תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
21/2/2013 | כנרת - מערב | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
03:00 | פתיון צמחי אחר - טייגר נאטס+ בווילס טוטי פרוטי | קרפיון בר (סאזאן) | 2 | קרוב ל 16 קילו |
הדו"ח:
טוב חברים אז כמו שרובכם ניחשתם הטיזר של גיאצ'וק הוא עלי.
אז יום שני קפטן ניקו מתקשר אלי ומציע הצעה שאני לא יכול לסרב לה איחוד CAP&CO הלא הם קפטן ניקו אנוכי (במובדיר) וארקדי.
המון זמן לא יצאנו לדייג ביחד רק שלושתנו כל אחד והעיסוקים שלו ולכן המון זמן לא ראיתם דוח משותף של כולנו, אבל הנה שוב אנחנו נפגשים לסשן דייג, אז קובעים שיום חמישי ארקדי יגיע לחוף וניקו יבוא לאסוף אותי אחרי העבודה, טוב אז ארגונים אחרונים ביום חמישי הפעם הגעתי בלי הרוד פוד שלי ואוהל וכל זה כי ניקו הביא לקחתי רק 2 מקלות 2 רולרים בגדים ואת התיק הגדול עם הריגים וכל המסביב, אז חמישי מגיע אני חוזר מהעבודה ניקו וארקדי כבר בחוף פרקו את הרכבים שלהם, וקפיטן יצא לעברי אסף אותי העמסנו את הציוד ויצאנו לכיוון החוף, כמובן מגיעים פורקים מתחילים להקים את המחנה בינתיים קפיטן ניקו הגיע חולה לדייג ולא הרגיש טוב ולכן קיבל פטור והלך לשים את הראש בצד, אני וארקדי בינתיים מקימים את המחנה אוהל שולחנות כיסאות מנורות וכל מה שצריך.
מסיימים בסביבות השעה 20:30 ומתיישבים להכין משהו לאכול אוכלים שותים תה ואז אדון קפיטן מתעורר בשעה 21:30 שותה גם הוא תה עם לימון אוכל משהו ויאללה מתחילים בהכנת התערובת.
הפעם לא עושים כדורים ומכינים תערובת גסה שכוללת בווילס מכמה סוגים טייגר נאטס בכמה גדלים, זרעים של גראס, פלטס כמה סוגים בקיצור חגיגה לדגים וריח חזק באוויר.
טוב תחילה מחליטים להכניס רק 2 מקלות שלי בלילה הראשון ללא תוצאות הולכים לישון מוקדם, קמים בבוקר אני קמתי בסביבות 06:40 הם היו כבר ערים, קמים לבוקר עם רוחות חזקות כינרת גבוהה וגלים מאוד קשה לעבוד אז מחליטים לחכות עד שיירגע אבל הדבר לא קורה להפך רק מתחזק,מה לעשות צריך להמשיך להמתין למרות שאנחנו עם סירה רצינית ומנוע,הרוח נרגעה בערך ב 13:00 בצהריים.
ואז מתחילים עבודה הפעם ניקו מצרף 2 מקלות שלו
הפעם במקום פופ אפ החלפתי את הריגים ושמתי אחד עם זוג טייגר אמינו דבש ואחד בווילס טוטי פרוטי 26MM של ריצ'וורד (מעולים ממש).
ממש כמו שקפיטן שם.
ויללה מוציאים הפעם 2 חכות יחד, בפעם הראשונה לקחנו חכה חכה עם הסירה מורידים וחוזרים בייחד עם החכה לחוף.
הפעם החכות נשארות בחוף ומוצאים שתיים שתיים, חשוב לציין עבדנו ללא מרקר מפני שקפטן טען שלא צריך והשיטה הייתה פידור ממוקד מורידים את הריג למים 2-3 חופנים של התערובת גסה וזהו פה נגמר הסיפור.
טוב מגיעים לחוף אוכלים צהריים מרק נהדר עם בשר ותפוחי אדמה שארקדי הכין יאמי יאם!
ארקדי החליט ששווה לזרוק 2 מקלות ממש בקו השיחים אז הוא לקח לצד רוד פוד אחד שם אותו במקום שנוצרה בריכה כזאת מוקפת שיחים העומק שם 1.5 מטר שזה מפתיע בסך הכל 10 מטר מהחוף, בכל מקרה מפדר שם מוריד שתי מקלות והולך, כל היום עובר ללא תנועה שעה 00:30 בלילה ארקדי ישן ואני וניקו יושבים בחוץ פתאום אצל ארקדי ביפפ בייפפ ביפפפ צריך לרוץ מהר כי הקלאצ' סגור עד הסוף בכדי שלא יברח לשיחים, אבל לצערי לא עזר הדג עבר בשלושה שיחים וברח, מניחים את המקל וחוזרים לכיסאות, מעשנים סיגריה ויאללה גם לישון.
בשעה 01:30 קפיטן מתעורר זה משהו מיוחד הוא מרגיש שדג צריך להגיע הוא לא מצליח להרדם!...זאת לא פעם ראשונה שזה ככה,פותח את השק שינה ושוכב בינתיים אני וארקדי ישנים גמורים.
קפיטן קם עומד מול האוהל התעוררתי בחצי עין ראיתי אותו עומד אמרתי לעצמי בראש מה יש לו זה עכשיו.
טוב נרדמתי שוב בשעה 03:00 במקל הימיני שלי ביפ ניקו קורא לי איתמר, שוב ביפ שוב איתמר מנסה להעיר אותי אני לא קם אופסס....שוב ביפפפ ניקו מרים נותן הוקסט כמה גלגולים וצעקה איתמרררר, או עכשיו שמעתי אותך, קם במהירות עולה על סרבל לוקח את המקל ועולים לסירה אני מגלגל ניקו חותר עוברים את קו השיחים ומפעילים מנוע לכיוון הדג ואני אוסף חוט עד שמגיעים 15 מטר מהדג עוצרים מנוע ואני מתחיל לעבוד ווואללה הדג נותן מלחמה של החיים שלו ממשיך להילחם אני מעלה אותו הוא דופק לי ריצה למטה וזה היה מחזה מדהים מהסירה להוציא דג זו פשוט חוויה הקצה של המקל שלי נכנס למים והדג מסובב אותנו עם הסירה ונכנס מתחתיה וניקו מתמרן עם המשוטים בכדי לאזן, ואז אני מצליח להעלות אותו הוא מסתובב במעגלים למעלה רואים כבר את הדג והוא רואה אותי ומבין שאין לו מה לעשות ניקו מוציא את הרשת מנסה להכניס הופ ריצה אחרונה ושוב אני מושך אותו לרשת והוא בפנים יאללה מהר לחוף מקל על הרוד פוד דג על המזרן שחרור מהיר של הקרס תמונה שקילה שקובעת 12.750 קילו, דג יפיפה זריז מכניס לשק בכדי להתצטלם בבוקר ויאללה להכניס מקל שוב, מכניסים ואני חותך לישון בחזרה אבל לפני שאני הולך לישון הקטע המצחיק של הסשן ארקדי קורא לי לבוא לאוהל מבקש עזרה אני מגיע אני רואה שהוא נתקע בתוך המומיה ולא מצליח לצאת אני נקרע מצחוק וכמובן ניגש לעזור לו ולאחר מכן לישון.
בשעה 08:45 בבוקר ריצה אצלי במקל השני על הבווילס טוטי פרוטי שוב ניקו זה שמגיע ראשון הוק סט ואני לוקח את המקל ויאללה לסירה הפעם יש סיבוך בחוטים משחררים זריז ועוברים את קו השיחים הדג כבר שם קרפיון קטן לא נשקל אבל משהו כמו 2 קילו אולי קצת יותר (האמת בתמונות נראה יותר קטן משום מה)
שוב תמונה זריזה ולשק, מחדשים את כל המקלות בערך ב 09:20 של יום שבת ומחכים בינתיים אישתו של ניקו הגיעה שוב עם הילדים ארקדי התעורר ויאללה מוציא את הדגים מהמים בכדי לעשות תמונות מצלמים ומשחררים.
והנה פה הסתיימה לה עוד יציאה מוצלחת אפשר להגיד של CAP&CO איחוד מוצלח לאחר כמעט יותר משנה שלא דגנו יחד בצורה כזו.
מתקפלים לבית אני וניקו עוצרים בדרך מפרקים כל אחד שתי נקניקיות בלחמנייה, אני לעזור לניקו לפרוק הכל אצלו ישבנו דיברנו אכלנו מוסקה (תודה לאינה) ואז רק בשעה 21:30 אינה אשתו הקפיצה אותי לבית עייף אח מרוצה.
חלק מהפידור:

אופן הכנת התערובת:

התוצאה הוספית:

הדגים :

השחרור:
ולסיום מנקים את השטח:

עד הפעם הבאה CAP&CO: