוא עליו מידע רב באתר האח IKF