בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים  (נקרא 4107 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים
« ב- : פברואר 02, 2014, 21:26:49 PM »
קבלו טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים,
באדיבותו ובברכתו של השף אלעד אמיתי -
http://eladamitay.wordpress.com/2014/02/02/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%AA-%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%93%D7%92%D7%99%D7%9D/

לנוחותנו העתקתי לכאן - כפי שהם מופיעים בקישור:

מראה כללי-
על הדג להראות מבריק וקשיח למגע.

עיניים-
בדג טרי העיניים קשות למגע, חוזרות לעצמן לאחר לחיצה, האישונים נראים כמו מראה מלוטשת

בשר-
קשיח למגע- לאחר לחיצה על עורף הדג הבשר אמור להתרומם חזרה ולא להשאר שקוע

ריר-
הריר מאפשר לדג התנגדות נמוכה בחיכוך עם המים- הדג מייצר ריר כל עוד הוא חי

זימים-
מכסה זימים קשה לפתיחה, זימים אדומים ומבריקים, מסודרים כמו מסרק ולא דבוקים זה לזה

ריח-
ריח כללי- דג טרי יריח כמו ים, לעיתים דג לא מנוקה יסריח בשל תהליכי עיכול בתוכו שלא הסתיימו,
יש להבדיל בין הריחות ולהבין האם הריח מהקיבה או מהדג. חשוב להריח את הזימים, כל עוד הדג
חי הם נשטפים במים.

יוצאי דופן:

עיניים עכורות-
לעיתים נראה דגים טריים למראה ולמגע אך עיניהם עכורות בדומה למחלת הקטארט-
מצב זה מופיע כאשר הדג מת מחוסר חמצן- למעשה טובע. אין בזאת בכדי לגרוע מטריותו.

ריחות-
ישנם מספר זני דגים שמפיצים ריח חזק- דגי הקרקעית דוגמת הסול וההליבוט ודגים סחוסיים נוספים
(כולל מיני כרישים) פולטים אמוניה לאחר המוות ובשעות הראשות יריחו רע. להסרת הריח משתמשים
בהשרייה בחלב אשר סופח את האמוניה מהבשר.

ריר ריחני-
דגים ממשפחת המקרל- כולל טוניות וברקודות מכוסים בשכבה עבה במיוחד של ריר (כנראה שבשל
אופיים והצורך במהירות שחייה גבוהה) ריר זה מתאפיין בריח מתכתי עז אשר יורד לאחר מספר שעות
ושטיפה במים.

דגים חולים-
מאחר ובמקרה של דגי הים הפיקוח הוטרינארי רופף ובמקרים מסויימים לא קיים כלל, ייתכן מצב בו דג
או פריטים ספציפיים מתוך להקה יהיו חולים. דג חולה, בדיוק כמו אדם חולה, מתאפיין בריח מוזר,
בגוון עור ובשר חסר ברק, ובתחושת ריפיון מסויימת בשריר. מומלץ לא לקחת סיכון ולוותר על הדג.

זימים יפים אבל ריחניים-
זימים אדומים ומבריקים כאמור הם אינדיקציה לטריות, אולם לעיתים כאשר הדג שוחה במים מזוהמים
(נפט, שמן או זיהום כימי) יידבק ריח רע לזימים.

כתמים אדומים-
באיזור הזימים, הבטן וסנפיר השת (הסנפיר הצמוד לפי הטבעת)- כתמים אלו הינם לרוב אינדיקציה
לכוויה כימית כתוצאה משחייה בשפכי נחלים מזוהמים (נפוצים אצל הבורים והלברקים).
הכתמים יופיעו תמיד באיזורים הרגישים (זימים, עיניים, בטן). כתמים אדומים רנדומליים יכולים להוות
אינדיקציה לפציעה אך לא בהכרח לזיהום.
עריכה אחרונה: פברואר 02, 2014, 21:27:22 PM על ידי rafi
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 64

הודעות: 3386

דייג חוף ומז'רז'ר

בעניין: Re: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים
« הגיב #1 ב- : פברואר 02, 2014, 21:41:05 PM »
מידע חשוב
תודה רבה על המידע

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
-------------------------------
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
 IP: [ מחובר ]
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 39

הודעות: 5225

בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים
« הגיב #2 ב- : פברואר 03, 2014, 10:03:30 AM »
אכן מילא שלא יסולא לא בפז ולא בסונול 

תודה אבאל'ה 
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5702

בעניין: Re: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים
« הגיב #3 ב- : פברואר 03, 2014, 20:39:28 PM »
מידע חשוב
תודה רבה על המידע

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2

נכון מאוד  אתה בסדר
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים
« הגיב #4 ב- : פברואר 03, 2014, 20:48:19 PM »
אותי מעניין דווקא כמה זמן דג שנתפס ונשמר בקור צידנית,
יחזיק במקרר ללא נקיון....
אחרי יממה ?! יומיים?!
ואם כבר אז עוד שאלה:
דג במקרר לשמור בניילון או על מגש/סיר ללא נילון?!
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים
« הגיב #5 ב- : מרץ 05, 2014, 01:50:34 AM »
אותי מעניין דווקא כמה זמן דג שנתפס ונשמר בקור צידנית,
יחזיק במקרר ללא נקיון....
אחרי יממה ?! יומיים?!
ואם כבר אז עוד שאלה:
דג במקרר לשמור בניילון או על מגש/סיר ללא נילון?!

יש מצב לתשובה כלשהיא?! מתבייש
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1277

בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים
« הגיב #6 ב- : מרץ 05, 2014, 09:16:51 AM »
בהחלט מחכים ועוזר  אנחנו מספר 1
 IP: [ מחובר ]
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 4207

בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים
« הגיב #7 ב- : מרץ 06, 2014, 23:48:01 PM »
אותי מעניין דווקא כמה זמן דג שנתפס ונשמר בקור צידנית,
יחזיק במקרר ללא נקיון....
אחרי יממה ?! יומיים?!
ואם כבר אז עוד שאלה:
דג במקרר לשמור בניילון או על מגש/סיר ללא נילון?!
דג ברגע שהוא מת הוא כבר מתחיל להרקב
כדי להאט את קצב הרקבון רצוי להוציא לו את המעיים כמה שיותר מהר
במעיים יש חומצות וחיידקים שמיד גורמים לרקבון
אני נוהג לנקות את הדג 5 דקות לאחר מותו
ככה גם קל יותר לקשקש אותו
את הדג הנקי ניתן לשמור בצידנית מקוררת ע"י קרח ללא כל חשש שירקב
את הדג הנקי ניתן לשמור בקרור 3 ימים עד לשימוש
מעבר ל-3 ימים יש להקפיא את הדג
דג שהוקפא במקרר רגיל יש להשמיד לאחר 3 חודשים
דג שהוקפא בהקפאה מעבר ל-20- מעלות יש להשמיד לאחר חצי שנה
רצוי לא להשתמש בדג שהוקפא יותר מחצי שנה

דג שנשמר בצידנית ללא ניקוי רצוי להקפיא אותו מקסימום לאחר 24 שעות
עריכה אחרונה: מרץ 06, 2014, 23:49:31 PM על ידי בנצי (אלון )
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
dror2910
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 671

בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים
« הגיב #8 ב- : מרץ 10, 2014, 14:17:00 PM »
תודה על ההסברים הגזעי

אותי מעניין דווקא כמה זמן דג שנתפס ונשמר בקור צידנית,
יחזיק במקרר ללא נקיון....
אחרי יממה ?! יומיים?!
ואם כבר אז עוד שאלה:
דג במקרר לשמור בניילון או על מגש/סיר ללא נילון?!
דג ברגע שהוא מת הוא כבר מתחיל להרקב
כדי להאט את קצב הרקבון רצוי להוציא לו את המעיים כמה שיותר מהר
במעיים יש חומצות וחיידקים שמיד גורמים לרקבון
אני נוהג לנקות את הדג 5 דקות לאחר מותו
ככה גם קל יותר לקשקש אותו
את הדג הנקי ניתן לשמור בצידנית מקוררת ע"י קרח ללא כל חשש שירקב
את הדג הנקי ניתן לשמור בקרור 3 ימים עד לשימוש
מעבר ל-3 ימים יש להקפיא את הדג
דג שהוקפא במקרר רגיל יש להשמיד לאחר 3 חודשים
דג שהוקפא בהקפאה מעבר ל-20- מעלות יש להשמיד לאחר חצי שנה
רצוי לא להשתמש בדג שהוקפא יותר מחצי שנה

דג שנשמר בצידנית ללא ניקוי רצוי להקפיא אותו מקסימום לאחר 24 שעות
תודה רבה על ההסברים החשובים למדתי עכשייו דברים חדשים אתה בסדר אתה בסדר
 IP: [ מחובר ]
yoavy77
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 126

בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים
« הגיב #9 ב- : מרץ 11, 2014, 18:13:30 PM »
תודה על מידע שימושי ותורם
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים
« הגיב #10 ב- : פברואר 15, 2015, 01:38:16 AM »
יש למישהו מה להוסיף - או שהרשימה של הטיפים סגורה?!
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
savirs

דייג זה כל הסיפור
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 225

בעניין: טיפים לבדיקת וזיהוי טריות בדגים
« הגיב #11 ב- : ינואר 09, 2016, 23:33:18 PM »
ריח רע מדגים ניתן לשטוף את הידיים עם לימון

כהכנה לבישול דג ובכדי להעשיר את טעמו ניתן להשרות במיץ לימון, טיפה מלח, זרעוני פלפל אנגלי ועלי דפנה


השריית הדג בחלב ע"פ ההלכה מותרת לבני עדות אשכנז אך אסורה על בני עדות המזרח (ואני לא גזען)

לקשקש את הדג רצוי כמה שיותר מהר מרגע הוצאתו מהמים

ורפי, בנקודה אחת אני חולק עליך ו/או על השף

קרום בעיניים תלוי באיזה דרגה, אם זה קרום צהבהב סימן שהדג בדרכו לריקבון ולא רצוי לאכול את הדג

לבדוק את הזימים, בדג טרי הצבע הוא אדום עז ומבריק
עריכה אחרונה: ינואר 09, 2016, 23:34:33 PM על ידי savirs
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!