תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
22/2/2013 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
כל הבוקר | סביקי/צפרינה - | טרולוס (צנינית אטלנטית) | הרבה | |
כל הבוקר | גיג קטן - 60 גרם | טרולוס (צנינית אטלנטית) | הרבה | |
בוקר | סביקי/צפרינה - | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | 1 ק"ג +- |
כל הבוקר | גיג קטן - | סקומברי (קוליס כול-ימי ) | הרבה |
הדו"ח:
לאחר ההצלחה של אתמול, היום יוצאים שאר חברי הצוות (אני, אלון ונדב) להשלמת חוסרים.
כבר מאתמול, אני מודיע לנדב להתארגן על האביזרים והמצרכים להכנת ארוחת בוקר מפנקת בסירה משלל טרי טרי

אנחנו יוצאים בבוקר, מוודאים שאין אף פלמידה בגזרה ועוברים ישר לגזרת הסביקי.
החלטנו בבוקר לנסות קודם מעט ג'יג באזור, אולי יש כמה טורפים בסביבה וכבר בהורדה הראשונה אני מרגיש שיש משהו קל על הג'יג.
לאחר העלאת הגיג מתברר שנתפס סרדין מהזנב ולאחר מכן נדב מוציא טרחון ראשון בג'יג.
לאחר כמה נסיונות ג'יג אני ואלון עוברים לסביקי כי צריך לדאוג לכמות של דגים לארוחת הבוקר שלנו ונדב הזמין דגים עבור המשפחה

הסביקי מתמלאים במהירות כאשר היום בעיקר יש טרחונים קטנים עד 150 גרם שנותנים אחלה פייט עם ציוד קל בשלשות וברביעיות ומעט סרדינים ומקרלים/סקומברי.
באחת ההורדות שלי אני מקבל מכה חזקה ויציאת חוט מהרולר. אני מרגיש שיש שם הפעם משהו גדול יותר מסתם טרחונים ואחר כמה דקות של פייט מהנה יוצאת טונה שחורה בסביבות הק"ג

איזה כיף להוציא אותה על ציוד קל וסביקי.
נדב ממשיך להוציא טרחונים בג'יג כל הזמן הזה ונהנה.
לאחר עוד כמה סבבי סביקי, החלטנו שמספיק עם הדגים ונעבור לחלק המשעשע של הבוקר, עוברים להוציא דגים רק בג'יג לייט ומספיק עם הסביקי.
אני עובר לג'יג ומתחיל לקבל תקיפות של טרחונים וסקומברי/מקרלים על הג'יג ממש תענוג.
הדגים שנתפסים בצורה קלה משוחררים חזרה ורק הפצועים קשה נשארים בסירה.
בשעה 9 הבטן מתחיל לקרקר והשף שלנו נדב, עובר להכין ארוחת סביצ'ה/בוקר טעימה ומזינה בסירה משלל דגת היום.
אני מצלם את שלבי ההכנה ולומד את השיטה שהצליחה מאוד.
לאחר הפסקת אוכל וחיסול החלה + הצלחת דגים וכל הרוטב, אנחנו חוזרים בכוחות מחודשים למלאכת הג'יג והוצאת עוד קצת דגים. המתכון היה טעים והחלטתי לנסות אותו בבית היום בערב.
ככה אנחנו ממשיכים להנות כאשר בשלב מסויים נדב מוציא לוקוס על הסביקי שהתנפח ולא הצליח לחזור חזרה לקרקע ונאלץ להשאר בסירה

בשעה 13:00+ נאלצנו להתקפל חזרה הביתה (היום קצר והמלאכה מרובה

היה לנו עוד יום מהנה וכייפי ביותר בסירה.
כמובן שהסביצ'ה שהכנתי לארוחת קצרה מחמאות רבות מכל בני המשפחה ותודה נמסרה לנדב על המתכון.
תהנו מהתמונות והסרטון של אלון
הציוד שהשתמשתי בו:
מקל: של חברת Jigging Master SABER GAME 55B
רולר: Shimano Ultegra 8000PG
חוט: power pro 30 lb
פתיון: סביקי וג'יג 60 גרם כמו בתמונה
אלון בג'יג
תוספת מתכון
הנה מתכון לסרדינים במלח של נדב:
הכנת סרדינים במלח:
סרדינים מפולטים נקים
מלח גס