פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   סיכום עונת הביניות - מוקדש לסער זאבי באהבה! |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: סיכום עונת הביניות - מוקדש לסער זאבי באהבה! (נקרא 4564 פעמים) |
הדפסה |
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
יופי של סיכום ותמונות של החצר האחורית  לגבי סעיף 1, בגדול אין צורך בחכה מאד ארוכה אבל מכאן ועד ללכת לפחות משני מטר הדרך ארוכה... לחכה מעט ארוכה יותר יש יתרון בתמרון של הדג, מקדם הוספת סיבולת גדולה יותר לחוט, נוחות מירבית בעבודה ממדרגות ועוד נקודות שמסתכמות בהתאמה טובה יותר לשטח ולתנאים ולמלחמה בדגים חריגים שאותם אנחנו מטרגטים  לגבי סעיף 5, אני שמח לשמוע שאתם משחררים ביניות אבל ברשותך אני רוצה להתייחס לצורת התפיסה של הבינית מהפה. אם אתה מעוניין לגרום לכמה שפחות נזק לביניות, רצוי לתפוס אותן כשהבוהן בפה ולא האצבע. הסיבה לכך היא פשוטה. בגלל מבנה היד שלנו לאצבע אין מספיק כוח לתפוס את הבינית ואנו נאלצים להשתמש בבוהן כקונטרה מלמטה. הדבר הזה פוגע בלסת התחתונה של הביניות וככול שהדג גדול וכבד יותר ככה הנזק חמור יותר עד כדי שבר. תפיסה עם הבוהן בתוך הפה ולחיצה נגדית עם האצבע על החלק החיצוני של הלסת התחתונה, בדומה לגריפר, מקטין באופן משמעותי את הנזק. התנוחה של הדג תהיה כמובן במאונך עם כמה שפחות לחץ על הלסת התחתונה מהצד החיצוני שלה ותמיכה עם היד השניה מונעת גם השתוללות שעלולה גם היא לגרום לנזק... לגבי סעיף 7, אין כאן הסכמה. לא אוהב חומוס...  אם יוצא לכם השנה לתפוס ביניות של 2.5-3 קילו נשמח לראות תמונות  היי גיא, מסכים איתך כמעט על הכל מלבד על עניין החומוס! עד שלא אכלת סוהילה אל תגיד לא אוהב חומוס  לגבי החכות הקצרות, אנחנו כפי שאמרתי מעדיפים לדוג בתוך המים ולזרוק לתוך השיחים לפעמים אנו זורקים לשיח כאשר אנו נמצאים מרחק של שני מטר בלבד ממנו ולכן רצוי מקל קצר, כמובן אם אתה דג מתחת לגשר או בנהר הפתוח מקל ארוך נוח יותר אבל כפי שרשמתי אנחנו דגים מעט שונה ונכנסים לתוך המים כך שלנו היה נוח יותר עם מקל קצר. לגבי הפגיעה בדג אתה צודק במאה אחוז והיו אכן פעמים שהדג השתולל, לכן אם תראה בשתי התמונות התחתונות אנו עם גריפר קטן לאולטרא לייט ולרוב אנו מחזיקים כך את הדג, תודה על ההערות ותבוא לסוהילה  שמח לשמוע על המעבר לשימוש בגריפר  תפעול חכות במים ובקרבת הצמחיה בהחלט מצדיק שימוש בחכות קצרות יותר ללא ספק! זה לא הסגנון שאני דג בו ולמיטב ידיעתי גם לא של הרוב... אולי יהפוך לטרנד  חומוס אני לא אוהב בכול מקרה ואם אני כבר מגיע עד לעכו זה לא בשביל חומוס...  תמסור את התנצלותי לסוהילה 
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
+MORAN
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אין על הבניות כיף חיים!!! דייג מדהים עם מלא אקשן שכולל חיפוש נקודות והרבה עניין! ממליץ מאד כמובן שמי שאין לו ניסיון ומעוניין לקבל עזרה וטיפים לגבי כל דבר ציוד דמויים מוקומות אני ועומרי זמינים תמיד!
חשוב מאד כפי שעומרי אמר הדג אינו דג טעים לכן כדי מאד לשחרר את הדג מיד למים זאת הסיבה שאין לנו הרבה תמונות של ביניות עדיף שיחזרו למים כמה שיותר מהר
עוד תמונה לבקשת גיא בינית כמעט 3 קילו מחכים למפלצת 6+
|
עומרי אוקנין הוא הבלתי יאמן
|
|
|
+MORAN
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
המדריך המלא לזרזור ביניות........  אני למתוקים אף פעם לא היתחברתי אבל נראה שגם שם נהנים דו"ח מקצועי ביותר מהנה ומלמד כל הכבוד אחלה תפיסות ואחלה תמונות מזל טוב לחתן הצעיר לשנים רבות ומאושרות ושיהיה המון בהצלחה בבאות תודה 
|
עומרי אוקנין הוא הבלתי יאמן
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
דוח נהדר ומפורט רק שאלה אחת. כדאי להוריד מהדימויים את הקרס שבבטן או שלהשאיר אותה?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
דוח נהדר ומפורט רק שאלה אחת. כדאי להוריד מהדימויים את הקרס שבבטן או שלהשאיר אותה?
לא לגעת. דבר ראשון, הורדת הקרס עלולה לפגוע ביציבות של הדמוי ובשחיה שלו. דבר שני, ביניות רבות תוקפות מלמטה ובעיקר במקומות העמוקים והקרס האמצעי הוא הקרס שנותן את הנעילה הטובה. מורן, תודה על התגובה ועל התמונה  הבינית השמאלית בהחלט מרשימה 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
תענוג של דוח ותפיסות ... כיף לתפוס את הביניות בעיקר הגדולות מעל 2 קילו נותנות פייט נחמד ומספקות את הסחורה יפה איש  בהצלחה בבאות
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
omry555
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
41
אין דייג מגניב ממורן זעפרני!
|
|
אכן כמו שגיא רשם הרבה ביניות תוקפות מלמטה ולכן אין להוריד הקרס האמצעית יותר מזה, מצאנו דמוי מעניין השנה שהוא חצי ספינר וחצי ראטלר והיו עליו מלא תקיפות אבל מעט נעילות מכיון שיש לו קרס רק בטוסיק ולא מלמטה גם מה שמוכיח שאפילו רוב התקיפות מגיעות מלמטה. זה לא כמו אצל הסרגוס שם מורידים את הקרס משלוש סיבות 1- כדי לא להיתפס בסלעים 2 - לפעמים שמים משקולת פקמן במקום הקרס האמצעית כדי לתת עוד משקל לדמוי שירד מהר יותר מטה 3 - הסרגוס הוא דג טרוטריאלי ותוקף שנכנסים לטרטוריה שלו ולכן נוהג לתקוף מאחור ולכן ננעל בדרך כלל על הקרס האחרוית
|
Rods : RIPPLE FISHER F-STICK GT78 Carpenter TBL 80/40 Carpenter EP 85/36 Megabass XOR Shadow Varivas Violente vls-82 varivas Violente 0.5-8 G Reel : Shimano Stella 18000SW HG Shimano Stella 14000SW XG Daiwa Saltiga Expedition 5500H Shimano Stella 6000SW HG Shimano Stella 3000 Shimano
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אכן כמו שגיא רשם הרבה ביניות תוקפות מלמטה ולכן אין להוריד הקרס האמצעית יותר מזה, מצאנו דמוי מעניין השנה שהוא חצי ספינר וחצי ראטלר והיו עליו מלא תקיפות אבל מעט נעילות מכיון שיש לו קרס רק בטוסיק ולא מלמטה גם מה שמוכיח שאפילו רוב התקיפות מגיעות מלמטה. זה לא כמו אצל הסרגוס שם מורידים את הקרס משלוש סיבות 1- כדי לא להיתפס בסלעים 2 - לפעמים שמים משקולת פקמן במקום הקרס האמצעית כדי לתת עוד משקל לדמוי שירד מהר יותר מטה 3 - הסרגוס הוא דג טרוטריאלי ותוקף שנכנסים לטרטוריה שלו ולכן נוהג לתקוף מאחור ולכן ננעל בדרך כלל על הקרס האחרוית מסכים עם עומרי  ועכשיו, תמונה של הדמוי בבקשה (ספינר+ראטלר) 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
נשמח ליותר מתמונה של דמוי אחד יהיה נחמד אם תעלה תמונות של הדמויים המובילים שאיתם אתה עובד בירדן
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
אינני מכיר אותך אבל חבר של סער {צריך לשקול היטב אם כדאי להכיר} נהנתי מהדוח זפר  לכל דייג במתוקים תודה על התובנות שאת כולן לדעתי חיבים לשנן הקיצקצ יש מה וממי ללמוד
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
omry555
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
41
|
|
אכן כמו שגיא רשם הרבה ביניות תוקפות מלמטה ולכן אין להוריד הקרס האמצעית יותר מזה, מצאנו דמוי מעניין השנה שהוא חצי ספינר וחצי ראטלר והיו עליו מלא תקיפות אבל מעט נעילות מכיון שיש לו קרס רק בטוסיק ולא מלמטה גם מה שמוכיח שאפילו רוב התקיפות מגיעות מלמטה. זה לא כמו אצל הסרגוס שם מורידים את הקרס משלוש סיבות 1- כדי לא להיתפס בסלעים 2 - לפעמים שמים משקולת פקמן במקום הקרס האמצעית כדי לתת עוד משקל לדמוי שירד מהר יותר מטה 3 - הסרגוס הוא דג טרוטריאלי ותוקף שנכנסים לטרטוריה שלו ולכן נוהג לתקוף מאחור ולכן ננעל בדרך כלל על הקרס האחרוית מסכים עם עומרי  ועכשיו, תמונה של הדמוי בבקשה (ספינר+ראטלר)  טעות שלי, התנצלותי הכנה התכוונתי במקרה הספציפי הזה בדיוק ההיפך הקרס היתה רק מלמטה ולכן דגים שתקפו מאחורה לא ננעלו מצרף תמונה של הדמוי המעניין
|
Rods : RIPPLE FISHER F-STICK GT78 Carpenter TBL 80/40 Carpenter EP 85/36 Megabass XOR Shadow Varivas Violente vls-82 varivas Violente 0.5-8 G Reel : Shimano Stella 18000SW HG Shimano Stella 14000SW XG Daiwa Saltiga Expedition 5500H Shimano Stella 6000SW HG Shimano Stella 3000 Shimano
|
|
|
omry555
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
41
|
|
נשמח ליותר מתמונה של דמוי אחד יהיה נחמד אם תעלה תמונות של הדמויים המובילים שאיתם אתה עובד בירדן
בכיף צור אלו המנצחים המובילים
|
|
|
|
סער זאבי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
הבן שלי התחיל לדוג בגיל שנתיים וחודשיים
|
|
מקצוען אין צחוק. חייבים להפגיש בינך לגיאצוק. שוב תודה על ההקדשה ועל הדוח המדהים.
|
אם תקשיבו למנוסים מכם רק תרויחו וחשוב לא להרים ידיים הבומבה כבר תבוא על המקל...
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
שנה שעברה ה-GT BIO סחפו את השוק אבל אני לא מצאתי שהם עבדו יותר מאחרים... יש להם כמה דגמים מעניינים ביותר ואני מודה ומתוודה שקניתי לעצמי כמה כי "טוב שיש בבית"... מבחינת ציקדות הסטרייק פרו עשו עבודה מצויינת (ציקדות של דמיקי לא הגיעו לידי עדיין...). לגבי הדמויים, הסדרה של RAPALA DT קיבלה תשבוחות מכול העולם והם לא חסכו במגוון... יש בסדרה הזו כ-10 ליינים שונים (אבל מאד דומים) שלכולם יש את הגימיק החדש של צלילה לעומק המוצהר שלהם במהירות גבוהה ואז הם נשארים בו . חלקם לא ממש מתאימים לירדן בגלל העומק שהם צוללים אליו אבל השנה נראה שיש מצב שנוכל לעבוד גם עם X-RAP SHAD שאני מת לנסות אבל עם המפלס של השנים האחרונות זה היה מסלול בטוח לחרישת הקרקעית ואיבוד הדמוי ... יאללה שיבוא כבר הקיץ... 
|
|
|
|
omry555
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
41
|
|
 |
|
|
שנה שעברה ה-GT BIO סחפו את השוק אבל אני לא מצאתי שהם עבדו יותר מאחרים... יש להם כמה דגמים מעניינים ביותר ואני מודה ומתוודה שקניתי לעצמי כמה כי "טוב שיש בבית"... מבחינת ציקדות הסטרייק פרו עשו עבודה מצויינת (ציקדות של דמיקי לא הגיעו לידי עדיין...). לגבי הדמויים, הסדרה של RAPALA DT קיבלה תשבוחות מכול העולם והם לא חסכו במגוון... יש בסדרה הזו כ-10 ליינים שונים (אבל מאד דומים) שלכולם יש את הגימיק החדש של צלילה לעומק המוצהר שלהם במהירות גבוהה ואז הם נשארים בו . חלקם לא ממש מתאימים לירדן בגלל העומק שהם צוללים אליו אבל השנה נראה שיש מצב שנוכל לעבוד גם עם X-RAP SHAD שאני מת לנסות אבל עם המפלס של השנים האחרונות זה היה מסלול בטוח לחרישת הקרקעית ואיבוד הדמוי ... יאללה שיבוא כבר הקיץ...  לגבי הGT BIO היה מפתיע אבל נעל בעיקר חתיכות של עד קילו ולא יותר, וכפי שרשמתי היו מלא תקיפות ללא נעילות. בעולם הציקדות, אני מבטיח לך שדמיקי זה עולם אחר!!!! לא רואה את הציקדה של סטרייק פרו ממטר! היו לנו גם מסטרייק פרו וגם מדמיקי, שנגמרו לנו הדמיקי (הלכו לעולמם) עברנו לסטרייק פרו ואני יכול להגיד לך שהדבר היחיד שהדמוי הזה עושה הוא מגנט לשפמנונים) על הסטרייק פרו ננעלנו השנה רק על שפמנונים משום מה בלי בינית אחת לרפואה, הדמיקי בא בשלושה גדלים ששניים הם רלוונטים, אחד 7 גרם שהוא נחמד + והשני הוא 15 גרם שהוא רוצח! בייחוד לגדולות. ובתקופה המוקדמת של הביניות בכנרת הוא מבחינתי המנצח. לגבי הראפלות סדרת הDT היא בעיני המנצחת הגדולה הגדולה של עונת הביניות, לא רוצה לפתוח פה אבל הדמוי הזה דווקא בגלל שיש דגמים שיורדים עד עומק מסוים הוא הדמוי שנתפס בשיחים/סלעים הכי פחות, הוא פשוט מכונה משומנת לביניות בהמות, אבל שוב כפי שרשמתי בדוח, אם לא עובדים איתו נכון ולא מחפשים את הנקודה של מפגש השיח עם המים לא יהיו עליו תוצאות מרשימות.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3
|
|