תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
21/2/2013 | מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
סבידה מתה - | דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב) | 4 | מעל קילו |
הדו"ח:
ראשית מעוניין להקדיש את הדו"ח לאחי שטס שבוע הבא להודו וזו היציאה האחרונה איתו למשך 7 החודשים הקרובים.
עוד מתחילת השבוע מתכנן על יום חמישי שהבוקר פנוי.... עדכון זריז לאופיר (OFISH) והצעה לאחי ושלושתינו נוחתים בחוץ בסביבות השעה 6:30 בבוקר.

הציוד כלל 3 מקלות סרף + מקל זרזור שלי ומקל של אופיר. בעקבות המאמר של הילל והדיונים בפורום מנסה לאתר את ה"בור" המדובר... לאחר חיפוש קל מאתר שטח נחמד לעבודה עם תעלה שאותה מזהה על פי הכלל - מים עמוקים וגל שנשבר לפני הבור ומתחיל מחדש מיד לאחריו - ממש כמו בספר.
כבר מראש מחליט לבנות 3 ריגים כשעל כל חכה תהיה שיטת עבודה שונה לראות מה יתפוס.
*חכה מספר 1- לטרגוט דגים גדולים בעיקר לברקים , על ריג IMP בעל שני קרסי סירקל מובנים (תמונה ראשונה) פשוט ריג מדהים שאני מתפעל ממנו כל פעם מחדש.
*חכה מספר 2- לדגים מעט קטנים יותר כמו סרגוסים, דניסים ומרמירים , הריג כלל משקולת הטלה הקשורה מטה + 3 קליפסי בום של BREAKAWAY המתחברים על החוט הראשי מעל המשקולת (בהמשך ירדו ל2 עקב סרבול) - פשוט פטנט מעולה
*חכה מספר 3- ריג פשוט הכולל משקולת רצה+ סביבל + שני קרסים קשורים מטה באורך 40 50 ס"מ לערך (אות והריג השתמש גם אופיר).
תיק תק מכין את החכה של אופיר ומתפנה להכין את המערכים של שאר החכות כפי שצוינו מעלה. תוך כדי ההכנות קולטים את המקל של אופיר משחק עם נגיחות עצבניות שלא משאירות כל ספק, גלגול מהיר ויוצאים סרגוס ודניס חתיך (איזה כיף הם עוד פה!!), הספתח ליום הזה נעשה ואנחנו בעננים, אני כמובן מזדרז לתקתק הכל על מנת לא לפספס אותם.
כל החכות מוצאות דרכם למים עם הריגים שצוינו מעלה במרווחים שווים כולם לתוך התעלה.
מספר דקות חולפות וחכה מספר 3 שלי נותנת את הספתח עם דניס מכובד ולאחריו יובש . תוך כדי שיחות חולין צלומים וארגון הסט זרזור , מוציאת חכה מספר 2 מחדש פתיונות וזורק לחלק הקרוב ביותר אלי של התעלה... לא עוברות כמה שניות ותגובה עצבנית מגיעה שלא משאירה כל ספק- מגה דניס מחובר לי לקרס (הכי גדול שיצא היום) - תמונה עם הבקבוק.
חול, עוד פרק זמן של יובש שבמהלכו בוצעו נסיונות זרזור של אחי עם הסט שהיו קשים עקב הים שהחליט לעלות פתאום. נסיונות סריקה שלי עם קסטמסטר כסוף בקרקעית העלו חרס.
תוך כדי קיפול המקלות אחי מגלגל שוב את חכה מספר 2 ודניס יפיוף לקינוח מוצא את דרכו לחברים בשקית.
המון זמן לא חוויתי יום נחמד עם חברה נחמדה וביחוד עם תפיסות, והמסקנה שלי לאותו יום פשוט לצאת לים - אי אפשר לדעת איזה הפתעות יצאו. מבחינתי היציאה הזו היוותה נקודת איפוס וניתוק מן העולם שסובב אותך.
הדו"ח מוקדש לאחי היקר - רביד שבשבוע טס בע"ה לטיול בהודו לתקופה ארוכה, שמור על עצמך סע וחזור לשלום (תמונה אחרונה)