תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
21/2/2013 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
כל היום | סביקי/צפרינה - | סקומברי (קוליס כול-ימי ) | לא נשקל | |
כל היום | סביקי/צפרינה - | סרדין ים (טרית דקה ) | לא נשקל | |
כל היום | סביקי/צפרינה - | טרולוס (צנינית אטלנטית) | לא נשקל | |
כל היום | סביקי/צפרינה - | טרכון ים תיכוני | לא נשקל |
הדו"ח:
לאחר ההצלחה של שבוע שעבר, יצאנו היום שוב לעמק הפלמידות לנסות לשחזר את ההצלחה.
בצוות הפעם אני, אודי, עדי ודודי.
כבר מדיווחים מאתמול, הבנו שהסיכוי קלוש כי כל השבוע לא יצאו בכלל פלמידות, אבל אמרנו שמנסים בכל זאת.
יוצאים בבוקר ומתחילים לסרוק את השטח.
שעה של סריקות ללא תוצאות ואז מתחילים לזהות רתיחות של טוניות. אנחנו ישר נוסעים לכיוון ולאחר כמה פעמים דודי ננעל על טונית נחמדה.
בהמשך עוד רתיחות ללא נעילות.
בשלב מסויים פוגשים חבר שממשיך לנקודה אחרת שבה יש דגים על סביקי ואמר שיעדכן אותנו אם יהיה משהו מעניין.
אנחנו בינתיים עושים קצת דריפטים עם מדאי ונחים.
לאחר קבלת אישור להמצאות דגים באזור הסביקי, אנחנו נוסעים להפגש איתו ואז מתחילות חגיגות

רואים את הלהקות של הדגים, מורידים ואני ישר מוציא פול סביקי עם מקרלים ואחרי כל שאר הצוות חוגג.
תוך כדי, הוא מספר לנו על קפיצות במים של דג במשקל 30 +-ק"ג שראה קודם. כמה דגות לאחר מכן, אנחנו שומעים רעש חזק ורואים מחזה מנשיונל גאוגרפיק. טונה כחולה וגדולה jump;קופצת מהמים לגובה של 3 מ' ויחד איתה עוד שני דגים מעופפים שהיא רדפה אחריהם : 0. דקה לאחר מכן רואים שוב את הטונה רודפת אחרי הדגים על פני המים

בהמשך עוד ועוד אקשן כייפי בסביקי, יצאו מקרלים, טרחונים רגילים, טרחונים מאורכים, סרדינים ומולים, מבחר ים תיכוני.
עדי הפתיע והוציא טונית נחמדה על הסביקי שנתנה לו פייט משובח.
בשעה 14:30 התקפלנו מרוצים חזרה למרינה.
הנה תמונות מהחוויה.
אודי, עדי ודודי, להוסיף דוחות שלכם
אני לקחתי אלי 2.75 ק"ג של דגים לטעימה ולפתיון לעתיד.
הציוד שהשתמשתי בו:
מקל: של חברת Jigging Master SABER GAME 55B
רולר: Shimano Ultegra 8000PG
חוט: power pro 30 lb
סביקי