בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום  (נקרא 4088 פעמים) הדפסה
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1212

בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« ב- : פברואר 26, 2013, 01:59:17 AM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
25/2/2013מרכז - תל אביב מים מלוחיםגלי0 - 10 מטרדיג חופי בים - פתיונות (סרף)


תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
11:00בצק רגיל - בורי דהבאן (קיפון זהוב)1
09:15פילוטה - סרגוס (סרגוס משורטט)2
10:00בצק רגיל - שפיץ / בומחיט (חדלסת הכתמים)


הדו"ח:
הדו"ח הזה, בראש ובראשונה, מוקדש למנהלי הפורום אשר עושים לילותיהם כימים במטרה לבנות ולשמר את הקהילה הגדולה, הנעימה והמקצועית ביותר בארץ.

לאחר תקופה ארוכה של חוסר בשעות ים ויותר מדי שעות בחדר עם הסיכומים והמחברות, החלטתי לקחת בוקר חופשי בתחילת השבוע לפני שחוזרים ללמוד, ניקוי ראש וטעינת מצברים לפני סמסטר ב', רק אני והים, הפנים מערבה בתקווה שגם המחשבות ילכו לשם. לפני כמה ימים הציפיות לא היו בשמיים, כי חשבתי שאפול בדיוק על סוף המערכת שעברה אותנו בסופ"ש ואקבל רוח דרום מערבית מעצבנת וים מבולגן, אבל כבר אתמול בבוקר הבנתי שהבוקר (ב') הולך להיות בעל תנאים אופטימאליים מבחינתי – גל מסודר שמתנפץ על המזח ומשאיר מרבד קצף בטווח של שניים שלושה מטרים מהסלעים, זרם שמושך החוצה, מים ירקרקים ומעט עכורים ומזרחית קלה שנושפת בעורף.

ההכנות החלו ערב לפני עם תכנית שרציתי ליישם זמן מה. מזה כמה חודשים נחה לה במקרר קופסה גדולה של אנשובי קטנים כבושים שמעולם לא נאכלו, ואין דבר טוב יותר לעשות עם דגים שלא נאכלים מאשר להשמיש אותם למטרות דיג. ניקזתי את כל השמן מהקופסה וקיצצתי את האנשובי (בערך 3 ק"ג) והתקבלה תערובת מסריחה מאוד של חלקי דגיגים עם קצת פלפל אנגלי ועלי דפנה  סמיילי לזה הוספתי 1 ק"ג סולת וחצי לחם מפורר, מעכתי הכול וסגרתי הקופסא – זה יהיה הריסוס למחר. המטרה – סרגוסים גדולים. ליתר בטחון, מוציא גם קופסא של בצק דליל מהמקפיא ואוסף לחם ישן שנשאר לריסוס סטנדרטי. למרות התכניות הגדולות, הרבה זמן לא ראיתי סרגוסים גדולים בבולונז במרכז וצריך גם תכנית חלופית.

לאחר ארגון הפיתיונות, מתפנה לארגון הציוד. בסך הכול, בדיג בולונז, אני לא לוקח איתי הרבה. קופסא סטנדרטית עם כמה סוגי קרסים, כמה גדלים של מצופים, מחסנית משקולות לחיצה ושלושה קטרים של חוט – 0.14, 0.16, 0.18. ריג כבר קשרתי בבית כמו שאני אוהב – בניה באורך של 1.20 מטר חוט 0.16, בלי משקולת, ומצוף רץ עם שני סטופרים (ותודה לרמי עבודת יד על הסטופרים המעולים), אחד למעלה ואחד למטה. בודק תקינות בסיסית של הכול (שהרולר לא נתקע ושכל טבעות המקל במקום), מכוון שעון ונכנס למיטה.

על פי התוכניות, אני אמור להתעורר בחמש וחצי, אך בפועל רק בשש וחצי יוצא מהמיטה ואחרי קפה, סיגריה וקצת פורום, מוצא את עצמי בים בשבע (יתרונות המגורים על שפת הים). השמיים מעוננים ויש רוח מזרחית קלה. מחפש מקום נוח להתמקמות על המזח ומוצא סלע שטוח שקצת יוצא החוצה ומאחוריו כיסא סלעים טבעי. מה שיותר חשוב, זה צבע המים והרכב הסלעים בנקודה – מרבית הסלעים עמוקים, כלומר אין סלעים בולטים שיכולים להפריע, וצבע המים כחול כהה מאוד משולב בחום כהה. שולף מהסל את הקופסא ומתחיל לרסס כדורים יפים מול הסלע שלי וכמטר וחצי מכל צד. סך הכול 8-10 כדורים ריסוס ראשוני, כל זה כדי לייצר עניין בנקודה שלי ולגרום לדגים להבין שקורה פה משהו וכדאי להם להגיע. זריקות ראשונות עם כדור פילוטה שנשאר לי מפעם קודמת ומתאפיין במרקם מסטיקי מדי – אני קולט שזה לא זה, מעיף את הכדור למים ומכין לי אחד חדש מחומר טרי יותר ולפי המרקם שמתאים לים הנוכחי (רך יחסית). מכוון המצוף לעומק מקסימלי של כחמישה מטרים, זורק רחוק יחסית (15 מטרים מהמזח), נותן לפיתיון לשקוע ומקרב בעדינות. אם אזרוק קרוב מלכתחילה, יש סיכוי גדול שהפיתיון ישב על סלע ולא יצא מזה כלום. על ידי הטלה רחוקה וגרירה איטית מאוד לכיוון הבורות יש יותר סיכוי להתקרב לדגים הגדולים.

אכילה ראשונה, הוקסט ובצד השני משהו מסרב לזוז, ואז הוא ככל הנראה מרגיש איזו עקיצה בפה שגורמת לו אי נוחות והוא מחליט לעשות לי טיול בבורות האזור, אני מנסה לעשות לו טיול ביבשה ובסופו של דבר הוא מנצח אותי וקורע לי 0.16 אחרי כמה שניות של מאבקים. חושב כבר להחליף לבנייה של 0.18 אבל נותן סיכוי לעוד כמה מכות על ה-0.16. לפעמים ההבדלים באכילות הם מטורפים, בעיקר בפרטים גדולים של בורי וסרגוסים. אכילה נוספת משאירה אותי בלי בנייה בכלל (כנראה הקודם חיכך את החוט על הסלע) ואני מחליט לקשור 0.18 וקרס בעל צוואר קצר ומפתח רחב יחסית של גאמאקצ'ו או משהו יפני אחר. עובר זמן מה ואני ממשיך לרסס מדי פעם, פה כדור שם כדור, נהנה לראות את המזון הזה יורד ישר לקרקעית כמו שתכננתי ולא מתפזר בגוף המים. לאחר זמן מה, בשעה שהמצוף קרוב מאוד לסלעים ואני כבר מתכנן לגלגל חזרה כדי לי להיתפס, אני מבחין בצלילה איטית, ואז סחיבה שלא משאירה מקום לספק. הוקסט בינוני בעוצמתו (בכל זאת הטווח קרוב והחוטים דקים) ושוב כלום לא זז, ורק אחרי שניה או שתיים מתחילות הנגיחות שהולכות ומתחזקות והופכות לריצה יפה למטה, קלאץ' פתוח בדיוק במידה כדי לרכך תנועה פתאומית של הדג. מעלה אותו בעדינות ובהיעדר רשת הרמה (לא יודע אם באמת הייתי צריך) מניף אותו ישר לתוך הסל. סרגוס גדול ראשון לחורף זה (לא היו ניסיונות נוספים) שוכב בסל עם קרס תפוס בצורה קלאסית בצד הפה. מבחינתי, את שלי עשיתי.

בשעה הקרובה ממשיך לנסות ולטרגט אותם, אבל השמש יצאה והמים הפכו צלולים יותר. מחליט לשנות אסטרטגיה בעקבות תנועות חשודות שזיהיתי על פני המים. מצוף קטן יותר, שתי בניות ארוכות וזוג קרסים (מידה 9 ), בצק דליל וחופן ריסוס צמחוני (רק לחם) כל כמה דקות. המצוף מורד למטה עד הקשר של הבניות, כך שהפיתיון צף כמעט לגמרי. לא מספיק להדליק סיגריה, וכבר מזהה את האכילה האופיינית של הבומחיט. כמה סחיבות קטנות וצלילה איטית מאוד של המצוף והשארתו כמה סנטימטרים מתחת לפני המים – הוקסט וזוג בומחיטים פעלולנים נכנסים לסל. כך המשכתי, כמעט כל מכה בומחיט באותה שיטה. על הדרך נתפס לו בורי סקרן וכן סרגוס שכנראה חשב שעל פני המים יותר מעניין מבין הסלעים. בנסיבות אחרות הייתי משחרר אותו אבל הוא בלע את הקרס, וכן גם חלק מהבומחיטים. כך המשכתי עד 12:30 בערך, כמעט כל מכה דג או זוג דגים. יכולתי להמשיך כל היום אבל אני לא צריך כל כך הרבה דגים, וגם ככה לקחתי יותר מדי.

מבחינתי, הבוקר הזה היה פלאשבק של עשר שנים אחורה, לחגיגות בלתי נגמרות של בולונז במזחי המרכז. בהחלט ענה על כל הציפיות ואף מעבר לכך.

את כל המהלך החביב הזה השלמתי עם שקשוקה סופר חריפה, חצי לחם שחור, בקבוק בירה ושנת צהריים, לא לפני שכל הדגים נוקו והוקפאו והמטבח הוברק  wife.

לפעמים, אם לוקחים צעד הצידה מקצב החיים המהיר, מגלים שההנאות הקטנות שלנו הן ההנאות הכי גדולות, ובוקר כזה פשוט עם בולונז בים ערכו גבוה מזהב טהור. זו קלישאה שחוקה, אבל כמה שזה נכון.

ציוד:
בולונז לינאפה 5.5 מטר (+רולר ריובי אקוסימה 2000)
חוט ראשי – 0.22
בניות – 0.16 ו-0.18
קרסים – 9,7,6
 IP: [ מחובר ]
Eli1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 3077

אשמח לעזור לחברים 0503377775

בעניין: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« הגיב #1 ב- : פברואר 26, 2013, 07:57:21 AM »
אדם קודם כל תודה על ההקדשה  הגזעי הגזעי.

לאחר שקראתי את הדוח אני מצטער שאין לך יותר זמן פנוי ללכת לים.

דוח נהדר,כתוב יפה ומלמד מאוד.

 בירה בירה בירה בירה
-------------------------------
 
 IP: [ מחובר ]
סער זאבי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 46

הודעות: 1884

הבן שלי התחיל לדוג בגיל שנתיים וחודשיים

בעניין: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« הגיב #2 ב- : פברואר 26, 2013, 08:01:27 AM »
פששש
דוח מדהים נראה שעשית חיים.
חייבים טיפה לנקות את הראש ואתה עשית חתיכת ניקוי גם לים.
תודה על ההקדשה
-------------------------------
אם תקשיבו למנוסים מכם רק תרויחו וחשוב לא להרים ידיים הבומבה כבר תבוא על המקל...
 IP: [ מחובר ]
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 60

הודעות: 9829

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

בעניין: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« הגיב #3 ב- : פברואר 26, 2013, 11:46:13 AM »
כזה דוח  לימוד ומפורט לא ראיתי הרבה זמן  אתה בסדר

תענוג לקרוא ..פשוט לא פסחת על הפרט הכי קטן וזה היופי בדוח

אהבתי את הסל קש ....אין יותר טוב מזה לשמור על טריות הדגים

הייתי מציע לך להוסיף תחתית מדקט 4 מ"מ בתוך הסל...מחוררת וגם קשירות בחבל 5 מ"מ

שעובר מקצה הידית דרך התחתית מהצד החיצוני ... הבעיה בסלים אלה ועם הזמן ומהמשקל של

הדגים שמכניסים לתוכם שהתחתית פשוט מתפרקת ומתנתקת

את מה שרשמתי לך ישמור על הסל לאורך זמן ...

ביציאה הבאה אצלם את הסל שלי ותראה מה הכוונה

סחתין איש  בירה

בהצלחה בבאות
-------------------------------
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1212

בעניין: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« הגיב #4 ב- : פברואר 26, 2013, 12:01:06 PM »
כזה דוח  לימוד ומפורט לא ראיתי הרבה זמן  אתה בסדר

תענוג לקרוא ..פשוט לא פסחת על הפרט הכי קטן וזה היופי בדוח

אהבתי את הסל קש ....אין יותר טוב מזה לשמור על טריות הדגים

הייתי מציע לך להוסיף תחתית מדקט 4 מ"מ בתוך הסל...מחוררת וגם קשירות בחבל 5 מ"מ

שעובר מקצה הידית דרך התחתית מהצד החיצוני ... הבעיה בסלים אלה ועם הזמן ומהמשקל של

הדגים שמכניסים לתוכם שהתחתית פשוט מתפרקת ומתנתקת

את מה שרשמתי לך ישמור על הסל לאורך זמן ...

ביציאה הבאה אצלם את הסל שלי ותראה מה הכוונה

סחתין איש  בירה

בהצלחה בבאות

תודה!

רעיון הדיקט טוב, מקווה שזה לא יהפוך את הסל לכבד יותר, כי בינתיים היתרון שלו הוא שהוא ממש קל.

בכלל, יש כמה שיפורים שאני רוצה להכניס בו: פאוץ' חיצוני (כמו אצלך) מהווה יתרון גדול על פני קופסא עם ציוד בפנים, תא פתיונות גדול יותר בצד (כרגע יש לי תא מחורר קטן) וחיזוקים עם חבל סביב הסל מבחוץ.

פעם הכרתי דייג שהפך סל כזה לחללית, עם תא מפוצל בפנים, צד אחד לדגים ולפתיונות וצד שני לאוכל+פנס (הוא היה דג בלילה). בין התאים יש חציצה של דיקט וכל תא כזה יכול להיסגר עם מכסה בצורת חצי עיגול (חצי מגודל הסל) שמחובר עם צירים.
 IP: [ מחובר ]
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 54

הודעות: 7873

בעניין: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« הגיב #5 ב- : פברואר 26, 2013, 12:25:51 PM »
אכן התענוגות הקטנות של החיים ואתה מצאת אחד כזה - כל הכבוד 
דוח מדהים , כתוב מצויין עם הרבה אינפורמציה ומלמד -.  אתה בסדר
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
 IP: [ מחובר ]
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 64

הודעות: 3386

דייג חוף ומז'רז'ר

בעניין: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« הגיב #6 ב- : פברואר 26, 2013, 12:35:45 PM »
כיף לקרוא דוחות כאלה ממש הנאה צרופה
מקווה לעוד דוחות כאלה
-------------------------------
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
 IP: [ מחובר ]
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 37

הודעות: 4375

בעניין: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« הגיב #7 ב- : פברואר 26, 2013, 12:38:21 PM »
וואו איזה דוח מפורט ומפנק, ואיזה דגים, כל הכבוד מקצוענות 
 IP: [ מחובר ]
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 60

הודעות: 9829

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

בעניין: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« הגיב #8 ב- : פברואר 26, 2013, 12:43:56 PM »
כזה דוח  לימוד ומפורט לא ראיתי הרבה זמן  אתה בסדר

תענוג לקרוא ..פשוט לא פסחת על הפרט הכי קטן וזה היופי בדוח

אהבתי את הסל קש ....אין יותר טוב מזה לשמור על טריות הדגים

הייתי מציע לך להוסיף תחתית מדקט 4 מ"מ בתוך הסל...מחוררת וגם קשירות בחבל 5 מ"מ

שעובר מקצה הידית דרך התחתית מהצד החיצוני ... הבעיה בסלים אלה ועם הזמן ומהמשקל של

הדגים שמכניסים לתוכם שהתחתית פשוט מתפרקת ומתנתקת

את מה שרשמתי לך ישמור על הסל לאורך זמן ...

ביציאה הבאה אצלם את הסל שלי ותראה מה הכוונה

סחתין איש  בירה

בהצלחה בבאות

תודה!

רעיון הדיקט טוב, מקווה שזה לא יהפוך את הסל לכבד יותר, כי בינתיים היתרון שלו הוא שהוא ממש קל.

בכלל, יש כמה שיפורים שאני רוצה להכניס בו: פאוץ' חיצוני (כמו אצלך) מהווה יתרון גדול על פני קופסא עם ציוד בפנים, תא פתיונות גדול יותר בצד (כרגע יש לי תא מחורר קטן) וחיזוקים עם חבל סביב הסל מבחוץ.

פעם הכרתי דייג שהפך סל כזה לחללית, עם תא מפוצל בפנים, צד אחד לדגים ולפתיונות וצד שני לאוכל+פנס (הוא היה דג בלילה). בין התאים יש חציצה של דיקט וכל תא כזה יכול להיסגר עם מכסה בצורת חצי עיגול (חצי מגודל הסל) שמחובר עם צירים.

אדם...זה לא משפיע בכלל על המשקל ..מדובר על דיקט 4 מ"מ ובקוטר 30-40 ס"מ זה לא מוסיף בכלל

מוסיף לחוזק והרבה..למשקל כמעט ולא

הפואץ" אכן שימושי ביותר אבל אם כבר אז תבחר באלה עם ריץ' ראץ' מפלסטיק ולא מתכתתי
-------------------------------
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« הגיב #9 ב- : פברואר 26, 2013, 13:12:50 PM »
סחטיין על ההשקעה בדוח והשלל המכובד  אתה בסדר
בתאבון
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 49

הודעות: 15290

יש אכילות ???

בעניין: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« הגיב #10 ב- : פברואר 26, 2013, 15:40:49 PM »
ראיתי את הדוח אתמול בלילה ועצרתי את עצמי מלהיכנס כי ידעתי שזה לא סתם 
עכשיו שהלחץ ירד בעבודה והדוח שלי מאתמול עלה, ישבתי וקראתי ופשוט נהנתי... אתה בסדר

אתה לא דג מספיק ולא מדווח מספיק...

תודה על ההקדשה 
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 7274

בעניין: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« הגיב #11 ב- : פברואר 26, 2013, 16:52:42 PM »
וואוואוויווה


איזה יופי של סיפור, אדם.

מדהים כמה מידע שימושי ניתן לדחוס בכמה שורות

אני נהניתי לקרוא 

תודה
 IP: [ מחובר ]
dayagos

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 38

הודעות: 1048

בעניין: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« הגיב #12 ב- : פברואר 26, 2013, 18:37:27 PM »
הכתיבה שלך היא משהו יוצא דופן, חייב לציין
הרגשתי כאילו אני איתך שם אוחז בחכה ונלחם עם הדג
כל דוח זה זריקת מידע עצומה מצידך

תודה איש בירה
-------------------------------
הג'יגים האלו קורצים לכם? דברו איתי ולא תתאכזבו 0528000694
 IP: [ מחובר ]
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5047

בעניין: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« הגיב #13 ב- : פברואר 26, 2013, 18:44:44 PM »
איזה יופי של דו״ח אדם,בהתחלה ראיתי זה ארוך והתלבטתי אבל אמרתי זה חייב להיות מענין ,ולא התאכזבתי.
עושה חשק לנסות גם את הסגנון הזה,נשמע כיף.
אכן כמה שעות ים שוות יותר מזהב טהור.
אתה באמת חייב להשתדללצאת יותר ולהעשיר אותנו.
ובהצלחה בסמסטר ב׳
 IP: [ מחובר ]
muky522

חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 814

תודה לבורא עולם על ים נפלא ודגים נפלאים

בעניין: בוקר של בולונז - מוקדש למנהלי הפורום
« הגיב #14 ב- : פברואר 26, 2013, 19:03:17 PM »
בשביל חברים כמוך נוצר הפורום המיוחד הזה.
תענוג לקרוא , וכל בר דעת יכול לצאת לבולונז בעקבות הפירוט הנהדר שלך.
והדגים בכלל בונוס גדול ומגיע לך בגדול
תמשיך לדוג ובטוחני שיהיה לך גם הרבה להוסיף וללמד אותנו הצמאים
לדוחות מעין אלו
 יישר כח גדול ותמיד בהצלחה ( גם בלימודים )
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!