בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  מרחק פריסת רשת מהחוף
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מרחק פריסת רשת מהחוף  (נקרא 2137 פעמים) הדפסה
dayagos

חבר פורום
*

מנותק מנותק

מרחק פריסת רשת מהחוף
« ב- : פברואר 26, 2013, 12:24:46 PM »
היי חברים

מקרה שקרה לי היום
יצאנו לדייג חופי היום וכשעלה האור זהינו מצוף שחורים של רשת במרחק שלא עולה על 20 מטר מהחוף.
בעודנו מסתכלים עובר מולנו ג'יפ של רשות הטבע והגנים, כמובן שהארנו את תשומת ליבו (עד כמה שידוע לי לסירות מותר לפרוש רשתות במרחק של 300 מטר מהחוף) . הפקח אמר לנו שמכיוון שהוא פרש רשת מסירה הנ"ל חוקי וכשר

רציתי לשאול אתכם, האם כך הדבר?
-------------------------------
הג'יגים האלו קורצים לכם? דברו איתי ולא תתאכזבו 0528000694
 IP: [ מחובר ]
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: מרחק פריסת רשת מהחוף
« הגיב #1 ב- : פברואר 26, 2013, 13:11:35 PM »
גם לי לא לנשמע תקין בכלל הדבר הזה גם בכינרת אני רואה דייגים זורקים ממש בקו השיחים את הרשת מה שלא נראה לי תקין בכלל ומפריע לדגים להשריץ.
וגם אני אז פגשתי פקח ושאלתי אותו והוא אמר כל עוד זאת סירה עם רישיון יש לה אישור לדוג בכל מקום.

נשמע דפוק ולא הגיוני אבל במדינה שלנו אי אפשר לדעת גם הדבר הכי הזוי יכול להיות חוקי  וואלה לא יודע
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : פברואר 26, 2013, 13:25:42 PM »
גם אני מכיר 300 מטר מקו החוף, אבל פתאום אני חושב שבמדינה המוזרה שלנו יכול להיות שמדובר במכמורתנים ולא ברשתות עמידה או הקפה סטנדרטיות.

בכל מקרה, לדעתי יש מקום להגדיל לקילומטר אחד מהחוף אבל חשוב מכך, הקפדה על גודל עין ועל הפסקת דיג בהתאם לעונות ההשרצה.
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : פברואר 26, 2013, 13:31:14 PM »
גם אני מכיר 300 מטר מקו החוף, אבל פתאום אני חושב שבמדינה המוזרה שלנו יכול להיות שמדובר במכמורתנים ולא ברשתות עמידה או הקפה סטנדרטיות.

בכל מקרה, לדעתי יש מקום להגדיל לקילומטר אחד מהחוף אבל חשוב מכך, הקפדה על גודל עין ועל הפסקת דיג בהתאם לעונות ההשרצה.

צודק מאוד!!...צריך חוקה חדשה בנושא כי מה שיש עכשיו זה לא חוקה אין שום חוק או אכיפה
dayagos

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : פברואר 26, 2013, 17:08:05 PM »
פשוט אבסורד ומתסכל
מה ההבדל אם אני מוריד רשת מסירה במרחק 20 מטר מהחוף או נכנס בשחייה ושם את אותה הרשת באותו המרחק.... הפעולה היא אותה פעולה.
חלם זה כאן? paddle
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : פברואר 26, 2013, 17:59:44 PM »
חוקים זה טוב אם אוכפים אותם ,מה שאצלנו במדינת הגמדים לא קורה כמעט.
היום בקרית ים תקעו שלטים שאסור הדייג עם רשתות גריפה ,שעתיים אחר כך הגיעו דייגים ופרשו רשת ואחריהים עוד רשת.
פקחים לא נראו בסביבה.
momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

« הגיב #6 ב- : פברואר 26, 2013, 18:33:22 PM »
היום בקרית ים תקעו שלטים שאסור הדייג עם רשתות גריפה ,שעתיים אחר כך הגיעו דייגים ופרשו רשת ואחריהים עוד רשת.
פקחים לא נראו בסביבה.
טוב שלא השתמשו בעמוד של השלט לקשור את הסירה

Sent from my iPhone using Tapatalk 2
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : פברואר 26, 2013, 20:27:19 PM »
פשוט אבסורד ומתסכל
מה ההבדל אם אני מוריד רשת מסירה במרחק 20 מטר מהחוף או נכנס בשחייה ושם את אותה הרשת באותו המרחק.... הפעולה היא אותה פעולה.
חלם זה כאן? paddle

דווקא על ה"אפליה" הזו אני לא מתרעם. זה קשור ברשיונות דיג המונפקים לפי חוק (ולא מונפקים חדשים כבר שנים מספר), ולמי שבא עם רשת לחוף בדרך כלל אין כזה.
אביב.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : פברואר 26, 2013, 22:13:15 PM »
לסירת דייג לפי החוק מותר להתקרב 100 מטר מהחוף(לא חוף רחצה) , כמובן לא בנאדם עם רשת שהחליט שהוא דייג,חייב רישיון דייג מרספן.
אבל אני כמעט בטוח שהבנאדם שראית אין לא רישיון כי אין הרבה אנשים שמתאמצים לעשות רישיון, אם המשטרה הימית תעשה חצי מהמאמצים שהם עושים כדי לאכוף חוקים באופנועי ים המצב פה יהיה שונה לגמרי.

אהה ופעם הבאה תצלם את הסירה שהיא מבצעת את העברה ואת המספר שלה ותשלי לרספן, זה הדבר היחיד שאתה יכול לעשות כדי לעזור.
dayagos

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : פברואר 27, 2013, 11:49:12 AM »
לסירת דייג לפי החוק מותר להתקרב 100 מטר מהחוף(לא חוף רחצה) , כמובן לא בנאדם עם רשת שהחליט שהוא דייג,חייב רישיון דייג מרספן.
אבל אני כמעט בטוח שהבנאדם שראית אין לא רישיון כי אין הרבה אנשים שמתאמצים לעשות רישיון, אם המשטרה הימית תעשה חצי מהמאמצים שהם עושים כדי לאכוף חוקים באופנועי ים המצב פה יהיה שונה לגמרי.

אהה ופעם הבאה תצלם את הסירה שהיא מבצעת את העברה ואת המספר שלה ותשלי לרספן, זה הדבר היחיד שאתה יכול לעשות כדי לעזור.

גם אם אעשה לו בוק אני לא חושב שהנושא יעזור ויועיל , הארתי את תשומצת ליבו של פקח רשות הטבע והגנים יותר מזה?
הדברים הללו נכתבים מתסכול ויאוש של רצון לעזור שבא רק מציבור הדייגים שבאמת אוהב את הים ואכפת לו ממנו אך בפועל נתקל בדלת חסומה
אביב.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : פברואר 27, 2013, 11:56:54 AM »

גם אם אעשה לו בוק אני לא חושב שהנושא יעזור ויועיל , הארתי את תשומצת ליבו של פקח רשות הטבע והגנים יותר מזה?
הדברים הללו נכתבים מתסכול ויאוש של רצון לעזור שבא רק מציבור הדייגים שבאמת אוהב את הים ואכפת לו ממנו אך בפועל נתקל בדלת חסומה
ככה זה בארץ הזאת אין מה לעשות, עד שמישהו כבר רוצה לעזור אז לא מאפשרים לו, פעם הבאה דבר עם סער, נראה לי שהוא יוכל לכוון אותך מה צריך לעשות (כן יש לו גם קצת ייתרונות).
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : פברואר 28, 2013, 09:28:27 AM »

צודק מאוד!!...צריך חוקה חדשה בנושא כי מה שיש עכשיו זה לא חוקה אין שום חוק או אכיפה

צודק איתמר,
צריך חקיקה מתוקנת ואכיפת מתאימה, לא צריך - חובה!!!

פשוט אבסורד ומתסכל
חלם זה כאן? paddle

חלם זה בהחלט כאן,
במיוחד בכל הקשור אל אגף הדיג... כועס

פקחים לא נראו בסביבה.

כל מילה בסלע!!!
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for