המצרכים:
חומרים לקציצות:
500 גרם דג מפולט נקי ללא עור ועצמות
2 פרוסות חלה ללא הקרום, רטובות וסחוטות.
שן שום
חצי בצל
ביצה
2 כפות שמן+ שמן לטיגון הקציצות.
חופן פטרוזיליה
תבלינים:
1-2 כפיות מלח
פלפל שחור
טיפה כמון
כף פפריקה מתוקה
חומרים לרוטב:
3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
חצי בצל
2 שיני שום קצוצות
רסק עגבניות קטן
מיץ מחצי לימון
2 כפות קטשופ
1 כוס מים
מעט פטרוזיליה לקישוט
תבלינים:
1 כפית מלח גס
1-2 כפיות סוכר
מעט פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
אופן הכנת הקציצות:
- לטחון את הדגים יחד עם הבצל, שום, פטרוזיליה והחלה.
- להוסיף את הביצה, שמן והתבלינים.
- לערבב היטב, לטעום ולתקן את הטעם.
- לתת לעיסה לנוח כרבע שעה ובזמן הזה להכין את הרוטב. (העיסה אמורה להיות מעט דביקה)
- לטגן את הקציצות כ 2.5 דקות מכל צד ולשי בצד או לסיר עם הרוטב במידה וכבר מוכן.
- לבשל ברוטב עוד כ 10 דקות
- לפזר פטרוזיליה ולהגיש עם אורז לבן ו/ואו חלה טרייה
אופן הכנת הרוטב:
- לטגן בסיר את הבצל וכשנהייה שקוף להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד כדקה.
- להוסיף את קוביות העגבניה לערבב, לכסות את הסיר ולהנמיך את האש.
- לאחר כ3 דקות, להוסיף את רסק העגבניות, קטשופ והמים.
- להמשיך לבשל ע סיר מכוסה במשך כ 10 דקות עם ערבוב מדי פעם.
- להוסיף את מיץ הלימון
- לטחון את הכל עם בלנדר סטיק
- לטעום ולתקן תבלון