פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   מרחק פריסת רשת מהחוף |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: מרחק פריסת רשת מהחוף (נקרא 2134 פעמים) |
הדפסה |
|
|
dayagos
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
היי חברים
מקרה שקרה לי היום יצאנו לדייג חופי היום וכשעלה האור זהינו מצוף שחורים של רשת במרחק שלא עולה על 20 מטר מהחוף. בעודנו מסתכלים עובר מולנו ג'יפ של רשות הטבע והגנים, כמובן שהארנו את תשומת ליבו (עד כמה שידוע לי לסירות מותר לפרוש רשתות במרחק של 300 מטר מהחוף) . הפקח אמר לנו שמכיוון שהוא פרש רשת מסירה הנ"ל חוקי וכשר
רציתי לשאול אתכם, האם כך הדבר?
|
-------------------------------
הג'יגים האלו קורצים לכם? דברו איתי ולא תתאכזבו 0528000694
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
גם לי לא לנשמע תקין בכלל הדבר הזה גם בכינרת אני רואה דייגים זורקים ממש בקו השיחים את הרשת מה שלא נראה לי תקין בכלל ומפריע לדגים להשריץ. וגם אני אז פגשתי פקח ושאלתי אותו והוא אמר כל עוד זאת סירה עם רישיון יש לה אישור לדוג בכל מקום. נשמע דפוק ולא הגיוני אבל במדינה שלנו אי אפשר לדעת גם הדבר הכי הזוי יכול להיות חוקי 
|
|
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
גם אני מכיר 300 מטר מקו החוף, אבל פתאום אני חושב שבמדינה המוזרה שלנו יכול להיות שמדובר במכמורתנים ולא ברשתות עמידה או הקפה סטנדרטיות.
בכל מקרה, לדעתי יש מקום להגדיל לקילומטר אחד מהחוף אבל חשוב מכך, הקפדה על גודל עין ועל הפסקת דיג בהתאם לעונות ההשרצה.
|
|
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
גם אני מכיר 300 מטר מקו החוף, אבל פתאום אני חושב שבמדינה המוזרה שלנו יכול להיות שמדובר במכמורתנים ולא ברשתות עמידה או הקפה סטנדרטיות.
בכל מקרה, לדעתי יש מקום להגדיל לקילומטר אחד מהחוף אבל חשוב מכך, הקפדה על גודל עין ועל הפסקת דיג בהתאם לעונות ההשרצה.
צודק מאוד!!...צריך חוקה חדשה בנושא כי מה שיש עכשיו זה לא חוקה אין שום חוק או אכיפה
|
|
|
|
|
|
dayagos
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
פשוט אבסורד ומתסכל מה ההבדל אם אני מוריד רשת מסירה במרחק 20 מטר מהחוף או נכנס בשחייה ושם את אותה הרשת באותו המרחק.... הפעולה היא אותה פעולה. חלם זה כאן? 
|
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חוקים זה טוב אם אוכפים אותם ,מה שאצלנו במדינת הגמדים לא קורה כמעט. היום בקרית ים תקעו שלטים שאסור הדייג עם רשתות גריפה ,שעתיים אחר כך הגיעו דייגים ופרשו רשת ואחריהים עוד רשת. פקחים לא נראו בסביבה.
|
|
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הים של כולם
|
|
חוקים זה טוב אם אוכפים אותם ,מה שאצלנו במדינת הגמדים לא קורה כמעט. היום בקרית ים תקעו שלטים שאסור הדייג עם רשתות גריפה ,שעתיים אחר כך הגיעו דייגים ופרשו רשת ואחריהים עוד רשת. פקחים לא נראו בסביבה.
טוב שלא השתמשו בעמוד של השלט לקשור את הסירה Sent from my iPhone using Tapatalk 2
|
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
פשוט אבסורד ומתסכל מה ההבדל אם אני מוריד רשת מסירה במרחק 20 מטר מהחוף או נכנס בשחייה ושם את אותה הרשת באותו המרחק.... הפעולה היא אותה פעולה. חלם זה כאן?  דווקא על ה"אפליה" הזו אני לא מתרעם. זה קשור ברשיונות דיג המונפקים לפי חוק (ולא מונפקים חדשים כבר שנים מספר), ולמי שבא עם רשת לחוף בדרך כלל אין כזה.
|
|
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
29
|
|
לסירת דייג לפי החוק מותר להתקרב 100 מטר מהחוף(לא חוף רחצה) , כמובן לא בנאדם עם רשת שהחליט שהוא דייג,חייב רישיון דייג מרספן. אבל אני כמעט בטוח שהבנאדם שראית אין לא רישיון כי אין הרבה אנשים שמתאמצים לעשות רישיון, אם המשטרה הימית תעשה חצי מהמאמצים שהם עושים כדי לאכוף חוקים באופנועי ים המצב פה יהיה שונה לגמרי.
אהה ופעם הבאה תצלם את הסירה שהיא מבצעת את העברה ואת המספר שלה ותשלי לרספן, זה הדבר היחיד שאתה יכול לעשות כדי לעזור.
|
|
|
|
|
|
dayagos
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
לסירת דייג לפי החוק מותר להתקרב 100 מטר מהחוף(לא חוף רחצה) , כמובן לא בנאדם עם רשת שהחליט שהוא דייג,חייב רישיון דייג מרספן. אבל אני כמעט בטוח שהבנאדם שראית אין לא רישיון כי אין הרבה אנשים שמתאמצים לעשות רישיון, אם המשטרה הימית תעשה חצי מהמאמצים שהם עושים כדי לאכוף חוקים באופנועי ים המצב פה יהיה שונה לגמרי.
אהה ופעם הבאה תצלם את הסירה שהיא מבצעת את העברה ואת המספר שלה ותשלי לרספן, זה הדבר היחיד שאתה יכול לעשות כדי לעזור.
גם אם אעשה לו בוק אני לא חושב שהנושא יעזור ויועיל , הארתי את תשומצת ליבו של פקח רשות הטבע והגנים יותר מזה? הדברים הללו נכתבים מתסכול ויאוש של רצון לעזור שבא רק מציבור הדייגים שבאמת אוהב את הים ואכפת לו ממנו אך בפועל נתקל בדלת חסומה
|
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
29
|
|
גם אם אעשה לו בוק אני לא חושב שהנושא יעזור ויועיל , הארתי את תשומצת ליבו של פקח רשות הטבע והגנים יותר מזה? הדברים הללו נכתבים מתסכול ויאוש של רצון לעזור שבא רק מציבור הדייגים שבאמת אוהב את הים ואכפת לו ממנו אך בפועל נתקל בדלת חסומה ככה זה בארץ הזאת אין מה לעשות, עד שמישהו כבר רוצה לעזור אז לא מאפשרים לו, פעם הבאה דבר עם סער, נראה לי שהוא יוכל לכוון אותך מה צריך לעשות (כן יש לו גם קצת ייתרונות).
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
צודק מאוד!!...צריך חוקה חדשה בנושא כי מה שיש עכשיו זה לא חוקה אין שום חוק או אכיפה צודק איתמר, צריך חקיקה מתוקנת ואכיפת מתאימה, לא צריך - חובה!!! פשוט אבסורד ומתסכל מה ההבדל אם אני מוריד רשת מסירה במרחק 20 מטר מהחוף או נכנס בשחייה ושם את אותה הרשת באותו המרחק.... הפעולה היא אותה פעולה. חלם זה כאן?  חלם זה בהחלט כאן, במיוחד בכל הקשור אל אגף הדיג...  חוקים זה טוב אם אוכפים אותם ,מה שאצלנו במדינת הגמדים לא קורה כמעט. היום בקרית ים תקעו שלטים שאסור הדייג עם רשתות גריפה ,שעתיים אחר כך הגיעו דייגים ופרשו רשת ואחריהים עוד רשת. פקחים לא נראו בסביבה.
כל מילה בסלע!!!
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|